Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 24. travnja 2022.

Mislila si da je 2. godina teška? Samo pričekaj do 8!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mislila si da si imala pune ruke posla sa svojim nestašnim dvogodišnjakom? Ili ti možda četverogodišnjak svakodnevno zadaje glavobolju? Pa, nažalost, najgore tek dolazi. Nedavno istraživanje agencije OnePoll otkrilo je kako većina roditelja smatra da su dobne skupine 2, 3 i 4 ništa u odnosu na 8

Da, 8! I znaš što, oni imaju pravo: Osma je teška! Osam je službeno veliko dijete. Osam je osobnost i autonomija i stav koji još uvijek želi dan završiti maženjem i zagrljajem. Osam priprema tijelo za pubertet i hormone koji idu zajedno s njim.

Zapravo, 8 godina je toliko teška da se većina od 2.000 roditelja koji su odgovorili na anketu složila da je to bila najteža godina, dok je 6. godina bila bolja od očekivane, a 7. godina je proizvela najintenzivniji udar. Ovi se rezultati mogu činiti iznenađujućim ako nikada nisi imala osmogodišnjaka.

Možda te zanima... 8 načina kako se nositi s ispadima bijesa zbog škole Školarci

Osmogodišnjaci mogu biti tvrdoglavi i prkosni, zalupit će vratima i kolutati očima u pokušajima da uspostave svoju neovisnost i individualnost. Ponašanje kao da je obavljanje poslova čin mučenja je uobičajeno, ignoriranje roditelja - znak je da je osmogodišnjak. 

Osam je testiranje strpljenja i dobivanje glavobolje, ali nakon posebno napornog dana ili sloma, oni još uvijek samo žele zagrljaj. Teško je odgajati osmogodišnjaka, ali teško je i biti osmogodišnjak, pa kad je to moguće, suosjećaj kad se tvoj 8-godišnjak ponaša kao 8-godišnjak!

društvo tinejdžera sjedi u travi Možda te zanima... Djetinjstvo završava u dobi od 12 godina! Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.