Kiflice tvoj jelovnik mi se čini bas kvalitetan i super zdrav! Osobno nisam ni ja bas za kemije, pokušala sam piti novalac i loše sam se osjećala od njega, zatezalo me u stomku, bolio me želudac i čim sam prestala mi je bilo bolje. Ako ti je uredna krvna slika moje je mišljenje da nema potrebe za pretjerivanje s dodatcima prehrani.
10.06. Nifty uredan 💖
Jutro curee,
Sto se tice hrane nije mi na nekom zavidnom nivou jelovnik. Ujutro kafa, banana i jogurt u koji ubacim samljevene sjemenke (5 vrsta) onda kao rucak povrce, riba ili piletina ali ne tako healthy spremljeno ( tipa panirani oslic stavim u fryer i onda pripremim jos jrompir salatu) navece pojedem ostatke rucka sladoled ili grickam smoki ili napravim tost sendvic. Ja zivim sama, m je na terenu pa onda mi bude tesko da dkontam sta praviti a da se ne baci jer ne volim bas jesti i sutri dan jelo od juce 🤷🏼♀️🤷🏼♀️ Uz rucak sam pila samo folnu a od juce ne pijem vise folnu nego Novalac u kojem imaju jos neki dodatni vitamini i sumeci magnezij navece istopim. Od napitaka jos pijem brusnicu od enciana svaki dan i mjerim da popijem bar 2l vode
Curke, hvala sto ste se odazvale na moj upit za hranu! :* Ja se bas ful trudim jesti zdravo i inace, a sada osobito, a zapravo i volim takvu hranu, nisam bas od slastica. Jucer sam pojela u 8 h za dorucak zobene pahuljice, cornflakes s datuljama i kokosovom vodom i rizinim mlijekom ( sve bio iz tvornice zdrave hrane ili alnatura). Rucala sam u 11 h blitvu (iz vrta) s krumpirom (opg) i pilecim batcima (trznica), ciklu (bio-bio) i salatu ( iz vrta). Za na posao sam si pripremila smoothie od 1 narance (opg) , 1 banane (iz obicnog ducana) , 1 jabuke (bio), soka od cikle (alnatura), soka od mrkve (alnatura). Uzela si padelicu svjezeg sira domaceg s trznice, jedan avokado (bio), malo speka domaceg, par rizinih kolutica. To sam pojela oko 16 h. Kad sam dosla doma pojela sam prvo malo tresanja(opg) u 20 h, a onda smo vecerali u 22 h jaja iz slobodnog uzgoja sa sparogama iz bio bio, spekom i mladim lukom (trznica). I inace jedem ovako puno i cesto i zdravo. Pijem samo vodu i to dosta cijeli dan, stalno je uz mene (i to filtrirana). Zna se desiti neki dan da se ne pripremim ovako pa si kupim sendvic ili pizzu na poslu, ali svi ostali obroci su vise manje ovakvi. Zato me ful muci to da se preporuca piti jos dodatnih vitamina, jer mislim da nije moguce jesti bolje od ovoga… A bojim se sve te kemije… I inace se ovako hranim cijeli zivot, teska sam 60 kg, visoka 170, stolicu imam redovitu obicno dvaput dnevno. Perfekcionist sam i sad se mucim hocu li pogrijesiti ako krenem uzimati kemiju na koju moje tijelo nije naviklo ili cu pogrijesiti ako ju ne pocnem uzimati a vidim da svi uzimaju. Pretumbala sam istrazivanja o dodacima i folnoj i neki su jako za, a neki tvrde da umjetno nije toliko dobro kao prirodno iz hrane. Sad vam je jasno tko je najveca ludara u grupi :))))
Gle, ti se stvarno prema ovome što si napisala hraniš dobro. Pa vidi sa svojom doktoricom. Ja npr pijem heferol jer imam anemiju i moram to piti a vit c mi je uz to jer poboljšava apsorpciju. Duphaston zbog smeđarenja. Folacin je isto na recept. Jedino omegu za trudnice pijem na svoju ruku jer sam juni prije pila zbog endometrioze posto mi pomaže s upalama.ali moja prehrana nije uvijek 100% kvalitetna.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Cure, ja imam problema sa tvrdom stolicom. Ako se tak nastavi budem dobila hemeroide.
Inace nemam problema sa stolicom i imam je 2-3 puta dnevno, ali se i puno vise bavim sportom. Probala bum pojesti za dorucak zobene s jogurtom, chiom i vocem jer moram nesto promijeniti. Lanene sjemenke kao u trudnoći nisu dobre! Ispravite me ako grijesim. To i inace doruckujem ili kruh/dvopek s maslacem i medom. Trenutno sam izbacila med jer mi je presladak, ne pitajte me kako mi milka onda nije preslatka
U prosloj trudnoci mi se cini da nisam imala takvih problema, ali mozda sam samo zaboravila.
Kiflice bas se dobro hranis, mislim da ne trebas piti folnu jer koliko sam shvatila tijelo ima rezerve pa cak i ako ne pojedes jedan dan dovoljno povrca - neki drugi dan ces vec nadoknaditi.
Cure jutro.
Lilo cestitam na prekrasnoj slici i jos boljem pregledu. Samo tako dalje neka bude.
Ja se trudim zdravo jesti. Moji mi salju domace namirnice. Naravno da to nije uvijek bas lako. Pijem dosta vode. I svako jutro doruckujem pa popijem folnu od 400qg. Super se osjecam Bogu hvala. Jutros sam nosila urin. Pa cekam nalaze. Sljedeci tj vadim krv.
Pozz svimaa
06/20 blighted ovum 8tt.
Cula sam da sok od bazge nije dobar za trudnice. Da li je jos tko to cuo? Ja imam domaci mamin i ne pijem ga a volim ga.
06/20 blighted ovum 8tt.
Kiflice, ti trebas svaki dan napisati sto si jela jucer sad si me motivirala da izvadim neki sok od cikle iz dm-a sta imam u frizderu vec mjesec dana. Danas cu za rucak na naglo smrznuti oslic (zaboravila sam ujutro otic do ribarnice), orzoto ili heljdu s povrcem i krem juhu od smrznutog graska.
Cure moj jelovnik je pravo seljacki svakodnevno je krompir ili pirinac na meniju, najcesce piletina ili junetina.. Juce je npr bio vege dan - tivice i sampinjoni.. Svakodmevno jedem banane pomorandze kuvano jaje cveklu.. I sve to JEDVA!! nije mi muka nego jedmostavno ne mogu da jedem
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Svaki dan imam proliv i to po vise puta ujutrubojim se da se nisam otrovala necim
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Cure, sin mi slavi treci rodjendan. Da li ima netko preporuku za dobru tortu koju mogu presvuci ticinom, a da nije previse kompliciran recept. Za sad sam nasla ovu: https://bakeme.com.hr/torta-s-kremom-od-mascarponea-i-bijele-cokolade/
Ne smije biti oraha, krupno narezanih ljesnjaka i slicno. Nemam mljevilicu za bademe i ne smije biti vocna. Imam averziju od torti s pudingom i zelatinom.
Sortiraj odgovore
Najstariji