Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Green
    30. Lipanj 2020. 09:00

Lilo23

Matea1201 razumijem te da.Joj ja ako ne obavim sutra ništa ići ću kod privatnika na pregled pa me isto baš zanima hoće li se vidjet spol 🥰
    RainbowBaby potpisujem sve što si napisala
    Lela vidjet ćemo sutra šta će bit i ko če fasovat haha
    Green meni je moja doktorica rekla sa 8 tjedana za te sve testove informirala me je ali mi je uputnice dala tek sad zadnji put jer po njezinim riječima to ide dosta brzo ali eto očito ni ona me zna kako je to sada postalo komplicirano. Sve u svemu ja sutra idem tamo pa šta bude bit će

Sretno i nadam se da ces sve stici obaviti bez puno muke. I reci ovima iz petrove da su tebi curke s foruma rekle da mozes raditi test i poslije 13. Tjedana, to ih bude raspi*dilo bas fino ;)

Lalla
    30. Lipanj 2020. 09:37

U prvoj trudnoci mi je ginekologica napravila uzv, dala mjere i poslala me u Breyer. Tamo sam kombinirani platila 340 kn. Rekla mi je da cu se u bolnici samo izgnjaviti, da se dosta ceka i da mi ona moze napisati uputnici ili ako hocu mogu otici u Breyer i platiti 340 kn. Pa sam ja odabrala ovo zadnje. :-) 

misslolica
    30. Lipanj 2020. 10:11

Cure jel kombinirani isto sto i nuhalna svetlina? U Slo moja gin nema ni certifikat za to pa me pitala da li bi dosla da ona na meni vjezba jer je u procesu dobivanja tog certifikata 🤔 posto ja volim da gledam uzv pristala sam... posto ovdje prvi pregled ne prave prije 9.tt ja sam jos u 5 i 6 isla privatno gdje sam se odmah narucila i za nuhalni koji ce biti sad 14.07 cini mi se bicu 12+4 i kosta 60eur.... nije pretjerano skupo kad uzmem da je obicno rpegled kod nje bio 55eur... nifty kosta 690eur i mislim da ga iz finansijskih razloga necu raditi osim ako na ovom nihalnom ne bude indikacija za to...

Lalla
    30. Lipanj 2020. 10:12

Cure, ja sam nocas jedva odspavala par sati. Osjecala sam neki pritisak u vagini i bilo mi je nekako mucno, stalno mi se piskilo. Mozda nisam dobru veceru odabrala. Jutros nakon dorucka opet kamen u zelucu.  Docekala sam zadnji tjedan do iduceg pregleda. Nemrem vjerovati da vec 4 tjedna strpljivo cekam.

Lalla
    30. Lipanj 2020. 10:17

misslolica

Cure jel kombinirani isto sto i nuhalna svetlina? U Slo moja gin nema ni certifikat za to pa me pitala da li bi dosla da ona na meni vjezba jer je u procesu dobivanja tog certifikata 🤔 posto ja volim da gledam uzv pristala sam… posto ovdje prvi pregled ne prave prije 9.tt ja sam jos u 5 i 6 isla privatno gdje sam se odmah narucila i za nuhalni koji ce biti sad 14.07 cini mi se bicu 12+4 i kosta 60eur…. nije pretjerano skupo kad uzmem da je obicno rpegled kod nje bio 55eur… nifty kosta 690eur i mislim da ga iz finansijskih razloga necu raditi osim ako na ovom nihalnom ne bude indikacija za to…

Nasla sam ovaj podatak: https://ibb.co/DCbRRdH

Znaci da kombinirani moze biti i do 95% pouzdan. Ka razmisljam pitati ginekologa vezano uz to pa u dogovoru s muzem ipak napraviti prvo taj test.

