Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Svibanj 2020. 17:05

nicole12

Tenci, ako se ne varam na ovom ultrazvuku u 12t (anomaly scan) se već vidi u slučaju da bilo sta ne štima, a onda od 18-20tjedana kad ponovo ideš na anomaly se bas sve točno vidi i tu nema greške jer se radi i 4d. Tako su meni rekli, a ti me ispravi ako griješim?

Pa da, vidi se vec sad, ali naravno ne za sve sindrome i poremecaje. Moze se vidjeti za down ako je nuhalni nabor veci od 3mm, ako nema nosne kosti, to sve upucuje na down. Isto tak, vidi se ako je bedrena kost puno manja nego bi trebala biti, abdomen preveliki od nekih standarda. Naravno da postoje normalna odstupanja, ali ako su to sve odstupanja vrca od te normale, onda je to znak za uzbunu. 

nicole12
    17. Svibanj 2020. 17:13

Hvala na objašnjenju i nadam se da ćemo svi imati žive i zdrave bebice 🙏🏻

17. Svibanj 2020. 17:17

nicole12

Tenci, ako se ne varam na ovom ultrazvuku u 12t (anomaly scan) se već vidi u slučaju da bilo sta ne štima, a onda od 18-20tjedana kad ponovo ideš na anomaly se bas sve točno vidi i tu nema greške jer se radi i 4d. Tako su meni rekli, a ti me ispravi ako griješim?

Da li je anomaly scan zapravo Ersttrimester-Diagnostik (Frühe Organuntersuchung) ja kad sam zvala u prenatal dijagnostik centar to au mi preporucili i kosta 220 €??

nicole12
    17. Svibanj 2020. 17:27

Nada, da, to je to. Ali možeš od svog ginekologa tražiti uputnicu meni je moj dao i onda platiš 90€ taj ultrazvuk 

17. Svibanj 2020. 17:29

nicole12

Nada, da, to je to. Ali možeš od svog ginekologa tražiti uputnicu meni je moj dao i onda platiš 90€ taj ultrazvuk

A jel vidis nisam to znala, meni je ginekolog rekao da s obzirom da nemam u obitelji nekih anomalija i ispod 35 godina sam,ne moze mi dati uputnicu. Sto si mu ti rekla da ti da uputnicu?

nicole12
    17. Svibanj 2020. 17:32

Ja sam samo rekla da želim ići to raditi on je rekao da će mi onda on napisati uputnicu, kao da sam zabrinuta za plod da ne plaćam punu cijenu. Sam se ponudio🤷🏻‍♀️ 

nicole12
    17. Svibanj 2020. 17:34

Vidio je da ću ja to napraviti bez obzira sta on kaže, pa mi je valjda izašao u susret.

17. Svibanj 2020. 17:37

nicole12

Vidio je da ću ja to napraviti bez obzira sta on kaže, pa mi je valjda izašao u susret.

Zamisli svaka cast, ovaj to niti spomenuo nije odmah je rekao da nemam pravo na to. Al sutra cu malo popricat s njim.

ovčica
    17. Svibanj 2020. 18:44

Napravila sam sticker i kopirala link, zasto se ne vidi slika?

17. Svibanj 2020. 19:01

ovčica

Napravila sam sticker i kopirala link, zasto se ne vidi slika?

Na kraju klikni na forums, pa pseudo html i onda taj link kopiraj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.