Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    BlueMoon
    27. Svibanj 2020. 13:46

Bebs

BlueMoon

može li se ići na čišćenje lica? ova kozmeticarka mi kaze da se ne preporucuje nesto zbog promjene horomna, nisam skuzila uopce.

Da i meni su rekli da se ne preporucuje, cak me i dermatologica pitala jel planirate ostat trudni da zna koje kreme mi smije dati za lice

ajme  bila sam uvjerena da se moze, svugdje po netu pise dozvoljeno.. al dobro, pokusavat cu cistit lice sto bolje pa bude ok..

27. Svibanj 2020. 14:18

Bebs

Tenci

Bebs

Cure help, jel ima netko konstantne mucnine kroz cijeli dan i da povraca da bas ono dusu na wc-u ostavi, meni je muka od kad ustanem dok ne zaspem, strasno nesto, nisam sposobna za nista, a dns sam u 15h narucena endokrinologu uopce nezz kako cu to obavit 😔
    Jel ima nesto sto Vam je pomagalo s mucninama i povracanjem?

Od 5.tt do prije tjedan dana sam povracala iza svakog obroka, ali svakog, makar to bila samo kockica cokolade. Unazad tjedan dana se svelo na jednom, dva puta na dan i nadam se da bude stalo skroz. Smrsavila sam 3 kg u tom razdoblju, a na moju visinu (175cm) i tezinu (55kg imala na pocetku trudnoce) je to uzas.
    Meni doktorica rekla, vitamin b6, sve na bazi dumbira i coca cola. Stoga da meni nije nist pomoglo, povracala i dalje. Ali ti probaj, mozda bude tebi bolje…

Hvala ti, budem probala ja sam vec na - 1kg, mama kaze da bi ona na pocetku gubila 6-7kg u trudnocama, mislim cak da dok je sa mnom bila trudna da je u bolnici lezala 😏 kako si obavljala kucanske poslove i sve ostalo? Znaci tebi je to do 12og tjedna bilo tako? Jesi imala i konstantan osjecaj mucnine ili si samo nakon obroka povracala?

Nikak nisam obavljala, zivjeli smo u svinjcu 🙈 samo ono najosnovnijre, usisati, skuhati i oprati wc i kupaonu. muz intenzivno radi na doktoratu jer ubrzo ima obranu dizertacije tak da na njega ne racunam, a doma imam i sina koji sutra puni godinu dana i vec je dva mj u fazi prohodavanja, znaci stalno sam s njim, i jos k tome se budi svakih sat i pol po noci za cicanje. Tak da ne pitaj kak sam i kak uopce zivim.
    Da, evo sad vec 10ak dana povracam jednom ili dva puta samo i nije mi stalno mucno, prije mi je bilo stalno. 
    A s prvim malim sam povracala svaki dan, cijelu trudnocu, i na samom porodu 😑

27. Svibanj 2020. 14:19

Sretno na pregledima, drzim palceve da sve prode u najboljem redu! ❤️

Nova19
    27. Svibanj 2020. 14:23

Brunoibrankica tajice su super! Gdje si ih kupila? A trbuščić ti je još ljepši 🥰

Kiflica
    27. Svibanj 2020. 14:29

Drage, evo i mene s prvog pregleda. Ne vidi se plod, samo gestacijska vrecica. ADoktoruca kaze da vjeruje da ce biti sve ok, da je trufnoca zapravo ranija 10 dana, da moguce da mi je ovulacija bila kasnije. Za 2 tjedna imam opet pregled, a do tada moram vaditi krv i malo mirnije zivjeti. Vidjet cemo sto ce biti... Zanimljivo kako se bas jucer nacela ta tema i da nisam citala da se isto dogadja i drugim curama, teze bi mi bilo. Sada si samo mantram da se prepustam da sve bude najbolje kako treba biti....

Eyia
    27. Svibanj 2020. 14:33

Kiflica

Drage, evo i mene s prvog pregleda. Ne vidi se plod, samo gestacijska vrecica. ADoktoruca kaze da vjeruje da ce biti sve ok, da je trufnoca zapravo ranija 10 dana, da moguce da mi je ovulacija bila kasnije. Za 2 tjedna imam opet pregled, a do tada moram vaditi krv i malo mirnije zivjeti. Vidjet cemo sto ce biti… Zanimljivo kako se bas jucer nacela ta tema i da nisam citala da se isto dogadja i drugim curama, teze bi mi bilo. Sada si samo mantram da se prepustam da sve bude najbolje kako treba biti….

