Tenci
Evo u nastavku je post sa jednog foruma o tome
Našla sam neke članke i studije na engleskom i ovako kažu: nije bitno ime prenatalnog testa, već tehnologija kojom se test koristi. Postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty, Neobona, Myprenatal… drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.
Ovaj link je članak o tome kako točnost prve i druge tehnologije ovisi o fetalnoj frakciji.
https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co...1002/uog.
Evo trudnice moje.. da se konacno i ja javim… Kao sto sam već napisala. Citam Vas svaku vecer, al dok ne zaspim i nikako da nesto napisem.
Danas sam bila u zg na vadjenju krvi za nifty.
Popodne idem na uzv.
Ja se sad super osijecam, osim sto sam umorna od svega….. Svaki dan nesto radimo, obavljamo.
Mislim na sve . ….
Zao mi je sto je onoj curi gestacijska vrecica prazna, al zelim ti sve najbolje dalje, hrabro digni glavu gore i u nove pobjede.
Jucer sam kupila prve tajice sve ne tiska… Oprala i ne skidam ih!!!
https://ibb.co/TqNyDGh
Preporod je biti u njima.
Puse i veliki zagrljaj svima.
Divna si trudnica 🥰🥰
Sve vise vas je obavilo nifty, vise ne mogu pratiti kad ciji rezultati trebaju stici😅😅
Kako ti je prosao UZV?
Zvat ću sutra i tu panoramu i još to ispitati oko tih mikrodelecija i sve. Sve me ovo strašno živcira.
Lota nemoj se živcirati oko toga. Gdje god čitaš svugdje piše da je točnost svih tih nipt testova 99%, znaci svi su slični i kojeg god da odabereš nećeš pogriješiti ❤️
10.06. Nifty uredan 💖
Drage cure, hvala vam puno na podrsci! Veliki zagrljaj vam saljem. Gestacijska vrecica je 7,1 mm. Ne vidi se jos ni plod ni zumanjcana vrecica. Dr. je napisala na nalaz da je normalna rana trudnoca, rekla je da je vjerojatno kasnije bila ovulacija. Nadam se silno da je tako! Rekla mi je da krenem piti folat tj folnu kiselinu ( pitala sam ju ciju pa mi je preporucila Solgar). Kupila bas Folate... valjda nisam fulala? To je aktivni oblik folne. Kupila odmah i neke prenatale. Sad su pale u vodu moje price da se zdravo hranim i bojim kemije, prestrasilo me ovo pa se vrlo rado kljukam s cime god! :)) Moguce da sam zapravo 5 tjedana trudna, a ne 6... Uzela je papa test, izvagali me, izmjerili tlak, popiskila se u casicu i to provjerili s nekim trakicama, i napisala uputnicu za vadjenje krvi na jednom mjedtu za Rh faktor i drugom mjestu za zeljezo i slicno. I narucila me da opet dodjem za 2 tjedna.
I cestitke curama koje su bile na uspjesnim pregledima! Jako mi je drago da je sve u redu :*
Drage cure, hvala vam puno na podrsci! Veliki zagrljaj vam saljem. Gestacijska vrecica je 7,1 mm. Ne vidi se jos ni plod ni zumanjcana vrecica. Dr. je napisala na nalaz da je normalna rana trudnoca, rekla je da je vjerojatno kasnije bila ovulacija. Nadam se silno da je tako! Rekla mi je da krenem piti folat tj folnu kiselinu ( pitala sam ju ciju pa mi je preporucila Solgar). Kupila bas Folate… valjda nisam fulala? To je aktivni oblik folne. Kupila odmah i neke prenatale. Sad su pale u vodu moje price da se zdravo hranim i bojim kemije, prestrasilo me ovo pa se vrlo rado kljukam s cime god! :)) Moguce da sam zapravo 5 tjedana trudna, a ne 6… Uzela je papa test, izvagali me, izmjerili tlak, popiskila se u casicu i to provjerili s nekim trakicama, i napisala uputnicu za vadjenje krvi na jednom mjedtu za Rh faktor i drugom mjestu za zeljezo i slicno. I narucila me da opet dodjem za 2 tjedna.
Moja je 3.7mm sad sam u strahu :( ujutro oko 9 mi rekao gin da dodem.. vec me trema pere
Redhead, sad sam i ja u strahu, kako je meni tako velika a jos nema niceg unutra? A tebi je manja... Joj mozda bolje da ne googlamo i ne usporedjuemo, mozda je to sve ok... Ne smijemo strahovati i zivcirati se, tako samo odmazemo bebici. Trk po neku komedijicu, vedru knjigu, nesto za zaboraviti i mantrati da je sve dobro. :) Bodrimo se....
Drage cure, hvala vam puno na podrsci! Veliki zagrljaj vam saljem. Gestacijska vrecica je 7,1 mm. Ne vidi se jos ni plod ni zumanjcana vrecica. Dr. je napisala na nalaz da je normalna rana trudnoca, rekla je da je vjerojatno kasnije bila ovulacija. Nadam se silno da je tako! Rekla mi je da krenem piti folat tj folnu kiselinu ( pitala sam ju ciju pa mi je preporucila Solgar). Kupila bas Folate… valjda nisam fulala? To je aktivni oblik folne. Kupila odmah i neke prenatale. Sad su pale u vodu moje price da se zdravo hranim i bojim kemije, prestrasilo me ovo pa se vrlo rado kljukam s cime god! :)) Moguce da sam zapravo 5 tjedana trudna, a ne 6… Uzela je papa test, izvagali me, izmjerili tlak, popiskila se u casicu i to provjerili s nekim trakicama, i napisala uputnicu za vadjenje krvi na jednom mjedtu za Rh faktor i drugom mjestu za zeljezo i slicno. I narucila me da opet dodjem za 2 tjedna.
Kiflice samo hrabro!! Tvoja je ginekologica očito uvjerena da je sve uredu (čim ti je dala toliko pretraga i vitamina) i to je najbitnije!
10.06. Nifty uredan 💖
Cure Sapica nam je na fejsu javila da vam prenesemo sretne vijesti (ne moze se vec 2 dana ulogirati na forum)
Stigli su nalazi niftya, Sapici stize malena zdrava zimska princezica💗💗💗💗💗
Sortiraj odgovore
Najstariji