Zapravo nisam posve bez simptoma, samo nemam mucnine. Ali imam lagane grceve i malo me zna zabolucnuti lijevi jajnik, ali rijetko i blago. I imam jedan neobicni simptom: nocno znojenje. Probudim se bas oblivena znojem. Je li jos nekome tako?
I ja imam u zadnje vrijeme pojacano znojenje, noge su mi uvijek hladne ali gornji dio tijela mi se znoji. Koma bas.
Mene isto zna zabolit lijevi jajnik, koliko sam skuzila vecinu ovdje kad je bolilo onda je bio lijevi 😂
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Zapravo nisam posve bez simptoma, samo nemam mucnine. Ali imam lagane grceve i malo me zna zabolucnuti lijevi jajnik, ali rijetko i blago. I imam jedan neobicni simptom: nocno znojenje. Probudim se bas oblivena znojem. Je li jos nekome tako?
Meni je bilo do nekon 6 tjedna, mokra bi se ujutro probudila! To ce proci, al doci ce jos sto sta novo 🤗🤗
Evo mene opet s pitanjem.
Sutra mi je drugi pregled pa me zanima.
Na prvom pregledu nisam dobila sliku vec mi je samo pokazala na monitoru i rekla je da ona koze vidjeti lagane titraje koje ja sigurno necu primjetiti jer je mala trudnoca, tad sam bila 5+5.
Meni je bilo bitno da ona vidi titranje.
Kasnije sam skuzila sk svi pisete o crl i velicini bebe a ja takav podatak nemam, meni samo pise (a da je neki takav broj) EO=2,5 mm. Jel to to ili nesto drugo.
Sutra je znaci taj drugi pregled i zanima me da li bi trebala dobiti sliku ili se kod privatnika to ne dobije?
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Ups, htjela sam napisati kod socijalnog to ne dobije 😬🤣
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Prvi put ti je bila rana T pa zato nisi dobila sliku, ali sutra bi je vec mogla dobiti :) nema to veze privatni ili socijalni
Ja nemam nikakve simptome osim sta podrigavam i osjecam umor malo nekad mr leda malo zabole ali nista strasno zicne i stane ali to osjetim kad setam dugo... drugih simptoma nemam zadnja menstruacija mi je bila 23.4 to bi sad tribalo biti negdi 4 tjedna pa me malo strah jel moguce da neman simptoma vec 🙈 znam da sam mozda vec pisala ali me strah jedva cekam.prvi pregled ...jer sam imala spontani prosle godine ,ujutro mi je temp.37.0 37 .2 ... malo me ohrabrite u strahu sam ...
Kod izracuna porodiljnog se ne uzimaju u obzir mjeseci kada si na komplikacijama nego 6 zadnjih placa prije komplikacija. Ja sam to provjeravala sa svojim racunovodstvom, a i za porodiljni se obracunava naknada na temelju isplacene place a ne bolovanja ili komplikacija.
Ali ako je sad na komplikacijama 2 mj npr, pa ode raditi do otvaranja porodiljnog, kod otvaranja joj budu gledali isplate zadnjih 6 mj prije mjeseca u kojem otvara porodiljni i za ta dva mj kad je bila na komplikacijama joj bude pisalo 0kn.
Recimo, ovaj mj se otvara porodiljni, gleda se 6 mj unazad od proslog mj, odnosno od onog za kad imas isplacenu zadnju placu, znaci travanj, ozujak, veljaca, sijecanj, prosinac, studeni. Recimo da je u prosincu i sijecnju na komplikacijama i za ta 2 mj bude isplata pisala 0kn, a za ostale bude npr 5000kn. I onda se bude 20000kn dijelilo sa 6 mj, pa jos s tjednima i brojem radnih sati u tjednu da se dobije satnica. A da nije bila na komplikacijama, dijelilo bi se 30000kn sa tim svim, znaci da joj bude satnica nekaj manja s obzirom da budu mjeseci na komplikacijama 0kn prikazani.
A ako ide na komplikacije i odmah na porodiljni, bez da se vraca na posao izmedu, onda se za komplikacije izracuna satnica koja onda vrijedi i za proodiljni, ne nosi se taj obrazac ponovo.
