Pozdrav cure. Opet sam budna usred noći. Uhvati me veliki umor oko 18, ali se zato po nocu budim (najcesce jer mi se piski) i ne mogu onda zaspat. Instalirala sam aplikaciju Ovia, nije loša.
Malo sam depresivna jer idu sporo dani. Pijem taj bromergon do prvog uzv i pise da on zna utjecati na raspoloženje.
Inace sto se tiče majoneze, Bluemoon, ja se znam prevariti "zdravijim" verzijama s hrenom ili tartar. Ne vjerujem da je zaista zdravije, ali bar imaju manje kalorija i nisu toliko ukusne pa ih pojedem manje.
Ja isto pijem bromergon, postepeno ga smanjujem sad od prvog pregleda pa cu ga prestati uzimati.. koliko ga pijes?
JELICKA, ovaj u 12t se zove mini anomaly scan. Tu se vidi jel se sve razvilo i razvija kako treba, prebroji prstiće, izmjeri nuhalni nabor, izmjeri bedrena kost, mozak, srce, mjehur… pregleda i tebe malo, ali to nije isto kao taj u 20t tada je beba veća… ne razumijem se ni ja 100% u sve i ne znam jel svaki ginekolog može izmjerit nuhalni, vidjet nosnu kost… ali mislim da to radi neki posebni ultrazvuk 🤷🏻♀️ Ako sam pogriješila netko će me ispravit..
Meni je dr rekla da u mom gradu jedina ima neki utz koji radi mali i veliki anomaly scan i da je točnost prema HZZO 90%. Mene to ceka na iducem pregledu i AKO sam dobro shvatila vadjenje krvi onaj test sto svi rade na trisomiju, down etc.
Jutri cure, ja sam vise aktivnija na fb. Kod mene sve isto. Nemam nekih simptoma osim učestalog mokrenja i loseg sna. :)
Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.
Ovcice drago mi je da si dobro i da si napokon uspijela saznat koji si tjedan i stavit stiker.
Ja danas bas smoreno. Koda me voz pregazio. Pomalo me zigne s lijeve strane i to je to.
Hvala ti draga Maro
Pozdrav cure. Opet sam budna usred noći. Uhvati me veliki umor oko 18, ali se zato po nocu budim (najcesce jer mi se piski) i ne mogu onda zaspat. Instalirala sam aplikaciju Ovia, nije loša.
Malo sam depresivna jer idu sporo dani. Pijem taj bromergon do prvog uzv i pise da on zna utjecati na raspoloženje.
Inace sto se tiče majoneze, Bluemoon, ja se znam prevariti "zdravijim" verzijama s hrenom ili tartar. Ne vjerujem da je zaista zdravije, ali bar imaju manje kalorija i nisu toliko ukusne pa ih pojedem manje.
Ja isto pijem bromergon, postepeno ga smanjujem sad od prvog pregleda pa cu ga prestati uzimati.. koliko ga pijes?
Pijem pola tablete, a ti? Meni je rekao gin da cemo prekinuti s terapijom nakon prvog uzv u osmom tjednu. Znaci jos dva tjedna 3-4 dana, nisam jos zvala vec sam mu poslala mail pa mi je rekao da nastavim s terapijom i kad da se narucim.
Da li ti imas kakve nuspojave od tog lijeka?
JELICKA, ovaj u 12t se zove mini anomaly scan. Tu se vidi jel se sve razvilo i razvija kako treba, prebroji prstiće, izmjeri nuhalni nabor, izmjeri bedrena kost, mozak, srce, mjehur… pregleda i tebe malo, ali to nije isto kao taj u 20t tada je beba veća… ne razumijem se ni ja 100% u sve i ne znam jel svaki ginekolog može izmjerit nuhalni, vidjet nosnu kost… ali mislim da to radi neki posebni ultrazvuk 🤷🏻♀️ Ako sam pogriješila netko će me ispravit..
Meni je dr rekla da u mom gradu jedina ima neki utz koji radi mali i veliki anomaly scan i da je točnost prema HZZO 90%. Mene to ceka na iducem pregledu i AKO sam dobro shvatila vadjenje krvi onaj test sto svi rade na trisomiju, down etc.