Lalla
    30. Lipanj 2020. 10:28

Green

Lilo23

Matea1201 razumijem te da.Joj ja ako ne obavim sutra ništa ići ću kod privatnika na pregled pa me isto baš zanima hoće li se vidjet spol 🥰
    RainbowBaby potpisujem sve što si napisala
    Lela vidjet ćemo sutra šta će bit i ko če fasovat haha
    Green meni je moja doktorica rekla sa 8 tjedana za te sve testove informirala me je ali mi je uputnice dala tek sad zadnji put jer po njezinim riječima to ide dosta brzo ali eto očito ni ona me zna kako je to sada postalo komplicirano. Sve u svemu ja sutra idem tamo pa šta bude bit će

Sretno i nadam se da ces sve stici obaviti bez puno muke. I reci ovima iz petrove da su tebi curke s foruma rekle da mozes raditi test i poslije 13. Tjedana, to ih bude raspi*dilo bas fino ;)

Evo ja sam nasla da se moze raditi probir i u drugom tromjesecju: http://breyer.hr/clanci/Probir-screening-u-trudnoci
    Pred kraj ima naslov: "Kombinirani probir - Probir sindroma Down u drugom tromjesecju trudnoce".

An1
    30. Lipanj 2020. 10:44

misslolica

Cure jel kombinirani isto sto i nuhalna svetlina? U Slo moja gin nema ni certifikat za to pa me pitala da li bi dosla da ona na meni vjezba jer je u procesu dobivanja tog certifikata 🤔 posto ja volim da gledam uzv pristala sam… posto ovdje prvi pregled ne prave prije 9.tt ja sam jos u 5 i 6 isla privatno gdje sam se odmah narucila i za nuhalni koji ce biti sad 14.07 cini mi se bicu 12+4 i kosta 60eur…. nije pretjerano skupo kad uzmem da je obicno rpegled kod nje bio 55eur… nifty kosta 690eur i mislim da ga iz finansijskih razloga necu raditi osim ako na ovom nihalnom ne bude indikacija za to…

Mislim da ti to nije isto 🤷🏽‍♀️ Kod kombiniranog se kombiniraju 3 aspekta: nalaz krvi majke, mjere bebe (nuhalni nabor) i podatci o roditeljima kako bi se dobio postotak mogućeg rizika. 
    .
    Cure koje nisu mogle napraviti kombinirani i to bas žele u drugom tromjesečju mogu raditi triple test - biokemijski probir. Sretno i nema potrebe da se uznemiravate zbog neke pretrage pogotovo kad nema nikakvih indikacija da nešto nije uredu. ❤️
    .
    Green nakon 14 tt nije moguće izmjeriti nuhalni nabor Tj njegove vrijednosti vise nisu adekvatne za kombinirani i zato takav stav u Petrovoj. Nuhalni nabor raste kasnije zajedno s bebom. 

10.06. Nifty uredan 💖

• matea1201
    30. Lipanj 2020. 11:33

Lalla to je valjda triple test. kako god mislim da ni neću ići. želim da mi i ova trudnoća prođe u miru bez da razmišljam o tome. kako sam već rekla vjerujem svojoj gin kad kaže da je sve u redu. a sad ju ionako više ne bih prekinula bez obzira na rezultate. ići ću dodatno samo na uzv i to je to

Jellybean
    30. Lipanj 2020. 11:34

Tea22
    Nisam jako krvarila, prestalo mi je krvarenje isti dan. Ali sam se ja bila uplasila i vec sam pomislila na najgore, ali hvala Bogu kao sto sam vec napisala mala mrvica je tu i dobro se razvija 😊 Sutra imam naruceno za pregled, pa cu vidjet jos sa doktoricom o mirovanju, sta tocno smijem raditi, a sto ne, iako se ja pazim sada sto je vise moguce. 
    A ja sa sexom nemam problema, jer mi je decko na sezoni 😄 ali da je tu bilo bi tesko bez sexa neko vrijeme, ali kada je u pitanju beba onda ces napraviti sve samo da bude uredu.

• matea1201
    30. Lipanj 2020. 13:53

Lilo23 super, čestitam na lijepim vijestima😊 drago mi je da si bar ti obavila. meni je bila rekla da danas i sutra nemogu doći jer je gužva, a poslije mi je prekasno jer ću preksutra biti točno 14tt. ahh, nema veze.  ja sam se naručila 15.7. privatno na uzv

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.