JELICKA, ovaj u 12t se zove mini anomaly scan. Tu se vidi jel se sve razvilo i razvija kako treba, prebroji prstiće, izmjeri nuhalni nabor, izmjeri bedrena kost, mozak, srce, mjehur… pregleda i tebe malo, ali to nije isto kao taj u 20t tada je beba veća… ne razumijem se ni ja 100% u sve i ne znam jel svaki ginekolog može izmjerit nuhalni, vidjet nosnu kost… ali mislim da to radi neki posebni ultrazvuk 🤷🏻♀️ Ako sam pogriješila netko će me ispravit..
Meni je dr rekla da u mom gradu jedina ima neki utz koji radi mali i veliki anomaly scan i da je točnost prema HZZO 90%. Mene to ceka na iducem pregledu i AKO sam dobro shvatila vadjenje krvi onaj test sto svi rade na trisomiju, down etc.
Jutri cure, ja sam vise aktivnija na fb. Kod mene sve isto. Nemam nekih simptoma osim učestalog mokrenja i loseg sna. :)
Kombinirani probir ne trebaju svi raditi, ja nisam, nisla sam direkt na nifty jer je veca tocnost i vise trisomija i poremecaja se testira. Cekam nalaz, trebalo bi biti za koji dan.
A kaj se tice fejsa, i ja tam aktivnija i lakse mi pratito nego tu :)
Dada naravno, ako se ide na nifty harmony itd nema smisla radit nesto sto daje uze rezultate. Ja imam 27 g i bas sam ju pitala za test kod nje mogu napravit nifty ona je meni predlozila da mi prbo napravi taj utz pregled markere/krv (valjda) i ako je nes suspektno da predlaze nifty. Naravno da ako zelis nifty odmah ne bi ona silila na ove stvari haha. Ali ja nisam sigurna za nifty pa cu ici tim redom... :)
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Pozdrav cure. Opet sam budna usred noći. Uhvati me veliki umor oko 18, ali se zato po nocu budim (najcesce jer mi se piski) i ne mogu onda zaspat. Instalirala sam aplikaciju Ovia, nije loša.
Malo sam depresivna jer idu sporo dani. Pijem taj bromergon do prvog uzv i pise da on zna utjecati na raspoloženje.
Inace sto se tiče majoneze, Bluemoon, ja se znam prevariti "zdravijim" verzijama s hrenom ili tartar. Ne vjerujem da je zaista zdravije, ali bar imaju manje kalorija i nisu toliko ukusne pa ih pojedem manje.
Ja isto pijem bromergon, postepeno ga smanjujem sad od prvog pregleda pa cu ga prestati uzimati.. koliko ga pijes?
Pijem pola tablete, a ti? Meni je rekao gin da cemo prekinuti s terapijom nakon prvog uzv u osmom tjednu. Znaci jos dva tjedna 3-4 dana, nisam jos zvala vec sam mu poslala mail pa mi je rekao da nastavim s terapijom i kad da se narucim.
Da li ti imas kakve nuspojave od tog
Od prije dva tjedna pijem samo pola ( inace sam pila 1,5 od pocetka godine) meni je prvi pregled sad sa 6+4 ( iako sam bila na hitnoj sa 5+5 i isto radili uvz pregled) bila sam kod njega cim sam saznala za trudnocu bas zbog toga da vidim dal da nastavim piti i dalje, medutim rekao je da smanjim dozu i da do prvog pregleda (sad u cetvrtak) prestanem piti posto prolaktin vec se sam pocinje dizati u trudnoci i da po njemu onda vise nema potrebe uzimati tablete za snizavanje.. nije mi doktor bas bio uvjerljiv u toj prici nekako je bio nesiguran dal da odmah prestanem piti ili do prvog uvz pa sam trazila jos dva misljenja i svi su rekli do prvog uvz..
Pa iskreno nisam primjetila neke simptome, tek na pocetku kad sam ga pocela piti mi je bilo jako slabo, ali sad u trudnoci ne.. koliko dugo ga pijes?
Full kratko, tri tjedna. A ti?
Pozdrav cure. Opet sam budna usred noći. Uhvati me veliki umor oko 18, ali se zato po nocu budim (najcesce jer mi se piski) i ne mogu onda zaspat. Instalirala sam aplikaciju Ovia, nije loša.
Malo sam depresivna jer idu sporo dani. Pijem taj bromergon do prvog uzv i pise da on zna utjecati na raspoloženje.
Inace sto se tiče majoneze, Bluemoon, ja se znam prevariti "zdravijim" verzijama s hrenom ili tartar. Ne vjerujem da je zaista zdravije, ali bar imaju manje kalorija i nisu toliko ukusne pa ih pojedem manje.
Ja isto pijem bromergon, postepeno ga smanjujem sad od prvog pregleda pa cu ga prestati uzimati.. koliko ga pijes?
Pijem pola tablete, a ti? Meni je rekao gin da cemo prekinuti s terapijom nakon prvog uzv u osmom tjednu. Znaci jos dva tjedna 3-4 dana, nisam jos zvala vec sam mu poslala mail pa mi je rekao da nastavim s terapijom i kad da se narucim.
