Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majana
    08. Studeni 2018. 09:50

Jutro cure🙂
    Zvrkice drzim fige da ce sve bude u redu i da izdrzite jos koji tjedan 🤞😘
    Vana drzi se ❤️
    Sta se tice trudova vec sam bila pisala znaci meni to uopce nije slicilo na menstrualnu bol niti oni prvi laganiji nego bas na propadajucu bol koja dolazi iz leda i siri se prema naprijed i totalno te nekako stegne grci bas moras prodisat ne moze se falit boli jace nego drugi bolovi nemozes sist ni lec a da ne boli i u jednakim razmacima se pojavljuju

Ivylee
    08. Studeni 2018. 09:53

njuš

p.s. Mame koje čekate bebu a već imate jednu doma - kako ćete se organizirati za čuvanje?! Trenutno me i to grozno muči.. Što ako me uhvati usred noći? HOćemo se svi troje ukrcati u auto i voziti u bolnicu?!
    Mali je jako vezan za mene i zaista bih željela da budemo zajedno, tj da ga ne odvajam od sebe danima prije termina… A i meni se oči napune suzama kada pomislim da se par dana nećemo vidjeti (dok se ne vratim iz rodilišta). Razmatram mogućnost da zamolim nekoga (mamu i tatu odnosno svekrvu i svekra) da budu spremni doći k nama po noći da ga pričuvaju.. Ali me s druge strane malo sram takve stvari tražiti i dekomodirat ljude.
    Najradije bih da nas 3 sve sami zajedno odradimo, ali djetetu nije mjesto u rađaoni a hoću muža kraj sebe.. jooooooj…
    Od ovih trudničkih hormona mi je još gore i puno se više brinem o raznim kombinacijama!

Ja se samo molim da ne bude u sred noći, a nekako to obično tako biva 😑 Nama su bake 350 km udaljene tako da nemamo baš opciju. Računam ako bude u noći moramo ga buditi i ukrcati u auto i u tom slučaju muž neće sa mnom 😪 Nema mi druge

Majana
    08. Studeni 2018. 09:54

njuš

p.s. Mame koje čekate bebu a već imate jednu doma - kako ćete se organizirati za čuvanje?! Trenutno me i to grozno muči.. Što ako me uhvati usred noći? HOćemo se svi troje ukrcati u auto i voziti u bolnicu?!
    Mali je jako vezan za mene i zaista bih željela da budemo zajedno, tj da ga ne odvajam od sebe danima prije termina… A i meni se oči napune suzama kada pomislim da se par dana nećemo vidjeti (dok se ne vratim iz rodilišta). Razmatram mogućnost da zamolim nekoga (mamu i tatu odnosno svekrvu i svekra) da budu spremni doći k nama po noći da ga pričuvaju.. Ali me s druge strane malo sram takve stvari tražiti i dekomodirat ljude.
    Najradije bih da nas 3 sve sami zajedno odradimo, ali djetetu nije mjesto u rađaoni a hoću muža kraj sebe.. jooooooj…
    Od ovih trudničkih hormona mi je još gore i puno se više brinem o raznim kombinacijama!

Ja ne vidim zasto ih ne bi pitala pa nece dijete ni pustit sa tobom i muzem unutra tako da nema smisla da ga vodis ako zelis muza u radaoni, mislim da bi tek svak razumia da mene bilo ko od prijatelja nazove usrid noci u takvoj situaciji pomogla bi a bake i djedovi se podrazumjevaju da ce pomoc 

AllieH
    08. Studeni 2018. 09:59

zvrkice, neka Zane jos mjesec dana unutra! Znam da se brines, ali bit ce to sve ok, super si odmah reagirala i sad je dobro da sve kontroliraju i imaju vas na oku!
    Vana, tebi zelim da bebac sto prije dodje, nadam se da te nece predugo maltretirati. 
    Drzite se curke! 
    njuš, ne znam kakav odnos imas sa svojima ili svekrom i svekrvom, ali generalno ne vidim problem da ih zamolis da dodju. Nasi bi uskocili i pomogli kako god mogu, a sigurna sam da te nitko ne bi odbio ako ih tako nesto zamolis niti bi im to bila gnjavaza.  
    svjesna, pohranjujete li maticne stanice za sebe privatno ili ih donirate u javnu bazu? 
    Sto se prezimena tice, stvarno gluposti, sto njih briga koje je tvoje ili muzevo. Inace, kod nas ima primjera gdje su zene koje su ostavile 2 prezimena prvo stavile muzevo, onda svoje. Nema mi to aspolutno nikakvog smisla, ali eto, ima i takvih situacija. 

Luka ❤

• njuš
    08. Studeni 2018. 10:04

Ivylee, joj tebi je stvarno zeznuto. Zaista se nadam da te neće uhvatiti po noći i da će bake stići doći. 
    Majana, ma nije stvar u tome bi li došli ili ne bi. Znam da bi ali meni je totalno bed ih molit. Najradije bih zvala svoje ali mali nije često s njima (još rade) pa da im ne bi radio probleme. Njegovi su ga čuvali dok nije ove godine krenuo u vrtić, tako da s te strane nema apsolutno nikakvih problema ali je meni skroz bed ih pitat..  

