Caoo. Kako ste se rjesavale glavobolje u trudnoci? 🤔
Ja sam inače teški meteoropat, i migrene sam naslijedila od mame. Inače sam to riješavala tako da zamračim sobu, ležim sa ledenom krpom na glavi, pojedem bananu i mirišem limun ili lavandu, pomagalo je, ne uvijek ali smirivalo je intenzitet..ako baš nije prestajalo onda naravno pila sam tablete (ketonal od 150). Jučer me užasno bolila, i isto ne znam kako ću to riješavati ako budu jake kao i inače. Ali ću pitati ginekologicu ima li nešto što smijem popiti ako ne prestaje danima, ako kaže što korisnem šibnem i ovdje 🙂
Caoo. Kako ste se rjesavale glavobolje u trudnoci? 🤔
Ja sam inače teški meteoropat, i migrene sam naslijedila od mame. Inače sam to riješavala tako da zamračim sobu, ležim sa ledenom krpom na glavi, pojedem bananu i mirišem limun ili lavandu, pomagalo je, ne uvijek ali smirivalo je intenzitet..ako baš nije prestajalo onda naravno pila sam tablete (ketonal od 150). Jučer me užasno bolila, i isto ne znam kako ću to riješavati ako budu jake kao i inače. Ali ću pitati ginekologicu ima li nešto što smijem popiti ako ne prestaje danima, ako kaže što korisnem šibnem i ovdje 🙂
Meni samo kazu da smijem paracitamol, od koga nema nikakve koristi. Bar meni tako. Mozda nekome pomaze.
Tanjica Pavek mi je ginicka, ako netko zna nesto o njoj super, meni je ovo prva trudnoca i prvi pokusaj pa zapravo nista ni ne znam sta bi sve trebalaradit. Citam da neke salju ginekolozi na neke briseve i svasta nesto. Beta npr. di se to vadi? Meni moja nije nista pricala o tome, mozete mi objasnit malo? :)
Ja sam samo radila laboratorijske pretrage neke, al ne znam koje jos. Izvadili mi mrvicu krvi i bok. Rezultate cu cu i valjda dobit kod ginicke u pon.
Sara2012 nisan ni ja bas iskusna trudnica prva trudnoca al eto recimo meni je na prvom pregledu radila briseve,vadila krv,dala mokracu i sve je bilo u redu hvala Bogu
A sta se bete tice ona se vadi na pocetku trudnoce da se utvrdi recimo trudnoca priko krvi
Inace ide se vadit dva puta svako drugi dan i mora se minimalno poduplat razina hcg-a u krvi
Ako je prirodna trudnoca onda nije obavezno betu vadit
Ja san recimo MPO trudnuca i mene je moj doktor koji je vodija postupak posla vadit betu.
🙏❤💙
Jutro curke, jel mi može neko objasniti kako funkcioniraju komplikacije ako nisu tak dugotrajne… ja sam npr. od 9.5. doma, i sad ovaj tjedan moram u firmu i hzzo odnijet doznake, prijavit komplikacije i sve to skupa kako ide.. imam bolovanje na 60 dana otvoreno sada, i nakon toga bi se možda ako je sve u redu vratila na posao, pa mi nije jasno.. ako nisam puni mjesec na komplikacijama, kako se to onda gleda? Pola isplaćuje država, pola poslodavac?
Nova sam u ovome pa nemam pojma.. hvala 😊
Ja sam otvorila 7.4 komplikacije, znaci do 7. Sam dobila pd firme a od 7.4 sam dobila od drzave, i meni na obavijesti o bolovanju pise do 6 ili 7 mjeseca bolivanje ali ti svaki mjesec daje doznaku tako da cisto sumnjam da ces ici raditi, vj je takav princip
Tanjica Pavek mi je ginicka, ako netko zna nesto o njoj super, meni je ovo prva trudnoca i prvi pokusaj pa zapravo nista ni ne znam sta bi sve trebalaradit. Citam da neke salju ginekolozi na neke briseve i svasta nesto. Beta npr. di se to vadi? Meni moja nije nista pricala o tome, mozete mi objasnit malo? :)
Ja sam samo radila laboratorijske pretrage neke, al ne znam koje jos. Izvadili mi mrvicu krvi i bok. Rezultate cu cu i valjda dobit kod ginicke u pon.
