Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Green
    29. Lipanj 2020. 20:11

Lilo23

Nikolina95

Green slazem se s tobom i totalno si upravu! Ja jedino nerazumijem zasto svi idu u petrovu??!
    U prosloj trudnoći sam sve obavljala u vinogradskoj, takoder i rodila tamo. i uvijek se narucivala mailom i uvijek su odgovorili isti ili sljedeci dan..

Ja idem tamo jer mi je tako upisala na uputnicu

Nema ona tebi zakonske osnove odredit u kojoj ces se ti bolnici testirat. Kako to nije opce znanje i kako uopce smiju radit doktori koji misle da je to dozvoljeno??

Na kraju svega najbitnije ti je znati da mozes sutra otic u BILO KOJU HRVATSKU bolnicu i narucit se za kombinirani pregled jer nije ti prekasno ili nazovi ili ako ti je vec to draze posalji mail bilo kojem privatniku i odmah će ti odgovorit i za to naplatit 600 kn.

29. Lipanj 2020. 20:16

Tea22

student13ica cestitke na super pregledu i razigranoj bebolini 🤩🥰
    Jellybean hej dobro dosla 😃
    Ja sam povracala od 7tt-12tt, al imam dojam kao da sam potpuno zaboravila sto mi se gadilo, a sto mi je pasalo 🤔🤔 mislim da sam ja cak jela sve sto i inace jedem, povratila bi i nastavila dalje 😅
    Neki savjet bas i nemam, cula sam za neke dzumbirove lizalice koje mozes nabavit u ljekarni.. sve je to individualno, moras nac sta tebi pomaze i jednostavno cekat da prode taj period 🤷‍♀️😏
    I hvala Bogu da je na hitnoj sve bilo uredu ❤
    Jel bilo obilno krvarenje ili?
    Ja sam tocno na 6tt na papiru i gacicama uocila svjeze crvenh krv, otisla na hitnu, dopila duphastone kojeg sam pila do 12tt i receno mi mirovanje
    Eh sad, mirovala sam prvenstveno zato jer je tad korona bila u punom jeku pa ni nisam imala sta za radit, prala sam kosu, tusirala se, brijala, isla do ducana, radila po kuci.. sve normalno (s tim da sam tjedan dana bila u grcu, nisam znala sto smijem sto ne smijem - ginekologica mi je rekla da smijem radit sve sto i inace, samo da smanjim tempo [recimo dok kuham da si pravim svako malo pauze u kojima cu malo sjest], ali da izbjegavam recimo pranje podova i prozora dok mi krvarenje ne prestane)
    Krvarenje mi je prestalo iste veceri
    Cim smo smjeli izac iz kuce, i cim je korona popustila.. ja sam nastavila izlazit i radit sve normalno
    Jedino oko ceg sam imala strah je sex, pa smo se od njega suzdrzavali gotovo dva mjeseca😅
    Nada88 sta je stvarno u drugom tromjesjecju normalno do TSH 3? Jesi sigurna?
    Mene je bas iznenadilo sto mi je sad prosli tjedan bilo 2,7, a doktorica mi je rekla da je to super.. pa sam mislila da obavlja svoj posao ofrlje
    Bas si me sad razveselila 😃
    santina sretno na pregledu🤞🤞

100% u drugom tromjesecju do 3, mozes i na internetu pronaci i nekoliko doktora mi je to reklo, eto vidis i tebi tvoja kaze isto, ne brini. Na kolikoj si ti terapiji? 

• matea1201
    29. Lipanj 2020. 21:04

Green jesi u pravu al eto u mom slučaju je kao kod lilo23. isto nisam iz zg. isto sam osim maila zvala valjda 100 puta. i išla tamo di me gin poslala. ona je isto bila uvjerena da tamo sve riješavaju odmah al evo više nije tako. ići ću privatno  na pregled zbog sebe i to je to

RainbowBaby
    29. Lipanj 2020. 21:48

Meni kombinirani nije bio prioritet, zato nisam forsala. 
    Al iskreno ne razumijem vašu napuhanost na cure koje su čekale narudžbu a nisu ju dobile u nekom normalnom terminu. Petrova a i druge bolnice imaju sistem narudžbi osobno ili na mail. Ja iskreno, a vjerujem i svaka normalna trudnica koja pazi na sebe, osobito u ovo korona vrijeme, nece hodat od bolnice do bolnice i provjeravati gdje ce prije doci. 
    S druge strane, nisu sve zene doma il da mogu izbivati s posla samo tako da bi cekale da se naruce. Kod vecine gin.u Zagrebu i okolici se na taj test ide zbog indikacije a ne rutinski. Sve u svemu mislim da je ovaj forum namijenjen da bi jedna drugoj dale pozitivne misli i podršku, a ne na ovakav blesav nacin prozivale ili naglasavale neciju nesposobnost (prema vašim riječima).  Eto nadam se da ste sretni što god da ste postigli time :) lijep pozdrav! 

