Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pepe1907
    04. Svibanj 2018. 21:08

Dee, žao mi je ali i ja se slažem sa Salaticom a sad malo odmori i vidjet ćeš uskoro će biti plusić 💪❤

04. Svibanj 2018. 21:33

DeeSB zao mi je draga, drzi se, brz oporavak... ❤

Maggie85
    05. Svibanj 2018. 08:15

Dobro jutro, jel ima budnih?
    Ja budna od 6.45, kao da idem na posao. Ako popodne ne odrijemam, u 21.30 sam već u tvrdom snu. Ako pak popodne odrijemam, onda idem spavati u 23, opet dosta rano. 
    Jel se uspijete natjerati da doručkujete? Ja oduvijek doručkujem, a sad nemam apetita, ali iskemijam neku zobenu kašu koju lijepo ukrasim, samo da se motiviram.
    Salatica 9192, po mom izračunu danas si točno 9+2 što znači da si dobro izračunala, a to ti je ulazak u 10. tj., zato neki kažu 9., a neki 10. tj. Što se ulaska u 4. mjesec tiče, čini mi se da sam u jesenskim bebama 2018 vidjela da s 13. ili 14. tjednom ulazimo u 4. tj. A što se ovulacije tiče, čak i ako je bila kasnije, trudnoća se jednako računa, a UZV će sam po mjerama bebe izbaciti termin. Nek me netko ispravi ako griješim. Ja sam naglašavala dr. da mi je ovulacija bila 18. ili čak 19. dan ciklusa, ali svi su rekli da to nije važno, da čak ni beba ne izgleda tako, nego veće.
    Barbiemama, ti si stvarno barbie, i po mjerama i po slici!! Mislim da trbuh od bebe počinje rasti nakon 15.-20. tj., kako kome i ovisno o tome jel ti prva trudnoća. (I to sam pročitala u jesenskim mamama) Čini mi se da je ovo kod tebe napuhnutost kao simptom trudnoće. S druge strane, to je beba kriva pa možeš i tako gledati na to. 
    Ja sam 170 cm visoka i imam 73 kg, baš su me jučer vagali. Čak sam izgubila 5 kg, imala sam šokantnih 78 prije 5 tjedana. Kaže mi muž da me beba papa!
    Teatoni, na kombiniranom probiru vade krv i rade UZV isti ili najkasnije drugi dan, kako bi rezultati bili usporedivi. Vade bHCG i još jedna hormon, zaboravila sam naziv, a UZV mjere bebine udove, nuhalni nabor, nosnu kost, svašta nešto, uzimaju u obzir tvoju dob, dal si pušač/nepušač, itd. te da temelju tih parametara rade procjenu rizika. Ja to nisam radila (spomenula sam u prethodnom postu), ali možda budem. Meni su rekli da se može napraviti do 13+6 pa imam još 2 tjedna.
    DeeSB, nisam imala operaciju, ali jesam izgubila bebu, štoviše bili su blizanci. Mogu ti samo reći da digneš glavu i kreneš u nove pobjede! Nagrada će doći, prije ili kasnije, samo strpljivo i hrabro! 

Maggie85
    05. Svibanj 2018. 08:22

Evo ovo sam pokušala doručkovati danas, ali izgleda da sam pretjerala u količini. Ispod je narezana banana, zobene su skuhane u mlijeku. U zobene sam dodala sirovi kakao, med, chia sjemenke i smrznuto šumsko voće. Na vrh malo maslaca od kikirikija i jagode, ako imam. Na kraju sam banane ostavila,  mi je bilo previše, em su mi bile preslatke.
    Pa što je to s trudnicama da nam ne paše slatko??
    Što bi doručkujete, dajte neku ideju!!

Bulbi91
    05. Svibanj 2018. 08:32

Maggie85  Evo i ja sam ranoranioc budim se svaki dan u 4 radi utrogestana🙈 i onda mi je tesko vise zaspat,pa blejim u tv...vise malo odrijemam ako uspijem,pa se prebacim u dnevni 😁...sad taman isto razmisljam sto jesti...iskreno nemam bas ideja...mene vise vuku ove nezdravije srvari tipa pasteta i vruci slanci🙈...ali radi probave se trudim natjerati bar da popijem kefir ili tako jesto...

AllieH
    05. Svibanj 2018. 08:34

Dobro jutro!