Kod izracuna porodiljnog se ne uzimaju u obzir mjeseci kada si na komplikacijama nego 6 zadnjih placa prije komplikacija. Ja sam to provjeravala sa svojim racunovodstvom, a i za porodiljni se obracunava naknada na temelju isplacene place a ne bolovanja ili komplikacija.
Ali ako je sad na komplikacijama 2 mj npr, pa ode raditi do otvaranja porodiljnog, kod otvaranja joj budu gledali isplate zadnjih 6 mj prije mjeseca u kojem otvara porodiljni i za ta dva mj kad je bila na komplikacijama joj bude pisalo 0kn.
Recimo, ovaj mj se otvara porodiljni, gleda se 6 mj unazad od proslog mj, odnosno od onog za kad imas isplacenu zadnju placu, znaci travanj, ozujak, veljaca, sijecanj, prosinac, studeni. Recimo da je u prosincu i sijecnju na komplikacijama i za ta 2 mj bude isplata pisala 0kn, a za ostale bude npr 5000kn. I onda se bude 20000kn dijelilo sa 6 mj, pa jos s tjednima i brojem radnih sati u tjednu da se dobije satnica. A da nije bila na komplikacijama, dijelilo bi se 30000kn sa tim svim, znaci da joj bude satnica nekaj manja s obzirom da budu mjeseci na komplikacijama 0kn prikazani.
A ako ide na komplikacije i odmah na porodiljni, bez da se vraca na posao izmedu, onda se za komplikacije izracuna satnica koja onda vrijedi i za proodiljni, ne nosi se taj obrazac ponovo.
Ja sam čula da to nije istina od kolegice s posla koja je tako otvarala i zatvarala komplikacije, a sad... ne znam iz vlastitog iskustva, ali bih provjerila na HZZO.
Ja nemam nikakve simptome osim sta podrigavam i osjecam umor malo nekad mr leda malo zabole ali nista strasno zicne i stane ali to osjetim kad setam dugo… drugih simptoma nemam zadnja menstruacija mi je bila 23.4 to bi sad tribalo biti negdi 4 tjedna pa me malo strah jel moguce da neman simptoma vec 🙈 znam da sam mozda vec pisala ali me strah jedva cekam.prvi pregled …jer sam imala spontani prosle godine ,ujutro mi je temp.37.0 37 .2 … malo me ohrabrite u strahu sam …
Još je realno dosta rano za velike simptome jer je jako rana trudnoća i beta je još dosta niska. Meni je zadnja M bila 15.4. Jedino me blago cice bole, podrigujem se i kad pojedem osjetim da mi nije najbolje sjelo... Al to je to... I mislim da je i to vec dosta simptoma s obzirom kolika je trudnoća... Ima cura koje do 16tt nemaju simptoma i to je ok. Svacije tijelo drugacije reagira. Bitno je da se ne opterećuješ previse jer si tako mozes nastetit... Naruci se na prvi pregled i onda samo slijedi čekanje... Al bit će sve ok
👩🦰31g 🧔34g
👫 9g
👰🤵6g
24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
27.02.2020. Biokemijska (7+2)
30.05.2020. Biokemijska (6+3)
11.09.2020. Laparatomija mioma
Trudimo se od 2017.
Desni jajnik blago PCOS
✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
💉 Gynositol, cikla
Ne redoviti ciklusi
Ponovni pokušaji od 05/21
+ 28.10.
Ja nemam nikakve simptome osim sta podrigavam i osjecam umor malo nekad mr leda malo zabole ali nista strasno zicne i stane ali to osjetim kad setam dugo… drugih simptoma nemam zadnja menstruacija mi je bila 23.4 to bi sad tribalo biti negdi 4 tjedna pa me malo strah jel moguce da neman simptoma vec 🙈 znam da sam mozda vec pisala ali me strah jedva cekam.prvi pregled …jer sam imala spontani prosle godine ,ujutro mi je temp.37.0 37 .2 … malo me ohrabrite u strahu sam …
Hej, polako :) normalno je da nemas simptome ili da ih osjecas za sada slabije, posto znas da si trudna onda ces mozda vise osluskivati tijelo i ocekivati simptome, a opet...i ta lagana temperatura je simptom. Moja frendica je cijelu trudnocu imala takvu malu temperaturu, mislim da se ne moras brinuti iako mozes i nazvati ginekologicu pa pitati sto ona kaze, da ti bude lakse :)
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji