Ja mislim da ti imas apsolutno pravo na carski rez, cak ne znam kad sam cula da su se kod nas blizanci rodili prirodnim putem, rade li to? Mene privlaci carski zbog moje kondicije, disanja, panicenja (sa kojim nabijem puls, znala sam mjereci pritisak nabiti na 135 otkucaje hahahahha iz straha). Ne bojim se boli i carski rez dobro boli poslije, boliti nas mora, vec mog podnosenja tog svega (jesam slabic 😂).
Draga zacudila bi se ti..moja kolegica je imala iz svih mogucih razloga pravo na carski i jedna smjena joj rekla da definitivno ide na caraki i onda je dosla druga smjena koja joj je rekla da idu probati prirodnim putem. A da stvar bude bolja jedna beba joj je bila popreko okrenuta i ako je tako onda MORA ici na carski. E das..15 sati je jadna rađala i mucila se i nakon prvog sto su porodili onda su joj gurnuli ruku unutra i htjeli okrenuti drugog i nisu uspjeli dokuciti gdje je glavica i onda su ju jos jadnu takvu izmrcvarenu poslali na hitni carski rez da bi porodili drugu bebu..znaci nesto prestrasno..zato bi ja radije sama trazila carski i to je to, a ne da oni mene idu tako mrcvariti..
A ovo za tvoj tlak..hahah presmijesna si..samu sebe plasis jooooj hahaha
❤N i V💙
Jutro svima 😀
Zadranka mene su prepone jako boljele 3 dana zaredom i jedini savjet koji mogu dati je samo ležanje i 2 magnezija dnevno. Ležanje sa jastukom između koljena i što manje ustajanja i hodanja.
Jučer sam se probudila sa ukočenim vratom od spavanja i cijeli dan sjedila jer ne mogu ležati. Baš sam ljuta jer trebam što manje sjediti i najrađe bi ležala na leđima, a to ne valja 😏😏
Prijavljujem da mi se pojavila odnosno vratila želja za slatkišima, tenk ću da budem 😂
p.s.
zato jedva cekam skolicu, krecem u septembru :) Sigurno ne moze odmoci, vec samo pomoci u svemu (tehnike disanja, psihicko opustanje, upoznavanje sa svim), itd. Ali verujte mi koja kolicina zena ovdje ne ide na to i smatra to glupostima (pogotovo u ovom mom manjem naselju).
Ma najbolje ti je ici na tecaj..ipak te psihicki pripreme na sve sto te ocekuje i glupo je ne ici na to..samo ti odi radi sebe..
❤N i V💙
Jutro curke 😁
Sta se tice rodjendana sa svime se slazem, bolje je bilo prije to definitivno, i bili smo kreativniji oko poklona, danas se samo gleda ko ce kupit veci poklon, nista od kreativnosti..
Za porod jos iskreno ni ne razmisljam, taman me zet nekidan pitao jel se bojim, a meni sve to nekako daleko 🤣
E btw sinoc smo bili na festi na grdovicu i poceo me bolit trbuh oko pupka i pupak bas na dodir, jel imala koja neka slicna iskustva? 😒
I ja se uzasno bojim poroda, bojite li se vi? Mislim znam da je blesavo pitanje, ali oko mene jednostavno zene se ponasaju kao da je to nista, kao da poslije sve glumimo kako smo to stojicki podnijele i sto je vise savova to je bolje jer su se kao toliko napatile, a poslije kazu ma nije to nista zaboravi se.
Mislim da cu platiti carski, drugarica nedavno rodila, toliko joj dobro bilo jako se lijepo oporavila, a druga od prirodnog poroda nije mogla sebi doci tjednima.
Jos sam ja jako uska, pa pobogu jedva mi spekulum umetne a kamoli da beba tu izadje hahaha 🙈
Jedino se dvoumim jer je prirodni porod zdraviji za bebu.
Pa iskreno, ne mogu reci da ga se ne bojim..sve me sablaznjava uzasno i bas se bojim svega, ali uvjeravam samu sebe da se bzvz bojim i nekako se uspijem dobiti da ne mislim o tome..
❤N i V💙
Svjesna,
ja se sjecam 2012 tog svog "poroda", mislim imala sam bolove cijeli dan i otvorila se i porodila (samo beba nije imala sanse da prezivi). I stvarno je tako, bar meni bilo, odjednom me proslo sve. Ono bolili me misici samo psr dana, od grcenja. I tog se ne bojim dijela, ali nmg izbrisati iz glave, kako mi je jednom nakratko nestalo dahaaa :O Sad vas prepadam hahaha xD Mozda se jos nekom to desilo na porodu? A tad niti sam bila debela, beba 500gr, nisam ni lujka ovolika bila (nisam ni znala za pritisak i puls) i zato se ja bojim i zamisljam carski. Molim vas ne prepadajte se, rekle smo NE crnjacima haha, ali samo rasprava mala.
Truskawka,
ja sam dobar komad budale hahahaha odavno za neku terapijicu hipohondrije hahahah 😋😋😋😋 salim se, jesam poremecena stvarno, ali borim se sa tim hahaaha 😂
Jutro cure!
Ja sam isto zaboravila pitati svoju dr. vezano uz dioptriju, moram si staviti post-it s napomenom u trudnicku knjizicu da sljedeci put ne zaboravim.
Sto se rodjendana tice, i meni je to sve sad pretjerano. I ne samo rodjendani, nego i krstenja koja se pretvaraju u male svadbe i sl. Osobno ne mislim to raditi niti praviti cirkus, ali svakom njegovo.
Isto sam protiv pretjerane eksponiranosti djece po drustvenim mrezama, ali ono sto me jos vise zivcira su konstantne objave djeteta sa zamucenim licem. Onda nemoj ni stavljati uopce slike nego kakti umjetnicki slikas dijete i onda mu zamaglis lice. To mi je komedija.
S blizancima cak mislim da ne mora biti carski, iako vecina tako radja. Poznanica je neki dan prirodno rodila decke, 36+2 je bila, bebe 2.850kg i 2.550kg, ona sitna skroz inace, nije se puno ni udebljala, samo stomak dobila. Izasla iz bolnice nakon tjedan dana.
Sad sam vec lagano krenula malo vise gledati opremu, priredila rokovnik i sve pisem i biljezim pa kad na jesen krenemo u kupovinu da mi bude lakse. Za kolica smo odlucili, onda jucer vidim da Bugaboo izbacuje i neka nova kolica ili update nekog modela sad u 9. mjesecu. I sad cekam da vidim o cemu se radi
Luka ❤
Jutro curke.
Opet budna od pola sedam. Jupiii. Smazali smo vec tri americka tosta premazana maslacem i pekmezom od sljive. Vrijeme nam je za ness i mozda pokusaj spavanja.
Prije dvije sekunde sam procitala da je bilo pitanje o porodu.Pitajte me svaka dva sata i imam drugo misljenje.Ili me strah ili sam flegma. O carskom sam isto razmisljala i ne znam dal me to vise plasi ili prirodan porod 😂 Vise me plase stvari oko bebe. Ono hrana,odjeca,jel mu vruce ili hladno,jel gladan il sit i bla bla.
Gospodin je najmanje pola sata budan i samo osjecam lupkanje.Aktivan je zadnjih par dana bas jako 😊
U vezi carskog,moja pomajka je isla na carski s blizancima. Ne znam jel bila rijec prije o tome,ali rodeni su mjesec dana prije i mislim da je bilo oko 1 iza ponoci i vec par minuta do tri sve gotovo. Bila su u bolnici oko tri tjedna ako se ne varam. Mda su decki imali po 2.5 kg.
Jucer mi poznanica posalje poruku da joj je pukao vodenjak u 36 tt. Jos uvijek lezi i nema trudova.
Do nje cura tjedan manje trudna isto stanje.
Mda mi je termin 19.12.,racunam vec pocetak 12 mjeseca da je moguce. Nadam se ne prije.
Salatica haha ma daaj da te nema trebalo bi te izmisliti..bilo bi nam dosadno na forumu da te nije ovdje s nama..tako da samo ti ostani takva kakva jesi 😃😃
❤N i V💙
Dobar dan svima
Pa što se tiče carski vs prirodni porod ja ću uvijek izabrati prirodni. Čitala sam nedavno koje su opasnosti kad se carski radi i definitivno mi takvi rizici u životu ne trebaju. Ja sam se porodila u bolnici koja nema spinalne i to još na drip,ali evo me živa i zdrava. Mislim da mi baš nismo tu da tražimo carski,on je predodređen za situacije kad se baš mora .ako se bojite prirodno uzmite spinalnu,barem sam ja takvog stava.
Da li boli? Naravno da boli.Glava se trese,sve trmi,ne znaš šta više i kako i onda onaj predivan osjećaj kad beba iziđe... Ma to je nešto predivno
Ali kad je babica dobra nema tu problema .
Sortiraj odgovore
Najstariji