nije uvijek do cifre, ali u pravilu sve što nije iz EU, a prelazi iznos od 160 kn, carine. tako da ja ne bih naručivala ništa što nije iz EU. osim ako mi i s carinom cijena ne bi bila ultra povoljnija. a obično nije. ima slatke robice i po EU stranicama, ne bih se zezala s carinom radi robe.
Daj nabaci neku da da pasem oči, možda me predomisliš :D
nije uvijek do cifre, ali u pravilu sve što nije iz EU, a prelazi iznos od 160 kn, carine. tako da ja ne bih naručivala ništa što nije iz EU. osim ako mi i s carinom cijena ne bi bila ultra povoljnija. a obično nije. ima slatke robice i po EU stranicama, ne bih se zezala s carinom radi robe.
Još ako se naručuje iz trećih zemalja (izvan EU) pitaju na carini euri broj i dok ga ne nabavite od carine roba stoji i plaćate ležarinu tako da dobro provjeriti i pazit!
Ležarina kreće teći trećeg dana od zaustavljanja robe, tako nešto. Jednom mi se dogodilo. Imam i broj, zlu ne trebalo. Da, jasno, zašto riskirati, ali moje je iskustvo 1/20-30 naručivanja tako da još važem.
facebook.com/mamaimak/
Btw. ima li još koja sa si je naglo "otežala" u 25.tt? Ali odjednom? Kao da je sve zategnutije i vuče me za naprijed 😆.
Mislim, nije ni čudo, beba ima skoro kilogram 😙Moj možda već i ima.

url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Nama je malo problem grijanje u st-u.. imamo klimu i do sada smo tako uspjevali nesto ugrijat iako nedovoljno. Pec na drva ne bi, to mi je prekomplicirano. Mozda termoakumulacijska pec, ima tko iz st-a iskustva s njom?
mi ne volimo klimu pa se na nju nikad ne grijemo,ona nam je za lito. zimi se grijemo na zidne konvektore, dok smo bili u malom stanu imali smo jedan, sad u velikom prošlu zimu imali smo dva, jedan u hodniku a jedan u dnevnom. Prije ove zime uzet ćemo treći manji za u našu sobu jer se na sjeveru, ali samo zbog bebe - nama prošlu zimu nije bilo hladno. Ugl, oni ti rade na principu termo peći, tj griju do zadane temp i onda održavaju toplinu, i naravno 24h rade cijelu zimu (osim kad smo na putu). I ne troše puno !! evo link na ove koje immo mi, Beha
http://www.beha.com.hr/elektricni-radijatori-proizvodi.asp?col=3
Prijatelji imaju Glamox
https://stipsa.eu/
Ugl, za Split itekako idealno, osim što ne idu na vanjske zidove , to treba pripazit :)

Lovre
Jutro cure! Evo rasprave s mog područja... Grijanje. Peleti. Cure moje koje niste prešle na taj oblik grijanja, nemojte. Ove godine će biti katastrofa s nabavom ako se niste već opskrbili, cijene idu u nebesa, neće biti dovoljno količina, jer su ljudi masovno prešli, a proizvođači ne mogu proizvesti koliko tržište može progutati. Vjerujte da sve znam iz prve ruke da više prva ne može biti i to ne jer sam korisnik.
Da zagriju, zagriju sigurno, kome nije toplo s peletima, znači da ili koristi krive peleta slabe kalorične vrijednosti ili peć mu nije podešena na optimalne parametre. Ali da su jeftini ili da su jeftiniji od plina i sl. Možda ranije bili, više sigurno ne. Od struje još uvijek jesu, lož ulja i slično, ali sve ostalo, teško.
Moji kod kuće su uzeli peć na pelet na centralno grijanje prije 5-6 godina dok je pelet tek bio u začecima i dok je cijena peleta bila skroz drukčija nego sad. Imaju katnicu od cca 200m2, peć se nalazi u podrumu, najnormalnije je spojena na radijatore, ali cijele prošle zime su se ipak grijali na plin, jer kad se zbroji potrošnja i cijena peleta, plin im je ispao jeftiniji, a na kraju krajeva i komforniji. Imaju veliku peć koja se ne mora često čistiti, možda jednom tjedno, ali svejedno. Totalno bespotrebna investicija, samo eto, u toj smo branši i bilo je prirodno da ćemo i sami ići s tom varijantom grijanja.
Što se gradske toplane tiče, mi smo valjda jedini grad u Hrvatskoj gdje je stanarima koji su na gradskoj toplani konstantno hladno i usput si još pale klime, grijalice na struju i slično. O ogromnim računima da ne pričamo.
Naša zgrada srećom ima plinsko centralno grijanje, svatko svoj termostat i usred najjače zime računi nam ne prelaze 350kn.