Da li ti imas kakve nuspojave od tog
Od prije dva tjedna pijem samo pola ( inace sam pila 1,5 od pocetka godine) meni je prvi pregled sad sa 6+4 ( iako sam bila na hitnoj sa 5+5 i isto radili uvz pregled) bila sam kod njega cim sam saznala za trudnocu bas zbog toga da vidim dal da nastavim piti i dalje, medutim rekao je da smanjim dozu i da do prvog pregleda (sad u cetvrtak) prestanem piti posto prolaktin vec se sam pocinje dizati u trudnoci i da po njemu onda vise nema potrebe uzimati tablete za snizavanje.. nije mi doktor bas bio uvjerljiv u toj prici nekako je bio nesiguran dal da odmah prestanem piti ili do prvog uvz pa sam trazila jos dva misljenja i svi su rekli do prvog uvz..
Pa iskreno nisam primjetila neke simptome, tek na pocetku kad sam ga pocela piti mi je bilo jako slabo, ali sad u trudnoci ne.. koliko dugo ga pijes?
Full kratko, tri tjedna. A
Ja sam od pocetka god cca 5mj
Jutro i ja slabo pisem... Učim.. ispiti su tu.. pratim vas sve...
Spremam s e na nifty nisam se jos narucila. Cure iz Zg kamo ste isle u koju kliniku. Ja ne znam kud da se naručim !?
Molim Vas za pomoć.
Sve koje imate probleme sa budjenjem po noći zbog wc-a potpisujem... Ta sam.... I bole me trbusni misici...
Valjda se sve rasteze a ja sam prije tri god operirala zuc, pa su mi na 4mjesta prekinuti trbusni misici.
Pusa svima....
Nadada taj brend.. cula sam da su stvari odlicni, al bolje onda maknut kad je tako ili bar povremeno koristiti
Nicole sve kuzim.. tesko je biti pametan. Mislim da nije dobro bas svaki dan koristiti ono sto se ne preporuca, al ja ne istrazujem svaku kremu jer sam davno krenula pratiti sastojke pomocu aplikacije CleanBeauty i doslovno svaki proizvod ispada da ima stetnih sastojaka. Od drogerijskih brendova do Diora, Chanela itd itd. Svaki! Odustala sam, a prirodna kozmetika bi mi uzrokovala akne..
Lalla ma ja dok sam sama zivila nisam nista kupovala tako nezdravo, kad je pun frizider navalim na sve… koma. morat cu pripaziti.
Svima curama sretno na pregledimaja sutra idem raditi nifty…
I ja sutra nifty. Jedva cekam. Jos 26,5h
BlueMoon sretno na pregledu danas!! I na niftiju. Meni su rekli da uzmem osobnu jer treba potpisati ugovor pa je vjerojatno to ta papirologija ali nznm zašto bi to toliko dugo trajalo 🤷🏼♀️
10.06. Nifty uredan 💖
Ja sam jutros imala pregled, beba pliva, okrece se jedva smo je snimili... sve super u ponedjeljak detaljni ultrazvuk organa i svega ostalog.... koja je ovo sreca, rijecima se ne moze opisati 😇😇😍😍
Ja sam jutros imala pregled, beba pliva, okrece se jedva smo je snimili… sve super u ponedjeljak detaljni ultrazvuk organa i svega ostalog…. koja je ovo sreca, rijecima se ne moze opisati 😇😇😍😍
Prekrasnoo😍
06/20 blighted ovum 8tt.
Tencikad sam pitala koliko cca vremena traje pregled i nifty da znam zbog posla, rekli su da sam pregled ne traje toliko koliko ispunjavanje papirologije, da racunam sat sat ipo. sto se tu tocno ispunjava?
mylady i loky meni je vec zadnja 2,3 tjedna trbuh tu dok kilaza stoji, traperice koje su mi i prije bile ono uske sad su mi koma jer stezu. i ja razmisljam o shoppingu al nikako da odem.. haljinice ce biti spas.. jedva cekam i da se skinu hulahopke i krenu nositi sandale
Evo ja sam bila u 7 narucena i izasla van u 8. Stoga da sam cekala doktoricu jedno 10min, uzv je trajao cca 20, 25 min, onda ona mora popuniti papire i uvesti sve te podatke u aplikaciju i onda nakon svega je vadenje krvi.
E sad, ja se ne sjecam kolko dugo je to popunjavanje tih papira trajalo prvi put, sad je prakticki sve povukla iz kompjutera od prije, jer su svi podaci skoro jednaki. Ali mislim da duze od sat vremena ne bi trebalo trajati, ali uzmi si sat i pol da imas ipak malo vremena za ne daj boze ako se oduzi.
Čitala sam sa je dosta cura imalo smećkasti iscjedak, jel vam se smirilo? Jeste dobile neke tablete? Ja sam danas primjetila, ali već pijem Duphastone tako da ne znam da li se javiti doktoru ili čekati...
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji