Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    29. Prosinac 2017. 14:03

Hip_Hopsica

Dea32 fala na ovom detaljnom opisu… moram priznati da si me stvarno puno umirila… još samo jedno pitanje, jesu ti muža pustili k tebi samo kad je krenuo izgon ili može biti s tobom cijelo vrijeme?
    Znači mogu pitati i za pilates loptu?
    Ovo kaj si ti opisala za Petrovu mi stvarno zvuči super. Mislim da onda nema niti potrebe da nosim plan poroda. Samo im moram reći na vrijeme da želim epiduralnu i da paze na išijas i cistu u slučaju epiziotimije i eventualno za taj diental gel… al to ću još provjeriti sa svojom doktoricom.
    Fala ti puno Dea32 😀

Muz je usao kod mene kad su me stavili u boks i ukljucili ctg. I bio do kraja poroda i pola sata iza. Mogao je i duze al sam ga potjerala doma kod starije curice. 
    Za Dianatal gel ne znam dal imaju. Mozes pitat u TA kad krenes.
    E i morate kupiti odijelo za muza, imaju u apoteci, oko 40 kn, gornji i donji dio i navlake za noge..
    Za loptu pitaj, ako nije u upotrebi najvjerojatnije ce ti ju dati. 
    Za epiduralnu ne smijes biti otvorena vise od 5 cm, tak da odmah naglasi da ju zelis.

dea32
    29. Prosinac 2017. 14:17

Vezano za spavanje, uzmite u obzir polozaj posteljice. Meni je bila na lijevoj strani pa su mi savjetovali da vise lezim na desnom boku.
    Frau, probaj si staviti jastuk iza leda da te sprijeci u okretanju na leda. Mislim, nece biti nista od kratkog lezanja na ledima, nije da si cijeli dan na ledima.
    Aymee, stvarno je bitno slusati babice. Meni je tocno diktirala, sad tiskaj jako, sad samo malo, odrzavaj pritisak tako, sad opet jako tiskaj.. Tako da mi je medicu uspjela sacuvati bez rezanja, a to je za oporavak i mobilnost jako bitno. Na prvom porodu sam imala i unutarnje i vanjske savove (tad jos nisu pazili na to), oporavljala sam se mj i pol, tek tada sam prvi put normalno sjela da nisam visila na stranu. Sad sam nakon 2h iza poroda vec isla pod tus, hodala po sobi i sl..
    Saljemo svima puse.. 

MamaTroje
    29. Prosinac 2017. 14:46

Meni je lopta bila spas. Čovječe, koja razlika između prvog poroda kad sam ukočeno ležala tri sata, više me smetala to ležanje nego sami trudovi jer su mi mišići bili za ništa, a moraš balansirati na desnom boku. Čisto mučenje.

Trebala bih obaviti kupovinu za torbu za rodilište i regala sam se na Bipi, Mulleru, DM-u, Konzumu, za dječje klubove, što li, eh, sada, znate li gdje je popust najveći? Za sad mi vodi Muller s 15 %. Konzum i Bipa nude 10 %. Za DM ne znam.

-Tea-
    29. Prosinac 2017. 15:11

DEA, ,slazem se s tobom,najvaznije je slusati babicu. Ja sam  bila bas fokusirana na nju i sve je proslo super,bez obzira sta sam rezana. Cim su me iz rađaone dovezli u sobu sam se digla i isla u wc,a drugi dan sam vec stisla zube i hodala.
    A i kad sam dosla doma sam sve vec mogla sama radit, ali me svekrva nije pustila nis raditi 20-ak dana. (Zivimo u dvije susjedne kuce. Ona bi skuhala i donijela, uzela robu i oprala i speglala.. svaka joj cast. Imam zlatnu svekrvu za razliku od mnogih kako cujem po pricama…)

url=https://lilypie.com]

• Aymee
    29. Prosinac 2017. 15:56

MamaTroje

Meni je lopta bila spas. Čovječe, koja razlika između prvog poroda kad sam ukočeno ležala tri sata, više me smetala to ležanje nego sami trudovi jer su mi mišići bili za ništa, a moraš balansirati na desnom boku. Čisto mučenje.

