Ajd nemojte o porodu 😂😂
Ja mantram da ću biti sretnica kojoj sve završi za 2 h 😂😂
Meni je samo bitno da sve prođe OK, i da ona i ja budemo dobro. Čula sam svakakve priče za KBC Osijek i da, strah me, ali što je tu je. Prošla sam već sve faze straha, uzbuđenja, plakanja od pomisli na to i za sada sam flegma. Pitajte me početkom prosinca 😂😂
Jutro svima 😀
Zadranka mene su prepone jako boljele 3 dana zaredom i jedini savjet koji mogu dati je samo ležanje i 2 magnezija dnevno. Ležanje sa jastukom između koljena i što manje ustajanja i hodanja.
Jučer sam se probudila sa ukočenim vratom od spavanja i cijeli dan sjedila jer ne mogu ležati. Baš sam ljuta jer trebam što manje sjediti i najrađe bi ležala na leđima, a to ne valja 😏😏
Prijavljujem da mi se pojavila odnosno vratila želja za slatkišima, tenk ću da budem 😂
Draga pijem dva mg svaki dan..i spavam obavezno s kusinom..nezz citam da to tako pocne otp.u ovim tj.mozda ne svskoj vidis..Ali kod mene je pocelo...Ne brinem se puno znam da je dio trudnoce i za sad nije strasno onako malo boli ali nista sad ko sto to bude na kraju da ne mos hodat...bit ce to sve ok..
url=https://lilypie.com]
Moje iskustvo s poroda je pozitivno..Porodi samo takvi brzi i bolni kao malo jaci menzis..Totalno prirodni bez dtipa bez ista nisan popucala nisan sivana..Moji porodi do sad su bili za pozelit..Nesto malo boli nista strasno mozda naj vise zadnji dva tri truda..Dosla bi u bolnicu oko 5cm otvorena dok bi me sredili 7cm jos koju uru beba vani..bolovi od 1do 5 jedna 3..cak zadnji porod 2 ocjena za bol..tako da nisu svi porodi strasni ima i ovakvi kao moji..I zelim si ponovno takav porod ako je iako moguce i hvala Bogu na tome sto stvarno mi budu blazeni i bass lagani..
Jutro svima, ufff tema porod. 😟
Strah me jako da, ne znam sta me ceka. Inace sam ziherasica pa me sve te nepoznate situacije preplase.. 😅
Mene cak najvise strah tog odnosa prema rodiljama nego samog poroda. Znam da mora van nekako i znam da ce izac.. kad cujem price s poroda koji traje po 30 sati e tog me strah 😟😟 nadam se da ce ipak bit dobro i proc najbrze sto moze 😁
Aha, ahaa. Da, i najbolje je onda tako. Ja istrazujem za sebe i pojma nemam, kod nekog preporucen carski, kod nekog prirodno. Neko prosao termin, nekom 2 nedelje prije termina preporucen porod, a ima i slucajeva i dosta ranije, u 7 mjesecu. Bas nemam pojma, izgleda zavisi i od doktora i mjesta prebivalista. I logicno mi je da se ranije poradjamo, veze cekati 40, 42 nedelju, pa cak i 38, jer se svasta zna desiti, da ne pricam negativno, ali po meni nama sa trombofilijom oko 36 nedelje beba vani, ne rizikovati neka zacepljena pupcane, itd. Bas cu pitati hematologa 4 septembra na kontroli.
Ma, kako god, bitno da izađe, u terminu ili pred kraj. Za ostalo ću lako. Već sam se oporavljala od opće. Bilo mi je zlo par sati ali prođe. Brinu se za tebe 24 sata na intenzivnoj i ideš u sobu.
E cure ja vam nemam pojma jos sta cu,poslije ovog pregleda cu ic u bolnicu na razgovor kod mene porod prije vremeno bude uvjek ali zadnji put jedva zivi ostali necu pisat samo strah nabijam.Muz inzistira da idem na carski vidit cu kako to ide ovde.
💜Karla💜Nicol💙Anton
Truskawka,
😂😂😂😂 volim "sve" okrenuti na salu, mozda sam zato tako "lako" i podnjela drame sto su me zadesile. 😋
Lijepo je procitati vasa pozitivna iskustva. I sama znam da je to nesto najprirodnije i mogu misliti osjecaja kad ti daju bebuuuu, jooj, najezila sam se😍 Nadati se brzom i lakom kako kod Zadranke.
I ja sam se naslusala i dosta licno iskusila 2012 godine, i ima dosta do babica (onoj mojoj iz 2012 je rezervisano mjesto u paklu, sta mi je rekla, fuj) i zato kontam ih sve potplatiti... Spremiti novac svima i to je to. Uzasno je i ne ponosim se sa ovim, sta je sa curama koje nisu u mogucnosti☹️ ali velika korupcija u mito vladaju ovdje, nesto sto nismo znali 2012. Jos im cjenovnik fali xD Kao to je "cascenje" , a u stvari placas ih dodatno da te ne maltretiraju babice (galame, prozivaju) i da doktori te bolje pogledaju. Kod vas u drzavi kako je?
Na delu foruma Beba ima tema potrebne i nepotrebne stvari za bebu pa mozete pogledati sta iskusne mame kazu,a i dodati svoju listu ako vec imate iskustva 😊
To get the code: Tap and
p.s. kao posebno ne vole debele porodilje hahaha, znaju ih prozivati svakako i galamiti. Upssss, proklinjacu Milky Way hahhahahaa. Moracu neku XXL tarifu im platiti. Mozda tako i naplacuju hahahahah, S, M, L, XL, XXL 😂😂😂😂
Bila kod svog soc ginića. Dobila 2 i pol kila u mjesec dana...a zato je moj beban tako veliki 😆😆😆
Pitala za OGTT, rekao je da je dovoljno u 27., 28.., tjednu ići. Moj ginić sav neki chill.
Btw, pozdravlja vas moj dragi 😋. Kad je skužio da visim na mobu, znao je koja je ura😂😂😂
url=https://daisypath.com]
Ana tak cu i ja ic u 27 tjednu.. da kao nema potrebe prije 🙂
Hahaha i mene muz skuzi kad sam na klokanici. I stalno me ispituje i sta kazu klokanice 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji