Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JECIKA
    21. Svibanj 2020. 22:10

Nada88

JECIKA

Nada88

JECIKA

MalaD

Gdje nam je Jecika??
    Trebala je u srijedu ici na kontrolu a od utorka je nisam ovdje vidjela.. :-(
    Meni kaze doktor da ako pocnem smedariti ili lagano krvarit da ne brinem da je to samo druga vrecica koja odlazi… Nadam se da nece biti toga. Da ako treba da ce se samo apsorbirati

Tu sam..sinoc sam se kasno javila jer mi je i kasno bio pregled sva sam bila u trci.. Beba je dobra - velicina sada odgovara nedeljama trudnoce a bila je malo manja tokom mjerenja u 8tt. Druga gestacijska je skoro pa nestala. Odradila sam i double privatno (iako je dr rekao da ne radim jer nece biti dobar) i na njemu pise da imam nizak rizik od tri najcesca sindroma. Citam za tvoju drugu bebu-ako je tako moralo biti bolje sto je ranije. ja sam bas bila bzv tu nedelju dana kada sam saznala da je druga stala sa razvojem.Ta zdrava beba neka lijepo napreduje i to je sada najvaznije.

Jecika, super vijesti 🤩🤩 ipak nisi izdrzala napravila di test 🙈🙈

Pa znas kako - imam dva dr - jedan je klasicni ginelolog a drugi je mpo. Ovaj klasicni je malo lezerniji - i kaze ako imas para uradi laganoi on smatra da mi je nifty nepotreban ali za sad jos uvijek imam to u planu - mpo ga predlaze.

Hahhahah kad ce ti biti rezultati?? Ja u utorak imam dogovor sto i kad testirat! Super sto se i kod tebe povlaci drugi plod (ruzno zvuci), ali je tako….

Ruzno zvuci ali od pocetka smo sumnjali tako da bolje sto je tako.. Rezultat mi je bio nakon 2sata (35evra sam platila) . Pise  nizak rizik.. Sada ti saljem sliku rezultata : https://ibb.co/7VqDPmv

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Diana30
    21. Svibanj 2020. 22:10

Tea22

Diana30

Pozz evo i ja sam ugledala plusic dan prije menge, i potvrdila na dan mene jos jedan plusic, po zadnjoj mengi sam 4tt+4,jako me strah zbog prijasnjih trudnoca, ovo se desilo prirodno,od simptoma imam bolne grudi ali i bradavice, na dan kad sam trebala dobiti bolilo me kao da cu svaki cas procuriti,ali evo svaki dan po malo osjetim neko probadanja,i naduta sam, nadam se da ce sve biti ok,iduci cetvrtak sam narucena za pregled, ne mogu docekati, tako mi dani sporo prolaze,,

Predivno, dobrodosla💖

Hvala ti😘i ja vama svima zelim da u gledate te malene smotuljke❤️🙏

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Bella🌟
    21. Svibanj 2020. 22:13

Sapica

PeaceLily

Sapice,jel se tebi zbog endometrioze vodi trudnoća kao visokorizicna?

Za sad jos ne. Ja sam kategorizirana kao zena s habitualnim pobacajima, al endometrioza ko dijagnoza mi pise u svakom nalazu… i da, pitala sam doktoricu kad sam bila na niftyju jel moguce da sam imala 2 spontana zbog endometrioze i endometrioma lijevog jajnika ako je ovulacija u obje trudnoce isla iz lijevog jajnika - odgovorila je da da, da moguce da mi je endometrioza unistila jajne stanice u lijevom jajniku 😬 …to sam si pomislila kad sam skuzila da mi je ova trudnoca iz desnog isla 😁

Zanimljivo, nisam to znala. znači super da ti je ova išla onda iz desnog😁 a ja imam endometriome na oba🙈 mene je odmah stavila pod visokorizicnu i baš pitam zato jer bih trebala slijedeći tjedan krenuti na posao ali rekla doktorica nikako, da zbog tog visokog rizika otvaram komplikacije odma.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Redhead
    21. Svibanj 2020. 22:16

JECIKA

Redhead

Evo meni neki svjetlo smedi iscjedak u tragovima,doslo samo malo zamrljan ulozak…

Nemoj se odmah uzbudjivati.. Vecina cura odavde ima smedji iscjedak. Ukoliko se poveca podji na hitnu. Jesi ga imala do sada?

A malo ga ima,malo nema. Al sad je bas skroz malo. Prije neki san ga je bilo bas dosta
    Nemam nikakve bolove ni nista
     Cekam sad taj ponedjeljak,sijede cu dobit do tad

21. Svibanj 2020. 22:20

PeaceLily

Sapica

PeaceLily

Za sad jos ne. Ja sam kategorizirana kao zena s habitualnim pobacajima, al endometrioza ko dijagnoza mi pise u svakom nalazu… i da, pitala sam doktoricu kad sam bila na niftyju jel moguce da sam imala 2 spontana zbog endometrioze i endometrioma lijevog jajnika ako je ovulacija u obje trudnoce isla iz lijevog jajnika - odgovorila je da da, da moguce da mi je endometrioza unistila jajne stanice u lijevom jajniku 😬 …to sam si pomislila kad sam skuzila da mi je ova trudnoca iz desnog isla 😁

Zanimljivo, nisam to znala. znači super da ti je ova išla onda iz desnog😁 a ja imam endometriome na oba🙈 mene je odmah stavila pod visokorizicnu i baš pitam zato jer bih trebala slijedeći tjedan krenuti na posao ali rekla doktorica nikako, da zbog tog visokog rizika otvaram komplikacije odma.