• matea1201
    29. Lipanj 2020. 22:11

Lilo23 hehe valjda😅 al kao što sam i rekla ne zamaram se previše, u 3 trudnoće nisam išla pa nije mi ni sad bilo baš da moram tako da neću sada juriti za nečim što je ionako statistički i ne mora biti točno, a po godinama nisam rizična, 27 imam. vjerojatno su i te gužva i strke zbog corone. vjerujem svojoj gin i vjerujem da je sve ok, al eto išla bih za kojih 2tj. još privatno na uzv da još netko potvrdi da je sve u redu, da vidim bebicu, a možda saznam i spol

Green
    29. Lipanj 2020. 22:20

Jedina nesposobnost na koju se ovdje uputilo, barem od strane mene, je ona spomenute doktorice. 
    A osobno jedino sto sam ja i ostale zenice htjele "postic" ( sta mi nesto ovdje postizemo?!) je da upoznamo buduce majke sa tocnim informacijama koje su neke neodgovorne nazovi doktorice prestrasile da ne mogu napraviti tako bitan test koji se NIKAKO ne radi samo ako za to postoji indikacija ( opet kriva informacija koja će sutra prestrasit neku trudnicu koja ovo cita) nego ako to trudnica sama zeli i po pravilu struke se svakoj mora ista prezentirat pravodobno sto se nazalost ovim dvjema zenicama propustilo uciniti.
    One su, sigurnam sam, shvatile sto smo mi htjele reci i drago mi je ako drugi put nece prihvatit ne kao odgovor kad se radi o njihovoj bebi.
    Ja sam osobno jako osjetljiva i strastvena na temu neodgovornih doktora jer danas nebi bila na forumu da sam slusala slijepo iste bez da sam trazila 7 drugih misljenja.

LeLa2807
    29. Lipanj 2020. 22:29

Draga Green, nisi u pravu. Vodim t kod dr škunce koju iznimno cijenim i smatram da je najvecis strucnjak u RI pa sam u petak dosla na pregled gdje mi je taj dan rekla da idem vadit krv i dala uputnicu. Mi u RI imamo srece jer je grad malen i ima jednu bolnicu zato i vidis samo u KBC RI jer ne postoji vise ginekologija. U ZG to nije slucaj jer nekoliko bolnica ima iste odjele pa tako i ginekološki i transfuziju. U ZG je sistem drugaciji. Korona je i guzva, ja sam looda kad se ne jave na telefon ali isto tako razumijem Lilo, mateu i rainbow da nisu isle fizički u bolnicu vec su zvale i slale mail sukladno uputni svojih doktorica  takodjer, kombinirani pregled je 900 kuna privatno i netko ih nema koliko god tebi to sad zvucalo nestvarno. Nema potrebe zene ubijat u pojam ako ga vec nisu napravile. I da, on je statistika i važniji je utz iliti ga mini anomaly od te krvne pretrage. Lilo, Matea ne sekirajte se. Drzim fige da uspijete napravit, a ako i ne nije smak svijeta 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

Green
    29. Lipanj 2020. 22:36

Mislim da smo im mi rekle da kontaktiraju i druge bolnice, a ne da su osudjene na samo jednu ako se dobro sjecam, niti da je privatnik sitnica (kod mog je 600-jako puno slazem se). 

LeLa2807
    29. Lipanj 2020. 23:24

Lilo23

Matea1201 razumijem te da.Joj ja ako ne obavim sutra ništa ići ću kod privatnika na pregled pa me isto baš zanima hoće li se vidjet spol 🥰
    RainbowBaby potpisujem sve što si napisala
    Lela vidjet ćemo sutra šta će bit i ko če fasovat haha
    Green meni je moja doktorica rekla sa 8 tjedana za te sve testove informirala me je ali mi je uputnice dala tek sad zadnji put jer po njezinim riječima to ide dosta brzo ali eto očito ni ona me zna kako je to sada postalo komplicirano. Sve u svemu ja sutra idem tamo pa šta bude bit će

Sretno Lilo, javi nam se. 🥰

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

30. Lipanj 2020. 00:01

Green

Jedina nesposobnost na koju se ovdje uputilo, barem od strane mene, je ona spomenute doktorice.
    A osobno jedino sto sam ja i ostale zenice htjele "postic" ( sta mi nesto ovdje postizemo?!) je da upoznamo buduce majke sa tocnim informacijama koje su neke neodgovorne nazovi doktorice prestrasile da ne mogu napraviti tako bitan test koji se NIKAKO ne radi samo ako za to postoji indikacija ( opet kriva informacija koja će sutra prestrasit neku trudnicu koja ovo cita) nego ako to trudnica sama zeli i po pravilu struke se svakoj mora ista prezentirat pravodobno sto se nazalost ovim dvjema zenicama propustilo uciniti.
    One su, sigurnam sam, shvatile sto smo mi htjele reci i drago mi je ako drugi put nece prihvatit ne kao odgovor kad se radi o njihovoj bebi.
    Ja sam osobno jako osjetljiva i strastvena na temu neodgovornih doktora jer danas nebi bila na forumu da sam slusala slijepo iste bez da sam trazila 7 drugih misljenja.

Apsolutno se.slazem po pitanju neodgovornih i nestrucnih doktora, ja sam Njemackoj gdje kazu jelte da sve funkcionira...vjerujte mi gore je nego u Hrvatskoj, da sam njih slusala i nisam trazila doslovno po jos 5 drugih misljenja,.koja bi me ponekad i izludila, danas bi moga muza ljecili od nekih stvari od kojih nikad nije ni bolovao,strasno koliko nemam povjerenja u doktore, svi me napadaju zbog toga a ti svi su oni koji na srecu nisu imali slicna iskustva.
    I evo sada u trudnoci, izmedu ostalog sam radeci nalaze na trombofiliju dobila doma nalaz s dijagnozom, da sam sklona pobacaju zbog odredenih nepravilnosti zgrusavanja krvi (ne znam kako se to tocno kaze na hrvatski), naravno srusila sam se skoro od soka, zovem u bolnicu kazu odmah zanemarite taj nalaz kod vas je sve u redu, to je ostala greskom od neke druge pacijentice....eto pa ti zamisli i vjeruj doktorima!!!! I naravno da sam isla ponovno vaditi sve nalaze da bi se uvjerila.da je sve ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.