Jutro cure 😊
Ja cekam novosti za komsinicu 😊😊😊😊 Odabrala je spinalnu anesteziju za carski rez.
Ana i cure sa blizancima, da li ste vi razmisljale o tom? Hocete li opstu ili spinalnu anesteziju? Bas sam istrazivala sada i pretezno su pozitivna iskustva sa spinalnom. Nema tegoba opste anestezije i sigurnija je. Ja ne znam zato sto sam na Clexanu, ima li to veze sa porodom, da li imamo predispozicije za carski ili prirodno, Maggie, Svjesna?
Jutro cure 😊
Ja cekam novosti za komsinicu 😊😊😊😊 Odabrala je spinalnu anesteziju za carski rez.
Ana i cure sa blizancima, da li ste vi razmisljale o tom? Hocete li opstu ili spinalnu anesteziju? Bas sam istrazivala sada i pretezno su pozitivna iskustva sa spinalnom. Nema tegoba opste anestezije i sigurnija je. Ja ne znam zato sto sam na Clexanu, ima li to veze sa porodom, da li imamo predispozicije za carski ili prirodno, Maggie, Svjesna?
Ja ću vjerovatno bit u općoj zbog tih šavova unutra otprije godinu dana. U slučaju da mora biti kakva druga intervencija. Hope not.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Aha, ahaa. Da, i najbolje je onda tako. Ja istrazujem za sebe i pojma nemam, kod nekog preporucen carski, kod nekog prirodno. Neko prosao termin, nekom 2 nedelje prije termina preporucen porod, a ima i slucajeva i dosta ranije, u 7 mjesecu. Bas nemam pojma, izgleda zavisi i od doktora i mjesta prebivalista. I logicno mi je da se ranije poradjamo, veze cekati 40, 42 nedelju, pa cak i 38, jer se svasta zna desiti, da ne pricam negativno, ali po meni nama sa trombofilijom oko 36 nedelje beba vani, ne rizikovati neka zacepljena pupcane, itd. Bas cu pitati hematologa 4 septembra na kontroli.
Jutro, evo spremam se nositi krv za guk profil..opet ajde pa je dragi na.go pa će me vozit...nego carski rez i dioptrija? meni je oko -2,00 -2.20 ali mislim da mi se vid pokvario niko mi nije nista govorio za to, ima netko više iskustva?
Pozz curke, evo ja opet dosla malo na more i odmah neki problemi, pocelo me u ledima nesto boljet al ne leda, nego kao kad sam davnih dana imalaescherichiu, sad sam luda, da li je netko to prolazio? I pocelo me boljeti u preponima, onak kao kosti dole, ludaaaaaa
Da li je netko iz Pule? Gdje mogu privatno napraviti urinokulturu?
Tnx curke
Evo baš tražim tvoj post. Sumnjam da igdje može bit urinokultura isti dan zbog tog ispitivanja na bakterije.Ako si mislila običan urin on ti svagdje bude isti dan gotov, a kod njih za cca 2 sata
Urinokultura ako se radi automatski(na analizatoru/stroju) bude gotova isti dan ako u roku par sati ne poraste ništa u hranilištu. Ako poraste onda ide dalje u obradu da se diferencira što je točno i u kojoj koncentraciji poraslo. E onda ide antibiogram da se odredi najprikladnini antibiotik za tu bakteriju. Minimum treba 3 dana za izdavanje nalaza.
E onda ne znam,tako je meni ženskica rekla. A i moj nalaz je bio uredan,a čekala sam ga 4 dana...bez ikakve vještije i antibiotika...
Aha, ahaa. Da, i najbolje je onda tako. Ja istrazujem za sebe i pojma nemam, kod nekog preporucen carski, kod nekog prirodno. Neko prosao termin, nekom 2 nedelje prije termina preporucen porod, a ima i slucajeva i dosta ranije, u 7 mjesecu. Bas nemam pojma, izgleda zavisi i od doktora i mjesta prebivalista. I logicno mi je da se ranije poradjamo, veze cekati 40, 42 nedelju, pa cak i 38, jer se svasta zna desiti, da ne pricam negativno, ali po meni nama sa trombofilijom oko 36 nedelje beba vani, ne rizikovati neka zacepljena pupcane, itd. Bas cu pitati hematologa 4 septembra na kontroli.
