Nada cekam rezultate u ovih par dana.. Kao na iglama!uglavnom beba je bas nemirna uvece se toliko pomjera da me strah. Sinoc sam mm budila da mi bude lakse jer se mala toliko koprcala da sam pomislila da nesto nije u redu. Stavise nisam ni pretjerano vecerala.. Neku laganu pilecu supicu i krompir kuvani. Ona se bas izigrala a mama se isprepadala
Nije moja jos toliko ziva, javlja se vec neko vrijeme navecer malo se izmigolji i zaspe 😊 prode i po dva dana da se ne javi pa se malo uplasim 🙈 jel ti se vec stomak pomjera da se vidi kad se pomice ili
Nada cekam rezultate u ovih par dana.. Kao na iglama!uglavnom beba je bas nemirna uvece se toliko pomjera da me strah. Sinoc sam mm budila da mi bude lakse jer se mala toliko koprcala da sam pomislila da nesto nije u redu. Stavise nisam ni pretjerano vecerala.. Neku laganu pilecu supicu i krompir kuvani. Ona se bas izigrala a mama se isprepadala
Nije moja jos toliko ziva, javlja se vec neko vrijeme navecer malo se izmigolji i zaspe 😊 prode i po dva dana da se ne javi pa se malo uplasim 🙈 jel ti se vec stomak pomjera da se vidi kad se pomice ili
Ne vidi se jos povrsinski.. Samo nekada kada legnem na ravno pojavi se piramida ispod pupka kao da nogicama ili rukicama upre naprijed. Ja ne smijem da taknem.. Joj kao da imam 15 godina e tako se ponasam.. Sve mi je neobicno
jesi li se ti popravila? Ja sm za sada na dva kg. Specijalno se i me vidi na meni ali struk se pojacao
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Ne vidi se jos povrsinski.. Samo nekada kada legnem na ravno pojavi se piramida ispod pupkakao da nogicama ili rukicama upre naprijed. Ja ne smijem da taknem.. Joj kao da imam 15 godina e tako se ponasam.. Sve mi je neobicno
jesi li se ti popravila? Ja sm za sada na dva kg. Specijalno se i me vidi na meni ali struk se pojacao
Dobila sam ja 4 kg 🙈 al tu racunam i dva od stimulacije! I stomak mi je poprilino velik,da i ja osjetim na nekim mjestima da je malo tvrde ko da beba gura iznutra! Uglavnom navecer se javlja, jucer sam primjetila i kroz dan jednom. Kako tvoja, jel u istim vremenskim intervalima
Nisam vas citala pa samo da se nadovezem za kombinirani. Isla sam kod gin na pregled s tocno 12t rano ujutro i odmah me s uputnicom poslala u vinogradsku. Dosla tamo, dobila papiric s brojem kao i za obicno vadenje krvi i rijesila za 20tak min. Nikakvo narucivanje ni sl.
Sto se tice kilaze, nisam dobila ni grama, ali sam i inace mrsavica pa vjerujem da ima vremena za dodatne kile trbuscic raste, i samo neka raste. Ponekad osjetim kao mjehurice u trbuhu
Ne vidi se jos povrsinski.. Samo nekada kada legnem na ravno pojavi se piramida ispod pupkakao da nogicama ili rukicama upre naprijed. Ja ne smijem da taknem.. Joj kao da imam 15 godina e tako se ponasam.. Sve mi je neobicno
Dobila sam ja 4 kg 🙈 al tu racunam i dva od stimulacije! I stomak mi je poprilino velik,da i ja osjetim na nekim mjestima da je malo tvrde ko da beba gura iznutra! Uglavnom navecer se javlja, jucer sam primjetila i kroz dan jednom. Kako tvoja, jel u istim vremenskim intervalima
Ja sam 2 dobila više zbog manjeg rada tjs na bolovanju sam.. A i jelo se meni se babac javlja tokom cijelog dana.. U razlicitim periodima i razlicitim jacinama
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
Ja sam 2 dobila više zbog manjeg rada tjs na bolovanju sam.. A i jelo semeni se babac javlja tokom cijelog dana.. U razlicitim periodima i razlicitim jacinama
Jecika, tvoja bebica neka mala veselica 😍
Dobro jutro cure. Evo i mene napokon. Pregled sam obavila tek sinoc, jer su mi otkazali u ponedeljak. Bebac se vrti, bas je nemirna, dokt kaze da je nuhalni idealan, da sad sve dobro izgleda i da je dugonja - 5cm. Cak je sada po UZV starija za 3 dana. I da, misli da je curica. ☺️ Jos je tesko reci, ali joj se tako cini.. Produzila mi je Utrogestan jos mjesec dana, jer mi tek sad rece da sam prosli put imala neki mali hematom, ali sad ga nema. Danas idem vaditi krv za prenatalni test, pa se nadam da i to sve bude u redu.
Bilo je carobno vidjeti je kako se vrpolji, kako srce kuca! A onda me opet uhvatio osjecaj da ne mogu vjerovati da sam trudna i da taj mali andjeo raste u meni.☺️
Zelim vam mirne dane i pozitivne preglede ko, ih ocekuje.
Cure koje imaju problema sa bakterijama u urinu.. Toplo preporucujem Pancicev caj za trudnice. Kupuje se u apotekama. Kod nas ga ima za kupiti (BiH), ali je Institut koji ga proizvodi/pakuje iz Srbije. Napisacu sastojke ako kome sta znace na latinskom.. Equiseti herba 20%, Ononidis radix 10%, Origani herba 25%, Saturejae montanae herba 20%, Serpylli herba 25%.
Ja vec dugo imam problema sa upalama mokracnih kanala. Par puta godisnje zavrsim na antibioticima. Cak sam imala strasnu upalu i dok jos nisam znala da sam trudna i pila antibiotike.. i naravno kad sam saznala za trudnocu, prvi nalaz urina opet malo bakterija, dokt mi propise ovaj caj, uzimala po solju navece preventivno i sljedeci nalaz znatno bolji, bakt rijetke. To se ne sjecam da sam imala, ne pamtim.. Kad god sam radila urino kulturu, nalazi budu u redu..
Inace imam problem sa kamencima u oba bubrega pa moguce da oni to s vremena na vrijeme malo poparaju kad se pokrenu, pa se to lakse inficira..mozda i do fizionomije tijela, ko ce ga znati.. Inace, prije trudnoce, pila sam uvin caj, i to samo onaj Uvin H, nekad i svakodnevno. Za brusnicu nikad nisam osjetila da mi je pomogla..
Sretnoo
Santina super kada je sve proslo ok.. Javi kada dodje rezultat.. Od tada si mirna do kraja trudnoce bas cu da pogledam za taj caj jer ja sam bas podlozna prehladama
Sortiraj odgovore
Najstariji