Luka ❤
ja isto imam plinsko centralno i uvijek je toplo jer sam u potkrovlju. račun isto nije veći od 350 kN u ovih 6 godina što smo u stanu. Jedino možda kuipm onu malu puhalicu na struju za svaki slučaj

Jutro cure evo ja se digla, spavala oke isla pisat 100puta 😊 tokom noci. Ugl danas u 16:30 idemo na 4d uzv i ne mogu se docekati bas sam uzbuđena a suprug jos vise. Jedva cekam da vidimo mrvu nasu i mozda saznamo i spol 😊😊😊 Sad ce sig dan prolaziti sporoooo sporooo 🤣🤣
Miranda i ja jedva cekam zimu..bas mi fali to..ne znam zasto, ali obozavam zimu bas iz tog razloga i ono kad se moram zabundati dok idem van i to mi je predivno. Moj muz kaze da sam luda sto volim zimu, ali nekako mi je tako srcu draga..kao da je nesto zivo u njoj, pogotovo ono predbozicno i Bozicno vrijeme..ma milina jedna 😍😍😍
Božepetra ima opcija da si okrenes citanje od zadnjeg prema prvom postu. Skroz gore pise ti SORTIRAJ ODGOVORE i onda si ih obrni u drugom smjeru i pokazivat ce ti odmah ono sto je zadnje. Ja recimo imam na mobitelu konstantno otvorenu stranicu i nikad nemam problem s tim jer mi uvijek bude tamo di sam stala i samo refresh stisnem ili mi on automataki to napravi i opet mi bude tamo di sam stala plus doda sve stranice koje su nove.

❤N i V💙
Jutro cure ja prehladena,nos zacepljen i grlo me pecka ,jel kamilica dozvoljena i menta caj .Moram do ljekarne neke septolete uzet .
Kod nas je centralno grijanje ali sobe nikad pretjerano ne grijemo tako da iskreno nisam probala koliki toplo moze bit u sobi a u ostalom djelu hodam u jednom rukavu a soba je velika bas tako da mislim da ce bebici za kupanje trebat jos😊.
Ana mene je stomak zateza ali sam skontala da je sad prema gore se prosirio teze ustajem hodanje je jos normaln.

💜Karla💜Nicol💙Anton
Jutro cure,
jooj jesen i zima 😍 Ja sam toliko srecnija i zivahnija hahhaha. Evo sada obukla duks i carape, jest lijepoo 😍
Za grijanje, grijemo se na drva, u kuci zivim (centralno grijanje). Imamo drva, sumu na selu i dolaze nam drva. Salatica, seljancica mala hahaha. 🤣 Ali nekako slabo ugriju radijatori. Moracemo i grijalicu paliti u sobi gdje beba. Pelet, ista situacija kao kod vas, skup.
Evo meni stigli nalazi D dimera, opet 0.17 - ne mrda 5 mjeseci, ekstra (ali sad se treba pokazati, mirovanjem ovim da necu navuci nesto, zgrusavanje neko - necu puno o tom, zabranila mi Ptičica hahahah 😍)
Ali Feritin mi 11, a normalno od 10 do 290 ahahaha. Tako da 4 septembra dobijam terapiju za zeljezo sigurno. Ali i drugarici koja je u sedmom mjesecu, Feritin 6 xD To izgleda ide uz trudnocu.

Du eto ja sam samo napisala ono sto sam cula. Moguce je da nemaju dobru izolaciju na kuci pa im je toplina odlazila van ili jednostavno ne znaju baratati s njom..al eto tako sam ja cula pa sam tako i napisala jer mi smo htjeli isto na pelete uzeti i onda je prevagnula moja ljubav prema otvorenoj vatrici 🤗🤗
Ana bas slatko sto ti se muzek igrao s malisanom😍😍 jaj edva cekam da se moj napokon vrati i da se moze isto tako igrati. Mene moj redovno gleda kako spavam pa vjerujem da ce od sad jos i vise. Kaze da sam tako predivna dok spavam i mazi me po glavi uvijek i kaze da razmislja o cemu sanjam ☺😍😍
Ja se inace za nocno piskinje sve manje budim, jedva dva puta, spavam tvrdo ko top izgleda. Nista ne cujem, nista mi ne smeta..ma milina jedna. Nocas sam cijelu moc spavala na desnom boku. I ocu se malo za promjenu slozit na lijevi, al nije mi uopce pasalo tak da sam se opet vratila na desni svaki puta. Sve zivo me boli kako sam pokocena ko stara baba neka. Haha juuuj

❤N i V💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji