Može Mateja poslikam. 😊 možete nam i vi mame sa iskustvom reci sto nam je stvarno potrebno a što baš i nije.. Ima tih popisa toliko da već vidim da ću bankrotirati. 😢
Pretpostavljam da s obzirom da čekamo zimske bebice da će nam trebati toplija odjeća i možda više komada robice od npr ljetnih bebica.
Sve što možemo polovno i na popustima.... 30 tisuća kuna prva godina života cca. Ajmo se potruditi to rasporediti u 12. mjeseci 😉😉😚
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Može Mateja poslikam. 😊 možete nam i vi mame sa iskustvom reci sto nam je stvarno potrebno a što baš i nije.. Ima tih popisa toliko da već vidim da ću bankrotirati. 😢
Pretpostavljam da s obzirom da čekamo zimske bebice da će nam trebati toplija odjeća i možda više komada robice od npr ljetnih bebica.
Sve što možemo polovno i na popustima…. 30 tisuća kuna prva godina života cca. Ajmo se potruditi to rasporediti u 12. mjeseci 😉😉😚
Ili makar 6-8. mj.. Ma vidit ćemo..sve će bit ok. Samo da beboni budu veseli i zdravi.
url=https://daisypath.com]
Mene isto zanima sto sve pripremiti prije odlaska u bolnicu znaci za docek i ono sto ce mi trebati u bolnici i ono sto ce mi trebati do cca ljeta negdje..mene ceka kompletna renovacija kuce u koju se budemo uselili i sve ostalo sto treba napraviti prije odlaska u bolnicu..nadam se da cu u Septembru (zaboravila sam nazive na hr..aha da Rujan🤣🤣 ne bi nis rekla da mi u Rujnu nije rodendan pa da ne znam 🤣🤣) ugl nadam se da vu jos biti koliko toliko pokretna i da me moja gin nece strpati jos u bolnicu..jer tad krecemo sa renovacijom i pripremom svega..ajme samo drzim fige da ce to sve biti ok..
❤N i V💙
Moze poslikaj to molim te, mene uskoro isto ceka selidba,malo odugovlacimo zato sto sam na mirovanju,al kroz 2 mj.se sigurno selimo,tako da trosak je ogroman, pa da bar okvirno znam. Mama je tu za krevetac to je naglasila prije nego sto sam ostala trudna😆 a muzeva sestra za kolica.
Ovo mi se čini kao osnovni popis.. Sigurno ima još toga šta treba, tu nam mogu pomoć mame s iskustvom. 😊 mene najviše muči broj robice, to jest koliko bodijica, hlača, majci, itd.. I pretpostavljam daje bolje uzeti veče brojeve..
Mene malo muči to što će bit zima, trebat će sigurno i vreće za spavanje, ma svašta..
Ovisi kakvo vam je grijanje u stanu/kuci, ja cu nabavit onu prjenosnu grijalicu dok se bobolino ide kupat, luftat guzu, presvlacit opcenito da malo dodatno zagrijem.. kaj se robice tice, slojevito, naravno, posto planiram nosit u marami bebu, moje tijelo bude radijator isto pa da ju ne pregrijavam.. od ostalih stvarcica nis bas posebno, za bolnicu za mamau one jednokratne gacice i moja topla preporuka samo doljni dio pidame, tajce i sl, gore potkusulja, top nekaj tak jer bude grijanje na milijardu zbog beba, a mamu peru hormoni i sve ostalo, toplo ti je ovako i onako, i previse.. osobna higijena, za tusiranje, za zube i bla bla kaj vec ide.. punjac, japanke za kupanje, rucnici, mali za dolje brisat, jer krvarenje bude ekstra prvih dana.. punjac, dokumenti i hrana 😬😬 bez zezancije u malu torbicu za radaonu mob i voda i keksi neki ili sl, ona dva sata nakon poroda sam umrla u radaoni od gladi, a rucak sam preskocila, tako da bi do vecere krepala.. ulosci naravno, najveci, pamucni!! Yessa i sl.. bebu oblace oni tamo, pripremis samo za izlazak iz rodilista, za sebe i bebu.. za guzu vodica samo, pelenice ovisi uzmes nekoliko jer svaka bolnica ima svoju politiku, u vinogradskoj pelene nisu trebale prije 4 g :/
Ja jos ne znam jel i kad selimo 😂 Pocetkom iduceg tjedna saljemo nacrte pa Boze pomozi...
Moj generalni savjet je da ne pretjerujete 😁 Popisa ima svakakvih ali ne treba to sve odjednom a i puno toga vam vjerojatno nece trebati uopce.
Ja imam u glavi od velikih stvari kolica, kreveti, prematalica, autosjedalice (vidim da u ovoj knjizi pise da nije nuzna 😷 Je, nemojte ni u ludilu voziti bebu u autu bez AS). Imam i onaj vrtic ili putni krevetic od curke ali to je nesto sto vam ne treba odmah nego mozda kasnije, po potrebi. I hranilica, isto kasnije. Probajte dogovarati poklone koje dobivate, mi smo unaprijed rekli koje stvari nam ne trebaju i ne planiramo koristiti (famozna hodalica npr) ili cemo sami kupiti (bocice, dude) pa smo koliko toliko izbjegli gomilanje.
Robice cete dobiti tonu a to bebe brzo prerastu pa i s tim ne treba pretjerati. Pogotovo male brojeve (56) prerastu zacas, mislim da sam imala 5-6 bodija br 56. Kasnije sam vece brojeve povecavala za 2-3 komada vise ali svejedno dobar dio robe nije uspjela ni obuci jer kazem, dobili smo tonu. Moja curka je rodena krajem 11. i najvise je u pocetku bila u bodiju + majcica dugih rukava + zatvorene hlacice. Unutra uvijek dosta grijemo pa je bilo toplo. Za van smo imali neko debelo jednodijelno cudo.
Najvise treba potrosnog materijala; pelene, vlazne maramice, kozmetika (krema za guzu, fizioloska, oprema za pupak, eventualno neko baby ulje i onaj set sa skaricama, toplomjer). I tetra pelene, njih sam za svasta koristila. Izdajalicu nemojte kupovati unapijed, mozda vam uopce nece trebati. Dobro je prouciti modele i odabrati neku a onda nije problem kupiti ako ce trebati.
S obzirom da su zimske bebe mogao bi brzo zatrebati aspirator za nos. Mi imamo ariana aspirator i spasava kod prehlada tako malih beba, kad im se nos zacepi i ne mogu jadne ni jesti ni disati ovo rjesava problem.
I ovaj put definitivno nosim mast za bradavice u rodiliste. Prosli put je muz kupovao naknadno purlean i spasila me tako da ju sad planiram nositi preventivno.
Cure moje ja sam upravo ostala paf...pocelo mi curit mlijeko..tj jos nije bijelo..ali curi 😮😮😮
❤N i V💙
Sortiraj odgovore
Najstariji