Jutri cure, ja sam vise aktivnija na fb. Kod mene sve isto. Nemam nekih simptoma osim učestalog mokrenja i loseg sna. :)
Kombinirani probir ne trebaju svi raditi, ja nisam, nisla sam direkt na nifty jer je veca tocnost i vise trisomija i poremecaja se testira. Cekam nalaz, trebalo bi biti za koji dan.
A kaj se tice fejsa, i ja tam aktivnija i lakse mi pratito nego tu :)
Jutro cure. Sretno svima koje danas imaju preglede!!! Nadam se da gurate, ja sam dva dana bila koma, uzasne glavobolje i pisanje svako malo..a danas kao da je stalo sve. Huh. Osim jutarnje mucnine.. Neka tako i ostane. Jedva cekam sutra pregled, pocele me stezat hlace xD. Mislim da cu morat u shopping ili se prebacit na haljimene. Imate li i Vi vec tih problema?
Jutro cure. Sretno svima koje danas imaju preglede!!! Nadam se da gurate, ja sam dva dana bila koma, uzasne glavobolje i pisanje svako malo..a danas kao da je stalo sve. Huh. Osim jutarnje mucnine.. Neka tako i ostane. Jedva cekam sutra pregled, pocele me stezat hlace xD. Mislim da cu morat u shopping ili se prebacit na haljimene. Imate li i Vi vec tih problema?
Definitivno 😂
Ja sam ti od starta u totalno comfy garderobi, haljine tajice tunike, dosta sam se već na web shopala otkako je bilo sve zatvoreno, iako mi je još trbuh malecki al jednostavno ne mogu nositi ništa usko, kukovi-bokovi-guzica su problem 😂
Također planiram u shopping al čujem da je ludnica po centrima 😕
Pijem pola tablete, a ti? Meni je rekao gin da cemo prekinuti s terapijom nakon prvog uzv u osmom tjednu. Znaci jos dva tjedna 3-4 dana, nisam jos zvala vec sam mu poslala mail pa mi je rekao da nastavim s terapijom i kad da se narucim.
Da li ti imas kakve nuspojave od tog
Od prije dva tjedna pijem samo pola ( inace sam pila 1,5 od pocetka godine) meni je prvi pregled sad sa 6+4 ( iako sam bila na hitnoj sa 5+5 i isto radili uvz pregled) bila sam kod njega cim sam saznala za trudnocu bas zbog toga da vidim dal da nastavim piti i dalje, medutim rekao je da smanjim dozu i da do prvog pregleda (sad u cetvrtak) prestanem piti posto prolaktin vec se sam pocinje dizati u trudnoci i da po njemu onda vise nema potrebe uzimati tablete za snizavanje.. nije mi doktor bas bio uvjerljiv u toj prici nekako je bio nesiguran dal da odmah prestanem piti ili do prvog uvz pa sam trazila jos dva misljenja i svi su rekli do prvog uvz..
Pa iskreno nisam primjetila neke simptome, tek na pocetku kad sam ga pocela piti mi je bilo jako slabo, ali sad u trudnoci ne.. koliko dugo ga pijes?
Nada da taj brend.. cula sam da su stvari odlicni, al bolje onda maknut kad je tako ili bar povremeno koristiti
Nicole sve kuzim.. tesko je biti pametan. Mislim da nije dobro bas svaki dan koristiti ono sto se ne preporuca, al ja ne istrazujem svaku kremu jer sam davno krenula pratiti sastojke pomocu aplikacije CleanBeauty i doslovno svaki proizvod ispada da ima stetnih sastojaka. Od drogerijskih brendova do Diora, Chanela itd itd. Svaki! Odustala sam, a prirodna kozmetika bi mi uzrokovala akne..
Lalla ma ja dok sam sama zivila nisam nista kupovala tako nezdravo, kad je pun frizider navalim na sve... koma. morat cu pripaziti.
Svima curama sretno na pregledima ja sutra idem raditi nifty...
Tenci kad sam pitala koliko cca vremena traje pregled i nifty da znam zbog posla, rekli su da sam pregled ne traje toliko koliko ispunjavanje papirologije, da racunam sat sat ipo. sto se tu tocno ispunjava?
mylady i loky meni je vec zadnja 2,3 tjedna trbuh tu dok kilaza stoji, traperice koje su mi i prije bile ono uske sad su mi koma jer stezu. i ja razmisljam o shoppingu al nikako da odem.. haljinice ce biti spas.. jedva cekam i da se skinu hulahopke i krenu nositi sandale
Sortiraj odgovore
Najstariji