Ivana_G
    08. Studeni 2018. 10:05

zvrkica

nali

zvrkica

Jutro 😀

Nismo spavale baš, mala sinic imala show sad soava. Maloprije sam joj kuckala pa se sramežljivo javila.

Temperaturu nenam, tlak 95 sad čekam balaze urina i krvi. I valjda bris moram raditi, ne veselim se.
    Imala sam dosta sukrvice od jučerašnjeg pregleda vaginalnog pa zato.
    Ugl samo cerviks zeza jer je 15 mm, a i dalje je ušće T i uloziva za vrh prsta kao prije 10ak dana.
    I nalerila na dežurnu doktoricu koja me i zadnji pura zaprimila, bila je divna i kaže to što ste u bolnici ne znači da ćete roditi sad

Ma bit ce to ok. Bitno da nemas trudove. Cerviks se moze odrzati takav. Btw i moj je na 15mm, tako da, ne brini. Kolko naglo ti se skratio, kakav je bio na proslom pregledu? Kako si znala da moras na hitnu?
    Zelim ti da ste jos barem 5-6 tjedana 2u1, izvedivo je i sa takvom dijagnozom. Al sam se sokirala kad sam procitala. Drzi see 😘💛

25.10. 20mm, 26.10. 25 mm i sad jučer kao 15 mm.
    Ajd reci, ko je tu lud?

Ne znam kada cu opet na ctg, briseve imam nakon vizite.
    Javim se 🤗😘

Bože taj cerviks mi je najveća noćna mora. baš sam čitala nalaze u razmaku tjedan dana kad sam otišla vanredno jer sam osjećala pritisak i razlika je bila ovak cervikometrija 45mm prvi put i za tjedan dana 38mm 🤔... pa ak se tak nastavi sad na pregledu ću imat ful malo. Mislim niti ne kužim kak se to može drastično smanjiti/skratiti pa ponovno povecati?! Uf... držim ti fige da sve bude ok i da još par tjedana budete 2 u 1. 😘🤰

Jagodica86
    08. Studeni 2018. 10:12

njuš

Ivylee, joj tebi je stvarno zeznuto. Zaista se nadam da te neće uhvatiti po noći i da će bake stići doći.
    Majana, ma nije stvar u tome bi li došli ili ne bi. Znam da bi ali meni je totalno bed ih molit. Najradije bih zvala svoje ali mali nije često s njima (još rade) pa da im ne bi radio probleme. Njegovi su ga čuvali dok nije ove godine krenuo u vrtić, tako da s te strane nema apsolutno nikakvih problema ali je meni skroz bed ih pitat

Ma nemoj se ustručavati, pogotovo ako su ga čuvali inače. Ja sve znam koji su imali blizu brata, sestru, roditelje, bilo koga, dogovorili su unaprijed ako krene po noći da ih zovu i da dolaze čuvati mlađu djecu/dijete. Mislim ako ste imalo ok s njima, da im ne bi trebao biti ni najmanji problem. 

_svjesna
    08. Studeni 2018. 10:16

Allie pohranjujemo ih za sebe privatno u banci maticnih celija, na period od 25 godina, nisam znala da se mogu i javno pohraniti to kod nas nije tako aktuelno. 

Sunflower! 🌻
    08. Studeni 2018. 10:20

Njus, ja bih na tvom mjestu svakako razgovarala sa svekrvom i svekrom ili sa tvojima da ga pricuvaju, stvarno mislim da to nikome nece biti problem u ovakvoj situaciji.. 
    Ja se pak nadam da ce mene potrefit u popodnevnim satima ili u noci jer mi jedino tad netko ima pricuvat maloga, tj mogu ga ostavit svekrvi. Preko dana mi mama i svekrva rade, a mali nejde u vrtic tak da ne znam isto kaj bi u toj situaciji, eventualno ga ostavila sa svekrom al to mi nekak bas nije najdraza opcija, sigurnija sam da su to mama il svekrva 😶 Ali isto se nekak jezim od tog odvajanja od njega na par dana, bas ne znam kak cu to psihicki izdrzat, nisam navikla bez njega i jaaaaako ce mi falit sigurno, jos na te sve hormone koji me cekaju, bit ce veselo... 
    Ja prijavljujem grdu prehladu, nos, grlo, glava, sve me ulovilo 😪 Pokupila sam ocito od malog mada je on svoje odradio u jednom danu.. i muz se zali da i njega hvata, nadam se da smo kroz dan dva ponovno zdravi 🤤
    Nocas sam se stalno budila i svako malo gledat jel ima kakvih vijesti od nasih cura, drzite se i Vanna i Zvrkica i Ana i Salatica! Sve mislimo na vas i saljemo vam hrpu hrpu pozitivne energije i razumijevanja za svako stanje u kojem se nadete i zato se ne ustrucavajte izjadati i olaksati kad vam je tesko, cisto da vas onda malo napunimo pozitivom ovdje svojim komentarima ❤️❤️

Sunflower! 🌻
    08. Studeni 2018. 10:26

Btw, ova prehlada me potakla da se primim caja od listova maline 🤪 ovak inace sam se jedva natjerala popiti salicu u par dana, nisam bas ljubitelj cajeva osim kad sam bolesna pa mi kava nejde 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.