Redhead, sad sam i ja u strahu, kako je meni tako velika a jos nema niceg unutra? A tebi je manja… Joj mozda bolje da ne googlamo i ne usporedjuemo, mozda je to sve ok… Ne smijemo strahovati i zivcirati se, tako samo odmazemo bebici. Trk po neku komedijicu, vedru knjigu, nesto za zaboraviti i mantrati da je sve dobro. :) Bodrimo se….
Da al ja sam bila 6+4 i bila je tolika. Uvjerena sam da je kasna ovulacija i jednoj i drugoj...
Evo trudnice moje.. da se konacno i ja javim… Kao sto sam već napisala. Citam Vas svaku vecer, al dok ne zaspim i nikako da nesto napisem.
Danas sam bila u zg na vadjenju krvi za nifty.
Popodne idem na uzv.
Ja se sad super osijecam, osim sto sam umorna od svega….. Svaki dan nesto radimo, obavljamo.
Mislim na sve . ….
Zao mi je sto je onoj curi gestacijska vrecica prazna, al zelim ti sve najbolje dalje, hrabro digni glavu gore i u nove pobjede.
Jucer sam kupila prve tajice sve ne tiska… Oprala i ne skidam ih!!!
https://ibb.co/TqNyDGh
Preporod je biti u njima.
Puse i veliki zagrljaj svima.
Ajmeeeeee brunoibrankica koja slatka busicaaaa 😍😍😍 javi obavezno kako je prosao nifty🍀🤞
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Tenci
Evo u nastavku je post sa jednog foruma o tome
Našla sam neke članke i studije na engleskom i ovako kažu: nije bitno ime prenatalnog testa, već tehnologija kojom se test koristi. Postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty, Neobona, Myprenatal… drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.Ovaj link je članak o tome kako točnost prve i druge tehnologije ovisi o fetalnoj frakciji.https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co...1002/uog.
Ma vjerujem da je tak, meni je bilo bitno da test obuhvaca cim vise kromosomskih sindroma i poremecaja jer bi prekinula trudnocu da se pokazao visoki rizik za neki, odnosno isla bi na amnio onda i ako potvrdi, bi prekinula, zato sam i odabrala nifty i u prosloj i sad. a ako ga radis nakon 12.tt, fetalna dna je zastupljena u velikom postotku tak da nije problem
Lota1980, moja doktorica Nifty jer njega radi inače. Sad ne znam zapravo radi li ostale ali ona je za Nifty.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Ja se sve cudim di je sapica zapela.
Preeekrasno. Tako mi je drago. Nadam se da ce sad manje guglat svasta. Heheh.
Meni je s 5 tjedana i 4 dana bila 5mm.
06/20 blighted ovum 8tt.
Ja se sve cudim di je sapica zapela.
Preeekrasno. Tako mi je drago. Nadam se da ce sad manje guglat svasta. Heheh.
Meni je s 5 tjedana i 4 dana bila 5mm.
Onda sam ja na pregledu bice bila trudna 4 tjedna 😂 100% mi je O kasnila.. luda sam vise od citanja hahaha
Misslolica, cestitam na odličnom pregledu i drago mi je da je sve dobro😘🤗
Tenci,. Mislim da je za Panoramu dovoljno 2.8% fetalne frakcije da rezultati imaju tu pouzdanost koju tvrde dok za Nifty to bude 5 ili 8%, nisam sigurna. I čitala sam negdje da to što Nifty radi 60ak sindroma i delacija nema jednaku pouzdanost kao za one najveće jer za te sindrome rezultati nisu validirani kao za ove najvece, iako to može biti pogrešan podatak kao i sve što pročitamo na internetu. I postoje razlike u načinu tehnologije koje koriste testovi, Nifty koristi jednu metodu a panorama drugu- SNP tehnologiju koja kao može razlučiti majčinu od fetalne DNK ako sam to dobro razumijela.
Iako u končanici, slažem se da ionako ne možeš nikada 100% niti znati.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Misslolica,cestitam na odličnom pregledu i drago mi je da je sve dobro😘🤗
Tenci,. Mislim da je za Panoramu dovoljno 2.8% fetalne frakcije da rezultati imaju tu pouzdanost koju tvrde dok za Nifty to bude 5 ili 8%, nisam sigurna. I čitala sam negdje da to što Nifty radi 60ak sindroma i delacija nema jednaku pouzdanost kao za one najveće jer za te sindrome rezultati nisu validirani kao za ove najvece, iako to može biti pogrešan podatak kao i sve što pročitamo na internetu. I postoje razlike u načinu tehnologije koje koriste testovi, Nifty koristi jednu metodu a panorama drugu- SNP tehnologiju koja kao može razlučiti majčinu od fetalne DNK ako sam to dobro razumijela.
Isla sam pogledati na nalaz, za down, edwards i patau je tocnost 99,02%, a za aneuplodije spolnih kromosoma 95%, meni je to i vise nego dovoljno.
A inace, sva tri nacina razdvajaju fetalnu od majcine dna, samo panorama se moze raditi od 9.tt jer joj treba manje fetalne dna, a nifty i harmony od 10.tt jer im treba vise.
Ne znam vise koja cura je pisala da joj je u rposloj trudnoci bebi dijagnostociran potterov sindrom, beba bila bez oba bubrega, veliki problemi i prekinuli trudnocu u 18.t ako se ne varam, da su onda isli na nifty, pokazalo bi visoki rizik od tog sindroma pa bi isli na amniocintezu koja bi potvrdila. Sad u ovoj je radila nifty. Tak da nije na odmet testirati na cim vise toga, pogotovo ako postoji mogucnost.
Cure danas ssm u panici jer sam trenutno u selidbi, od jucer radna akcija kod mene, svi mi pomazu ja ne dizem nista tesko ne radim nista sama, al citav dan sam na nogama i navecer me boli donji dio leda, budem jako umorna i iscrpljena...koliko je to stetno i opasno za bebu?
Misslolica,cestitam na odličnom pregledu i drago mi je da je sve dobro😘🤗
Isla sam pogledati na nalaz, za down, edwards i patau je tocnost 99,02%, a za aneuplodije spolnih kromosoma 95%, meni je to i vise nego dovoljno.
A inace, sva tri nacina razdvajaju fetalnu od majcine dna, samo panorama se moze raditi od 9.tt jer joj treba manje fetalne dna, a nifty i harmony od 10.tt jer im treba vise.
Ne znam vise koja cura je pisala da joj je u rposloj trudnoci bebi dijagnostociran potterov sindrom, beba bila bez oba bubrega, veliki problemi i prekinuli trudnocu u 18.t ako se ne varam, da su onda isli na nifty, pokazalo bi visoki rizik od tog sindroma pa bi isli na amniocintezu koja bi potvrdila. Sad u ovoj je radila nifty. Tak da nije na odmet testirati na cim vise toga, pogotovo ako postoji mogucnost.
Da se razumijrmo, meni je tak svejedno dal bude koja radila test i koji bude radila ako bude, nit sam zdravstveni djelatnik nit imam kakve koristi od toga, samo govorim iz iskustva i proucavanja.
Sortiraj odgovore
Najstariji