Za tu tvoju iskreno nisam cula, meni ce iduci put radit briseve (09.06), prvi put mi je odmah na prvom pregledu, sada posto je bio prvi hitan nije, mislim da bi ti to trebala radit sto prije da nemas slucajno kakvu upalu, pitaj ju za briseve obavezno. A sto se bete tice to te ni ne salju ako nisi mpo i ako se nesto ne zakomplicira, ja sam ju privatno isla vadit cisto da si potvrdim da sam trudna jer nisam vjerovala da jesam 🙈
Nicole joooj sinoc nisam ulazila na forum a da sam vidjela tvoj post odmah bi je popila. Popicu sada jednu tableticu.
Kod nas u CG je komplikacija klasicno bolovanje 70%plate se prima odnosno zavisi od firme do firme. Negdje manje negdje vise.. Porodiljsko je 100% placeno
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Nicole joooj sinoc nisam ulazila na forum a da sam vidjela tvoj post odmah bi je popila. Popicu sada jednu tableticu.
Kod nas u CG je komplikacija klasicno bolovanje70%plate se prima odnosno zavisi od firme do firme. Negdje manje negdje vise.. Porodiljsko je 100% placeno
Kod nas su komolikacije 100% samo za one kojima je placa manja od 4250kn, sve koje imaju vecu placu od toga, dobivaju taj iznos. Tak da sam recimo ja, dok sam isla s prvim malim na komplikacije, primala skoro 3000kn manje na komplikacijama nego mi je placa, zato sam i radila cim duze sam mogla. I kod nas komplikacije placa HZZO, poslodavac nema veze s tim...
A porodiljni je 100% prvih 6 mj, drugih 6mj je opet ogranicen na 5600kn od 1.4., do onda je bilo max 3990kn.
Jutro curke, jel mi može neko objasniti kako funkcioniraju komplikacije ako nisu tak dugotrajne… ja sam npr. od 9.5. doma, i sad ovaj tjedan moram u firmu i hzzo odnijet doznake, prijavit komplikacije i sve to skupa kako ide.. imam bolovanje na 60 dana otvoreno sada, i nakon toga bi se možda ako je sve u redu vratila na posao, pa mi nije jasno.. ako nisam puni mjesec na komplikacijama, kako se to onda gleda? Pola isplaćuje država, pola poslodavac?
Nova sam u ovome pa nemam pojma.. hvala 😊
Ovisi dal si na klasicnom bolovanju, ili na bolovanju zbog komplikacija u trudnoci. Ako su bas komplikacije, onda sve placa HZZO.
E sad, uzmi u obzir da dok budes isla ponovo na komplikacije ili porodiljni, ovisi kaj planiras, da se gledaju isplate zadnjih 6 placa i da taj mjesec dok si na bolovanju ti bude pisalo 0kn, odnosno tebi neki mali iznos od 1. do 8.5. dok si jos radila, tak da ti bude malo manji prosjek.
Jutro cure! Ja se druzim intenzivno sa svojima, danas idemo na rucak mama radi moje omiljeno jelo - lazanje jer se sutra vracam radit u Zagreb preko tjedna. :(
No dobro, vidjet cu prijateljice, vrijeme ce mi brzo prolaziti do pregleda i tako - tjesim se. Ionako je to samo privremeno. Eto mene za vikend u Rijeku.
Roza, Tea ti je odgovorila, nalaze dobiva tboja ginekologica, ja cu ih vidjet na iducem pregledu tek 19.6. Moguće da smo prosli petak skupa čekale da vadimo krv. :)
Sto se tice kozmetike, nista ne mijenjam ne idem bas toliko u krajnosti, ne znam. Zelim uzivat ne se opterecivat, vagat svaki zalogaj i sta stavljam na tijelo. A i vazno mi je kako izgledam jer ako cu se zapustit korak blize sam depresiji.divan dan
Koja slucajnost ,posto nas je malo iz Ri🤪 Da smo znale produzile bi fino na kavicu 😄
Sortiraj odgovore
Najstariji