Da da. Cim sam saznala da sam trudna odma sam si pomislila kak je O bila iz desnog (par puta godisnje mi iz desnog bude)... a cuj, meni gin nije reko tu rijec visokorizicna, al je reko na posao ni slucajno, kad pocne firma radit odma doc k meni da otvorimo komplikacije... ni nakon prvog misseda me nisu pustali radit odmah nakon potvrde trudnoce uzvom 😎

21. Svibanj 2020. 22:21

JECIKA

Nada88

JECIKA

Nada88

JECIKA

MalaD

Gdje nam je Jecika??
    Trebala je u srijedu ici na kontrolu a od utorka je nisam ovdje vidjela.. :-(
    Meni kaze doktor da ako pocnem smedariti ili lagano krvarit da ne brinem da je to samo druga vrecica koja odlazi… Nadam se da nece biti toga. Da ako treba da ce se samo apsorbirati

Tu sam..sinoc sam se kasno javila jer mi je i kasno bio pregled sva sam bila u trci.. Beba je dobra - velicina sada odgovara nedeljama trudnoce a bila je malo manja tokom mjerenja u 8tt. Druga gestacijska je skoro pa nestala. Odradila sam i double privatno (iako je dr rekao da ne radim jer nece biti dobar) i na njemu pise da imam nizak rizik od tri najcesca sindroma. Citam za tvoju drugu bebu-ako je tako moralo biti bolje sto je ranije. ja sam bas bila bzv tu nedelju dana kada sam saznala da je druga stala sa razvojem.Ta zdrava beba neka lijepo napreduje i to je sada najvaznije.

Jecika, super vijesti 🤩🤩 ipak nisi izdrzala napravila di test 🙈🙈

Pa znas kako - imam dva dr - jedan je klasicni ginelolog a drugi je mpo. Ovaj klasicni je malo lezerniji - i kaze ako imas para uradi laganoi on smatra da mi je nifty nepotreban ali za sad jos uvijek imam to u planu - mpo ga predlaze.

Hahhahah kad ce ti biti rezultati?? Ja u utorak imam dogovor sto i kad testirat! Super sto se i kod tebe povlaci drugi plod (ruzno zvuci), ali je tako….

Ruzno zvuci ali od pocetka smo sumnjali tako da bolje sto je tako.. Rezultat mi je bio nakon 2sata (35evra sam platila) . Pise nizak rizik.. Sada ti saljem sliku rezultata :https://ibb.co/7VqDPmv

Pa super, eto znaci da drugi plod nista nije utjecao da bi rezultat bio los. Bogu hvala, sad vec mozes biti malo mirnija!

JECIKA
    21. Svibanj 2020. 22:24

Nada da mogu i jesam mirnija

Vidjeh da kod nas ima i Harmony prenatal test za sta ja imam olaksicu preko banke da ga placam na rate. Ima li razlike izmedju Nifty i Harmony? To ste negdje i pisale ali ja sam iskulirala jer sam mislila da imamo samo nifty

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️

Bella🌟
    21. Svibanj 2020. 22:27

Sapica

PeaceLily

Sapica

PeaceLily

Da da. Cim sam saznala da sam trudna odma sam si pomislila kak je O bila iz desnog (par puta godisnje mi iz desnog bude)… a cuj, meni gin nije reko tu rijec visokorizicna, al je reko na posao ni slucajno, kad pocne firma radit odma doc k meni da otvorimo komplikacije… ni nakon prvog misseda me nisu pustali radit odmah nakon potvrde trudnoce uzvom 😎

Kužim. To nas valjda takbsbtom dijagnozom dopadne. Nema veze, sam da nam prođe sve ok🤗 ti si već u dobrom tjednu pa se možeš malo i opustiti od  brige😊sam nek tak dobro i ostane😘

Bella🌟
    21. Svibanj 2020. 22:34

JECIKA

Nada da mogu i jesam mirnija

Vidjeh da kod nas ima i Harmony prenatal test za sta ja imam olaksicu preko banke da ga placam na rate. Ima li razlike izmedju Nifty i Harmony? To ste negdje i pisale ali ja sam iskulirala jer sam mislila da imamo samo nifty

Evo ja se baš malo raspitujem o tim testovima jer se ne mogu odlučiti. Negdje sam pročitala da razlike između niftyja ,harmonya i panorame postoje metodi kojom se to radi. Nifty je kod nas najzastupljeniji koliko sam shvatila, za Harmony baš nemam puno info, a za Panoramu piše da je kao test novije generacije i da jedini razlikuje majčinu i djetetovu DNK pa kao daje najpouzdanija rezultate jer je iznad 2.8% fetalne frakcije jako pouzdan. E sad, u konačnici nijedan od njih nije 100% pouzdan što je činjenica,tako da ne znam.. npr moja ginekologinja preporučuje Nifty jer taj radi i hvali ga, vjerujem da pitaš nekog tko radi ove druge da će njih hvaliti.

JECIKA
    21. Svibanj 2020. 22:38

PeaceLily pretpostavljam da su svi ok s obzirom sa nose iatu vjerovatnocu s tim sto sad vidjeh da nifty ispituje sve hromozome a harmony ne nego samo par ključnih i kriticnih.. Mozda ipak ostanem pri Nifty-ju. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.