Ja sam 163/52kg, Voljela bih kad ne bih presla 60 u trudnoci, ali cisto sumnjam da je moguce. 
    Vise od kila me sad muci to nekretanje. Zadnja 2 mjeseca, tj. nakon zime sad se bas fino aktivirala. Isla sam 3x tjedno na grupni trening, spremila auto u garazu i krenula svuda biciklom i sad kad sam saznala da sam trudna sam sa svime stala. Gin mi je rekla da ne smijemo ni odnose imati dok ne prodje kriticni period. 

Kakve ste vi po tom pitanju, vjezbate li sto?

Sto se dorucka tice, ja doruckujem cim dodjem na posao zobene s bademima/ljesnjacima/orasima, vocem, ovisi kako koji dan mi se da sto smiksati. Onda oko 10, pola 11 pojedem kajganu sa sparogama ili neku kombinaciju s jajima. Meni zobene nisu dovoljne, jako brzo budem gladna nakon toga, bas trebam nesto konkretnije. Slatko isto ne jedem, uopce ne me trazi. 

Luka ❤

AllieH
    05. Svibanj 2018. 08:37

Bulbi, kako ga stavljas tako u 4? Koja doza ti je prepisana? Ja ga stavim ujutro u 6 prije posla, pa onda opet u 15h kad dodjem s posla i navecer prije spavanja. 

Sto se spavanja tice, mene izludjuje mjehur po noci. Inace nikad ne ustajem piskiti, ali ovaj cijeli tjedan ustajem piskiti po minimalno 2, a nocas evo 4. Sta ce biti kasnije kad je sad vec ovako. 

Luka ❤

barbiemama
    05. Svibanj 2018. 08:38

dobro jutro svima 😘

i ja se obično čak i vikendom budim u vrijeme kad bih trebala ići na posao. 

jutros me nazvala frendica oko 7 ujutro da me obavijesti kako je popiškila pozitivan test. baš sam jako bila sretna zbog nje.

što se tiče doručka, oduvijek mi je najdraži obrok u danu. tako je i sad. volim sve ujutro.... kajganu, jajca na 100 načina, zobenu kašu, jogurt, kefir, sirne namaze. tak je i sada. nemam apetita navečer. najedem se dobro za doručak i ručak, a navečer uzmem nešto lagano.... tipa salatu i u međuobrocima puno voća. 

barbiemama
    05. Svibanj 2018. 08:41

što se tiče vježbanja, vježbam i dalje doma isto kao i prije. ne forsiram se. ako me bude nešto bolilo, prestat ću s tim, naravno. za sada mi to paše da me razbudi. 

ne sviđa mi se što se puno brže umorim. jako volim hodati. mogla sam satima hodati bez da se uopće umorim. i pješke otić s jednog kraja Zg do drugog. ali sada  ... svakih pola sata bih sjela i odmarala. 

Bulbi91
    05. Svibanj 2018. 08:52

AllieH Mi smo tu negdje i po kg i visini.Ja sam 161cm i 50/51kg.Bas mi sestra od gin.kom kak sam sitna i jos na Sioforu (tablete za secer),u smislu da sam nek papam...Pada mi u 4 uj jer sam na vecoj dozi 4x2 i onda svakih 6 sati stavljam...al nekako sam vec navikla....uj pogledam crtice🙈 i onda nastavim drijemat...s obzirom da sam na mirovanju nema setnji ni vjezbanja trenutno...inace sam bas dosta bila aktivna...jako volim hodat,tako da sam svugdje pa i na posao svaki dan pjesacila...u ovih 2 tj nisam ni u ducanu bila,jer taj dan taman kad sam mislila otic malo prosetat imala lagano krvaranje 😕...
    Ja zobene i sl uj ne mogu jest jer imam osjecaj da bi povratila...prije sam obozavala takve stvari....inace jako volim jaja na sve nacine...bas prekjucer radila kajganu s porilukom i super mi sjelo,dok nekidan jaje na oko nikako nisam mogla pojest ...
    Ja piskim cesce,ali nije sad nista pretjerano...najgore mi je bas kad stavim utrogestan i krene mi se piskit,pa onda istrpim tih pol sata/sat....
    Skuzila sam jedino da sam konstantno zedna ,cak se i po noci budim da bi pila...

barbiemama to je bas lijepa vijest....sad cete skupa prolazit kroz sve te slatke muke ☺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.