Ma biti će sve ok, kako i doktorica kaže ranija je trudnoća, sigurno je to sve normalno. Sad se treba opustiti koliko god možeš i ne biti u grču, već će za 2 tjedna 💛 kucati 🙂

• Mara Kokosica
    27. Svibanj 2020. 14:40

Roza ti i ja se pratimo. Meni je pregled u pon.
    Nalazi urinokulture su sterilni. Krvi su isto ok ovako sto sam ja vidjela.
    Jedva cekam vidjet bebicu u pon. Jer prvi put sam vidjela samo tockicu.

Sretno svima na pregledima.

06/20 blighted ovum 8tt.

• Ninuska
    27. Svibanj 2020. 14:45

Tenci

Ninuska

Drage trudnice, je li koj od vas nabavila babywatcher?
    Mislim da sam citala da ima neki aparat kojim se moze slusa ti bebino srce. Hvala

Evo, ima nas par taj baby watcher, ja jos iz prosle trudnoce, neke cure ovih dana narucile. Bas smo ovoh dana na fejsu u grupi stavljale kak srceka kucaju, predivno ❤️ meni je to super jer me umiri izmedu pregleda.

Hajde molim te stavi link gdje si kupila ili naziv, model nesto. Molim te, zelim ga i ja kupiti 😊 Hvala

• Lota1980
    27. Svibanj 2020. 14:46

PeaceLily

Lota1980

PeaceLily,

Imam pregled u četvrtak kod svoje ginićke pa ću je pitati. Ali sam se sjetila da je sestrične od MM na specijalizaciji iz ginekologije pa sam se dogovorila sutra za kavu. Ona je u petrovoj i sigurno zna nešto o tome..

Svakako javi informacije. Ja sam još u procesu odlučivanja , imam neka 2-3 tjedna za odlučiti i vašem također između Nifty i Panorame.

Upravo sam bila kavi i odmah pišem jer mi je nevjerojatno što mi je ispričala. Što se samih testova tiče svi su bolji od kombiniranog probira i prilično su slični jedino je panorama drukčija. Panorama kao razlikuje DNK majke i bebe a ostali ne. Još mi je rekla da većina kolega osim njih par uopće ne zna ništa o tim testovima ali ih rado preporučuju. Ali mi je također rekla da zna da nifty i harmony plaćaju proviziju liječnicima čak i preko1000kn!! po testu što mi je nevjerojatno. Kolegica koja ima privatnu praksu inače nudi nifty ali ako je neko izričito traži ili je blizanačka trudnoća onda joj tek napravi panoramu. 
    Očito je zapravo riječ o proviziji. Strašno. 
    Načelno mi je rekla sa testovi ok ali nisu savršeni i da viđali i pogrešnih spolova i tako. Obavezno treba i dalje raditi uzv kontrole i ako se nešto sumnjivo onda amniocinteza. 

Mašnica95
    27. Svibanj 2020. 14:57

Kiflica

Drage, evo i mene s prvog pregleda. Ne vidi se plod, samo gestacijska vrecica. ADoktoruca kaze da vjeruje da ce biti sve ok, da je trufnoca zapravo ranija 10 dana, da moguce da mi je ovulacija bila kasnije. Za 2 tjedna imam opet pregled, a do tada moram vaditi krv i malo mirnije zivjeti. Vidjet cemo sto ce biti… Zanimljivo kako se bas jucer nacela ta tema i da nisam citala da se isto dogadja i drugim curama, teze bi mi bilo. Sada si samo mantram da se prepustam da sve bude najbolje kako treba biti….

Meni se na prvom pregledu jedva vidio plod, bila sam nekih 6+2tj i također sam imala kasnu ovulaciju. Ali mene je tad brinulo što srce ne kuca, tako da ćemo se uvijek oko nečega brinuti. Za dva tjedna kad sam išla kod dr sve je bilo normalno. Tako da će i kod tebe sigurno biti, pogotovo ako doktorica kaže. Verujem da ćeš na sljedećem pregledu vidjeti i kako srce kuca. Probaj što više da se opustiš i razmišljaš pozitivno :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.