Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ...PoisonIvy...4321
    22. Svibanj 2020. 09:26

Ja sam na heferolu vec 2 godine i intravenozno primam zeljezo svake godine. I inace  sam pila neki multivitamin 1x dnevno.I na prvom pregledu mi je gin dao folnu i rekao nek nastavim sa heferolom do iduceg pregleda dok ne donesem nalaz krvi pa  cemo vidjet onda s cime cemo nastavit. Tak da sad otkad sam trudna sam ubacila samo folnu i sa multivit.presla na prenatal. 28.5.idem na kontrolu, pa cu vidjet sta ce reci.

An1
    22. Svibanj 2020. 09:30

Poison koliko ti bude željezo? Meni prije mjesec dana 4,3 ali ne podnosim tablete pa sam na sirupu, patim se sa željezom već 8 god, nema pomoći :(
    Lilo drago mi je da je pregled bio uspješan! Čestitam ti!! 🥳

10.06. Nifty uredan 💖

...PoisonIvy...4321
    22. Svibanj 2020. 09:35

Lilo super za pregled 
    Anikin krece se od 1,3 - 2,4, nakon infuzije skoci na 5,7-6,1 a hemogl. Oko 75- 100

Diana30
    22. Svibanj 2020. 09:40

Lilo23

Evo nas sa pregleda sve je cisto nema vise smeđarenja ali me ostavila ipak na duphastonu. Dobila sam cak jednu kilu haha 😝
    Bebacu srce prekrasno kuca i narasli smo pa smo sad 17mm kaze gin da mjere pasu za 8+0 tako da je sve uredu i sve pase. Dobila sam uputnice za vađenje krvi i za krvnu grupu i za urin tako da cu to sad rijesit da sam mirna. Kontrola je 24. 6 i onda cu bit 12+5. Uglavnom pregled je super prosao bebica je dobro a ja sam presretna 😄
    https://ibb.co/CQ83Nts
    Evo i slikica
    Sretno drugim curama na pregledu danas

Prekrasno🥳🥳🎉!! Cestitam jako lijepo napreduje te,, 

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

BlueMoon
    22. Svibanj 2020. 09:48

i ja sam anemicna, bas dugo mucim muku, sad sam na sideralu forte, skup je al vidit cemo kad izvadim krv slj tjedan ima li pomaka..

22. Svibanj 2020. 09:49

Lalla

Tenci

Evo ja se bas ne mogu pohvaliti sa zdravim danom jucer, u biti uopce nije bilo nicega zdravoga 🤦‍♀️
    Ujutro hrenovke, kecap i pecivo, pa malo jagoda, rucak pizza, sladoled popdne i navecer sendvic.
    Inace jedem bolje, za rucak uvijek kuhano, ali eto jucer je bio takav dan.
    Danas budem ujutro s malim zobene s jabukom i suhim marelicama, rucak bude varivo od mahuna, a veceru nekaj vec iz frizidera.

Nisi napisala kaj si pila i dal pijes kakve vitaminske dodatke

Trebala sam piti folacin mjesec dana, a u tih mjesec dana sam popila samo 13 tableta 🤦‍♀️ i aad kao pijem elebaby, al popijem svaki treci dan tabletu.
    Ne sjetim se, tolko obaveza imam i sralno oko maloga da jednostavno ne mislim o tabletama. A iskreno, nisam ni u prosloj trudnoci bila nekaj posebno redovna. 
    Kevna slika mi je oke pa se ne opterecujem 😀

An1
    22. Svibanj 2020. 09:52

Poison Uh to bas nisko ti je to! Meni je lani bilo 2, pila sam samo floradix tonik i skočilo mi je na 6. Iako svi govore da ti biljni pripravci nisu prava stvar meni je zbilja pomoglo. Nadam se da će ti se u trudnoći to malo normalizirat 🤞

10.06. Nifty uredan 💖

Bella🌟
    22. Svibanj 2020. 09:57

Lilo, čestitam na super pregledu😁
    Beba, držim fige da bude🤞🤗
    Kod mene jelovnik izgleda ovako:
    Doručak:zobene sa biljnim mlijekom,2 vrste voća, mljevene lanene, chia, bucine i jogurt.
    Ručak: kuhano, najčešće meso+prilog+trudim se povrće, ponekad bude nešto tipa pizza i brza tjestenina al trudim se čim bolje.
    Večera: što naiđe i što mi paše, najčešće Nutella na tostu, ili ostaci ručka ili nešto trece.
    Uzine: orašasti i možda koja voćka, kako koji dan.ili neki krekeri.
    Ujutro uzimam heferol+ c vitamin, pa duphaston pa Folacin. U podne omegu. Popodne duphaston. Predvečer heferol+c vitamin, navečer duphaston. Sve u dogovoru s ginekologinjom.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Kiflica
    22. Svibanj 2020. 09:58

Curke, hvala sto ste se odazvale na moj upit za hranu! :* Ja se bas ful trudim jesti zdravo i inace, a sada osobito, a zapravo i volim takvu hranu, nisam bas od slastica. Jucer sam pojela u 8 h za dorucak zobene pahuljice, cornflakes s datuljama i kokosovom vodom i rizinim mlijekom ( sve bio iz tvornice zdrave hrane ili alnatura). Rucala sam u 11 h blitvu (iz vrta)  s krumpirom (opg) i pilecim batcima (trznica), ciklu (bio-bio) i salatu ( iz vrta).  Za na posao sam si pripremila smoothie od 1 narance (opg) , 1 banane (iz obicnog ducana) , 1 jabuke (bio), soka od cikle (alnatura), soka od mrkve (alnatura). Uzela si padelicu svjezeg sira domaceg s trznice, jedan avokado (bio), malo speka domaceg, par rizinih kolutica. To sam pojela oko 16 h. Kad sam dosla doma pojela sam prvo malo tresanja(opg) u 20 h, a onda smo vecerali u 22 h jaja iz slobodnog uzgoja sa sparogama iz bio bio, spekom i mladim lukom (trznica). I inace jedem ovako puno i cesto i zdravo. Pijem samo vodu i to dosta cijeli dan, stalno je uz mene (i to filtrirana). Zna se desiti neki dan da se ne pripremim ovako pa si kupim sendvic ili pizzu na poslu, ali svi ostali obroci su vise manje ovakvi. Zato me ful muci to da se preporuca piti jos dodatnih vitamina, jer mislim da nije moguce jesti bolje od ovoga... A bojim se sve te kemije... I inace se ovako hranim cijeli zivot, teska sam 60 kg, visoka 170, stolicu imam redovitu obicno dvaput dnevno. Perfekcionist sam i sad se mucim hocu li pogrijesiti ako krenem uzimati kemiju na koju moje tijelo nije naviklo ili cu pogrijesiti ako ju ne pocnem uzimati a vidim da svi uzimaju. Pretumbala sam istrazivanja o dodacima i folnoj i neki su jako za, a neki tvrde da umjetno nije toliko dobro kao prirodno iz hrane. Sad vam je jasno tko je najveca ludara u grupi :)))) 

...PoisonIvy...4321
    22. Svibanj 2020. 10:06

Ako mi bude sad zeljezo ok budem ga pitala da malo stanem sa heferolom da mi se zeludac malo odmori ( znala sam si tak mjesec dana napraviti pauzu inace) i onda uzimat prirodno tipa sok od cikle, aroniju, kupinu i tak to. Vidjet cu sta ce reci. Nisam vas curke pitala el ima tu koja da je imala konizaciju?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.