Trebala bih obaviti kupovinu za torbu za rodilište i regala sam se na Bipi, Mulleru, DM-u, Konzumu, za dječje klubove, što li, eh, sada, znate li gdje je popust najveći? Za sad mi vodi Muller s 15 %. Konzum i Bipa nude 10 %. Za DM ne znam.

U DM-u u knjizici s pogodnostima imas isto kupon 15% na ukupnu kupovinu u sto ti ulaze i pelene (ako planiras i taj 1. paketic kupiti) a u Mulleru ne. A mislim da ti se u Mulleru popust odnosi samo na baby proizvode.. 

Aymee

29. Prosinac 2017. 19:02

dea32

Vezano za spavanje, uzmite u obzir polozaj posteljice. Meni je bila na lijevoj strani pa su mi savjetovali da vise lezim na desnom boku.
    Frau, probaj si staviti jastuk iza leda da te sprijeci u okretanju na leda. Mislim, nece biti nista od kratkog lezanja na ledima, nije da si cijeli dan na ledima.
    Aymee, stvarno je bitno slusati babice. Meni je tocno diktirala, sad tiskaj jako, sad samo malo, odrzavaj pritisak tako, sad opet jako tiskaj.. Tako da mi je medicu uspjela sacuvati bez rezanja, a to je za oporavak i mobilnost jako bitno. Na prvom porodu sam imala i unutarnje i vanjske savove (tad jos nisu pazili na to), oporavljala sam se mj i pol, tek tada sam prvi put normalno sjela da nisam visila na stranu. Sad sam nakon 2h iza poroda vec isla pod tus, hodala po sobi i sl..
    Saljemo svima puse..

Ja kad citan tvoje iskustvo tako san sritna da ipak ima takvih primjera...ugl slusam losa iskustva...
    Bas mi je drago da si dobro prosla...
    Mene je jucer uklijestila desna noga... mislila san proc ce do uj medjutim nista..doslovno san je vukla za sobom... zdjelica mi se doslovno raspada od boli.. simfiza da ne prican...ortoped mi napisa na nalaz da mi ne preporuca vaginalni porod... luda san vise od svega.. sutra mi je termin tako da idem na kontrolu plodne vode...cula san da u Zg rade kontrolu plodne priko uzv? U Splitu guraju neku sondu pa s njom gledaju...neman pojma...

29. Prosinac 2017. 19:41

Ajojjj Dalmatinka draga, pa stvarno te sve satralo sta je moglo. Ahhh bas mi jw zao jako. Iskreno,mislim da je najbolja opcija za tebe carski, jer uz sve ove probleme koji te muce me bas strah kako bi ti to podnijela, kakav bi bio tijek poroda ahhh. Ne znam. Drzim ti fige!! 

MamaTroje
    29. Prosinac 2017. 19:47

Meni isto kao da se nešto dislociralo na lijevoj nozi, boli kada stanem. Tako da sada šepam. Starije dijete me oponašalo neki dan. Uzela je zeku, pogrbila se i rekla mi "Ovako ti mama.". 

29. Prosinac 2017. 20:05

MamaTroje

Meni isto kao da se nešto dislociralo na lijevoj nozi, boli kada stanem. Tako da sada šepam. Starije dijete me oponašalo neki dan. Uzela je zeku, pogrbila se i rekla mi "Ovako ti mama.".

Hahhahahhahaha ajojj. Sorry sto se smijem, ali bas je smijesna hahhahah
    Nadam se da ce te to proci ahh :(

29. Prosinac 2017. 21:15

Dazi

Ajojjj Dalmatinka draga, pa stvarno te sve satralo sta je moglo. Ahhh bas mi jw zao jako. Iskreno,mislim da je najbolja opcija za tebe carski, jer uz sve ove probleme koji te muce me bas strah kako bi ti to podnijela, kakav bi bio tijek poroda ahhh. Ne znam. Drzim ti fige!!

Svjesna san...al nez vise... pogubljena san u svemu ovom...ne zelin se opterecivat jer ja ionako nmg utjecat na nista
    Nadan se da ce se bar noga otkocit da se mogu oslonit na nju a ne da je vucem za sobom

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.