PeaceLily pretpostavljam da su svi ok s obzirom sa nose iatu vjerovatnocu s tim sto sad vidjeh da nifty ispituje sve hromozome a harmony ne nego samo par ključnih i kriticnih.. Mozda ipak ostanem pri Nifty-ju.
Ma vjerujem da je to sve tu negdje i da neće pogriješiti koji god da uzmeš. Jer od previše razmišljanja i analiziranja samo se bezveze stresiraš.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Nada da mogu i jesam mirnija
Vidjeh da kod nas ima i Harmony prenatal test za sta ja imam olaksicu preko banke da ga placam na rate. Ima li razlike izmedju Nifty i Harmony? To ste negdje i pisale ali ja sam iskulirala jer sam mislila da imamo samo nifty
Harmony obuhvaca ovu osnovnu trisonomiju 18, 13 i 21. Nifty je puno opsirniji i detaljniji, osim ove osnovne obuhvaca i 60 drugih vrsta anomalija, kao i neke spolne. U svakom slicaju nifty je detaljniji, al moje iskreno misljenje je iako ga zelim napravit da je to nama nametnuto kao bitno i potrebno, a i to je u zadnje vrijeme u nas kao neki trend postalo, prije su to isle samo zene iznad 35 godina, sad idu svi.
Sapice,jel se tebi zbog endometrioze vodi trudnoća kao visokorizicna?
Za sad jos ne. Ja sam kategorizirana kao zena s habitualnim pobacajima, al endometrioza ko dijagnoza mi pise u svakom nalazu… i da, pitala sam doktoricu kad sam bila na niftyju jel moguce da sam imala 2 spontana zbog endometrioze i endometrioma lijevog jajnika ako je ovulacija u obje trudnoce isla iz lijevog jajnika - odgovorila je da da, da moguce da mi je endometrioza unistila jajne stanice u lijevom jajniku 😬 …to sam si pomislila kad sam skuzila da mi je ova trudnoca iz desnog isla 😁
Zanimljivo, nisam to znala. znači super da ti je ova išla onda iz desnog😁 a ja imam endometriome na oba🙈 mene je odmah stavila pod visokorizicnu i baš pitam zato jer bih trebala slijedeći tjedan krenuti na posao ali rekla doktorica nikako, da zbog tog visokog rizika otvaram komplikacije odma.
Ja isto imam endometriozu, ali su mi rekli da ona ne stvara probleme u trudnoci, da ona moze jedino stvoriti probleme prilikom zaceca, tj da je teze ostat trudan (u mom slucaju nije tako bilo) i da ja isto imam na oba jajnika i ovo je drugi put da je trudnoca iz lijevog, nadam se da ovaj put nece biti problema 😏
Cure svi su Testovi isti samo sto nifty daje jedini 99% točne rezultate, a harmony npr za jedan sindrom, ne znam sad koji daje 80% točnost, a na sve ostalo isto kao i nifty. Stoga je npr harmony i jeftiniji od niftya. Imate sve na Google-u koje su razlike, pa najbolje pročitati i tako odlucit.
Drage, sto vi jedete u danu? Na primjer, sto ste jucer sve pojele i popile? :) Ajmo svaka napisati, pa uz to navesti i pijemo li kakve dodatke prehrani. Rado bih usporedila jer mi se cini da dajem maksimum od sebe da se zdravo hranim i tesko mi je zamisliti da to nije dovoljno i da uz to trrba piti i dodatke. Ali mozda se predomislim kad vidim sto vi jedete koji pijete dodatke... :)))
Drage, sto vi jedete u danu? Na primjer, sto ste jucer sve pojele i popile? :) Ajmo svaka napisati, pa uz to navesti i pijemo li kakve dodatke prehrani. Rado bih usporedila jer mi se cini da dajem maksimum od sebe da se zdravo hranim i tesko mi je zamisliti da to nije dovoljno i da uz to trrba piti i dodatke. Ali mozda se predomislim kad vidim sto vi jedete koji pijete dodatke… :)))
Kiflice, nije lako unijeti 400-800 mikrograma folne dnevno: https://vitamini.hr/blog/vitaminoteka/vaznost-folne-kiseline-u-trudnoci-13036/
U SAD-u obogacuji namirnice s njom. Jedem puno povrca i vjerujem da bi bilo dovoljno, ali eto za svaki slucaj popijem 1-2 tablete folata ili folne dnevno. Uz to pijem cink i selen jer imam problema sa stitnjacom (hashimoto). Ako se zdravo hranis mislim da ti netreba.
Ja sam jucer jela:
D: par komada kruha kojeg sam sama radila s maslacem, bijela kavs
U: dva reda milka cokolade
R: dve pecenice, pire od tikvica i krumpira, sparoge, svj krastavci, paradajz
U: 1 komad domace pite od jabuka, jagode
V: mlijeko, kornfleks
Nije sjajno, al se trudim. Za veceru i dorucak uglavnom jedem ono sto mi mogu i sto mi odgovara, a za rucak mi nije mučno.
Jecika super da je sve ok. Neznam kako sam preskocila tvoj post. Ne kuzim.. Al dobro. Glavno da si tu i da je sve dobro.
Evo ja se bas ne mogu pohvaliti sa zdravim danom jucer, u biti uopce nije bilo nicega zdravoga 🤦♀️
Ujutro hrenovke, kecap i pecivo, pa malo jagoda, rucak pizza, sladoled popdne i navecer sendvic.
Inace jedem bolje, za rucak uvijek kuhano, ali eto jucer je bio takav dan.
Danas budem ujutro s malim zobene s jabukom i suhim marelicama, rucak bude varivo od mahuna, a veceru nekaj vec iz frizidera.
Cure kako vi racuna te te tjedne trudnoce, jel racuna te i dan kad ste dobile ili taj dan preskacete,zbunjena sam, jer imam app moj kalendar i racuna mi da sam danas 4+5,😳😳
👩30,,pcos 🧔32
Od 2014.pokusavamo
👦10god.rodila 2010.
2/2015.1biokemijska
5/2017.missed AB 7tt
7/2018.2biokemijska
1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji