Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    22. Lipanj 2017. 11:27

LittleOne

Dalmatinka

LittleOne

Dalmatinka, komplikacije ti idu u radni staz kao i svako bolovanje. I dalje si u radnom odnosu i vodis se kao zaposlenik firme.

To mi je i knjigovotkinja rekla…znaci ako za mj dana otvorin komplikacije do 12 mj cu pored onih 12 mj imat i 7 novih bez obzira sta san dva mj radila, a 5 bila na komplikacijama. To znaci da imam 18 mj u dvi god i mogu primat porodiljni kao zaposlena osoba. Zanima me smo jos ako znas jel na komplikacijama imam punu placu?

Ovisi koliku placu imas. Ako je manje od 4300 (sto kuna gore dole, nisam sigurna za iznos) onda dobivas punu placu. Ako je vise od tog, onda taj iznos

Tako san i mislia 😍😍 🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝
    1.8 odoh na komplikacije 🤗
    Citala san u komentarima na clanke o povecanju porodiljnog da nemaju svi zaposleni vecu naknadu nego da to ovisi o placi?! Al nisan nigdi vidila o kojem se iznosu radi... ne znan jel to uopce istina 🤔

LittleOne
    22. Lipanj 2017. 14:21

Pa ovisi. Prije je maksimum bio mislim oko 3500. Znaci ako netko ima placu 3500 i tad i sad ima isti iznos, nist mu se nije promijenilo. 

Ugolina
    22. Lipanj 2017. 14:30

Gitta

Ugolina

Ej gitta,vidim zadnja tvoja,da te malo pozdravim!!! Navrati i na staru temu povremeno da cujemo kako si 😘😘😘😘

Hej! Stalno hoću i pročitam vas ali toliko zaostataka da mi glupo uletiti ko padobranac, ali hoću, navratit ću da vas pozdravim! Hvala ti što si se javila!! 😘😘

Ma kaj bi ti bilo glupo samo uleti,pa bar smo mi svi domaci tu 😂😂😂

22. Lipanj 2017. 15:32

LittleOne

Pa ovisi. Prije je maksimum bio mislim oko 3500. Znaci ako netko ima placu 3500 i tad i sad ima isti iznos, nist mu se nije promijenilo.

Sad je 4000 za dr 6 mj. Znaci svi imamo taj iznos, a ubiti se ne isplati samo onima kojima je placa veca od tog iznosa ako san ja dobro svatila

Jana78
    22. Lipanj 2017. 15:48

Koliko ja znam, najveći iznos koji mozes dobiti na komplikacijama je 4200kn, ako imas manju placu dobivaš tu placu, ako imas veću dobivaš 4200kn, 45 dana prije poroda kao i prvih 6mj kad se rodi beba imas svoju punu placu, a za dr.sest mjeseci se sad mjenjao zakon koji 01.07.stupa na snagu i naknada ce biti 4000kn, pričam o zaposlenim majkama.

22. Lipanj 2017. 16:28

Jana78

Koliko ja znam, najveći iznos koji mozes dobiti na komplikacijama je 4200kn, ako imas manju placu dobivaš tu placu, ako imas veću dobivaš 4200kn, 45 dana prije poroda kao i prvih 6mj kad se rodi beba imas svoju punu placu, a za dr.sest mjeseci se sad mjenjao zakon koji 01.07.stupa na snagu i naknada ce biti 4000kn, pričam o zaposlenim majkama.

Dobro san onda razumila. Sve 5 ;)

Nina Leonita
    23. Lipanj 2017. 00:13

Dakle, vidim da je tu netko spomenuo sodu bikarbonu, sad mi je lakše jer sam ja danas navečer popila sodu bikarbonu otopljenu u vodi jer sam imala teške kontrakcije u trbuhu i zatvor i nakon par gutljaja je probava proradila (i to kako..).. onda me uhvatila panika smije li se to uopće piti i da li je ta soda bikarbona uopće za piće jer na njoj uopće ne piše da je za piti, ne piše zapravo ništa osim da je za široku primjenu i neizostavni dio svakog kućanstva (kupljena u Lidlu, Castello proizvođač).. inače sam 16+1 tt. 

Gitta
    23. Lipanj 2017. 07:03

ninaleonita86

Dakle, vidim da je tu netko spomenuo sodu bikarbonu, sad mi je lakše jer sam ja danas navečer popila sodu bikarbonu otopljenu u vodi jer sam imala teške kontrakcije u trbuhu i zatvor i nakon par gutljaja je probava proradila (i to kako..).. onda me uhvatila panika smije li se to uopće piti i da li je ta soda bikarbona uopće za piće jer na njoj uopće ne piše da je za piti, ne piše zapravo ništa osim da je za široku primjenu i neizostavni dio svakog kućanstva (kupljena u Lidlu, Castello proizvođač).. inače sam 16+1 tt.

Naravno da je možeš popiti ali pola žličice one male čajne i manje od toga bi trebalo biti dovoljno, iako možda da probaš neko drugo rješenje ne bi bilo loše, jer dugo konzumiranje sode može oštetiti želudac i njegovu kiselinu...probaj s donatom ili mlijekom..

Gitta
    23. Lipanj 2017. 07:05

Pixi i Bešićka sretno danas na pregledima!! Javite nam kako je prošlo!! 😘😘

23. Lipanj 2017. 08:52

ninaleonita86

Ja san sinoc popila mliko i zaspala ko beba...inace se bar uru prevrcem po krevetu jer me zgaravica ubija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.