Ma, kako god, bitno da izađe, u terminu ili pred kraj. Za ostalo ću lako. Već sam se oporavljala od opće. Bilo mi je zlo par sati ali prođe. Brinu se za tebe 24 sata na intenzivnoj i ideš u sobu.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Jutro cure..vidim da ste pricale o "starim" rodjendanima..pa moram se sloziti u potpunosti s vama..pamtim svoje rodjendane kao jucer da su bili kako mi je mama pripremala predivne torte i kolace i uvijek je nesto izmislila za klopu za nas klince, najvise su mi ostali u sjecanju oni mali sendvici sto je francuz kruh narezala na kolutice i gore slozila malo salame, sira i krastavca..ma milina jedna..a kasice prasice koje sam tad dobila za rodjendan su mi dan danas u stanu i svugdje me prate i to su mi najdrazi pokloni bili..i medeki naravno..
Sto se eksponacije tice na fejsu definitivno sam protiv i zabranit cu svima da mi objavljuju slike okolo, nemaju oni sta objavljivati slike moje djece ako se ja ne slazem s tim, a ni moje slike i tocka!
Sto se tice carskog ovih dana intenzivno razmisljam o njemu i voljela bih ici na carski, dal se on moze dobiti na moj zahtjev? ugl ako bi isla na carski sto se anestezije tice moja mama je isla dva puta unazad godinu dana na operaciju i imala oba puta spinalnu i kaze da joj je bilo odlicno jer nema nikakvih nuspojava, puno je laksi oporavak itd..tako da ako budem mogla birati mozda bi nju odabrala..
❤N i V💙
Jutro cure..vidim da ste pricale o "starim" rodjendanima..pa moram se sloziti u potpunosti s vama..pamtim svoje rodjendane kao jucer da su bili kako mi je mama pripremala predivne torte i kolace i uvijek je nesto izmislila za klopu za nas klince, najvise su mi ostali u sjecanju oni mali sendvici sto je francuz kruh narezala na kolutice i gore slozila malo salame, sira i krastavca..ma milina jedna..a kasice prasice koje sam tad dobila za rodjendan su mi dan danas u stanu i svugdje me prate i to su mi najdrazi pokloni bili..i medeki naravno..
Sto se eksponacije tice na fejsu definitivno sam protiv i zabranit cu svima da mi objavljuju slike okolo, nemaju oni sta objavljivati slike moje djece ako se ja ne slazem s tim, a ni moje slike i tocka!
Sto se tice carskogovih dana intenzivno razmisljam o njemu i voljela bih ici na carski, dal se on moze dobiti na moj zahtjev? ugl ako bi isla na carski sto se anestezije tice moja mama je isla dva puta unazad godinu dana na operaciju i imala oba puta spinalnu i kaze da joj je bilo odlicno jer nema nikakvih nuspojava, puno je laksi oporavak itd..tako da ako budem mogla birati mozda bi nju odabrala..
Ja mislim da ti imas apsolutno pravo na carski rez, cak ne znam kad sam cula da su se kod nas blizanci rodili prirodnim putem, rade li to? Mene privlaci carski zbog moje kondicije, disanja, panicenja (sa kojim nabijem puls, znala sam mjereci pritisak nabiti na 135 otkucaje hahahahha iz straha). Ne bojim se boli i carski rez dobro boli poslije, boliti nas mora, vec mog podnosenja tog svega (jesam slabic 😂).
p.s.
zato jedva cekam skolicu, krecem u septembru :) Sigurno ne moze odmoci, vec samo pomoci u svemu (tehnike disanja, psihicko opustanje, upoznavanje sa svim), itd. Ali verujte mi koja kolicina zena ovdje ne ide na to i smatra to glupostima (pogotovo u ovom mom manjem naselju).
I ja se uzasno bojim poroda, bojite li se vi? Mislim znam da je blesavo pitanje, ali oko mene jednostavno zene se ponasaju kao da je to nista, kao da poslije sve glumimo kako smo to stojicki podnijele i sto je vise savova to je bolje jer su se kao toliko napatile, a poslije kazu ma nije to nista zaboravi se.
Mislim da cu platiti carski, drugarica nedavno rodila, toliko joj dobro bilo jako se lijepo oporavila, a druga od prirodnog poroda nije mogla sebi doci tjednima.
Jos sam ja jako uska, pa pobogu jedva mi spekulum umetne a kamoli da beba tu izadje hahaha 🙈
Jedino se dvoumim jer je prirodni porod zdraviji za bebu.
Sortiraj odgovore
Najstariji