Vezano za spavanje, uzmite u obzir polozaj posteljice. Meni je bila na lijevoj strani pa su mi savjetovali da vise lezim na desnom boku.
Frau, probaj si staviti jastuk iza leda da te sprijeci u okretanju na leda. Mislim, nece biti nista od kratkog lezanja na ledima, nije da si cijeli dan na ledima.
Aymee, stvarno je bitno slusati babice. Meni je tocno diktirala, sad tiskaj jako, sad samo malo, odrzavaj pritisak tako, sad opet jako tiskaj.. Tako da mi je medicu uspjela sacuvati bez rezanja, a to je za oporavak i mobilnost jako bitno. Na prvom porodu sam imala i unutarnje i vanjske savove (tad jos nisu pazili na to), oporavljala sam se mj i pol, tek tada sam prvi put normalno sjela da nisam visila na stranu. Sad sam nakon 2h iza poroda vec isla pod tus, hodala po sobi i sl..
Saljemo svima puse..
Ja kad citan tvoje iskustvo tako san sritna da ipak ima takvih primjera…ugl slusam losa iskustva…
Bas mi je drago da si dobro prosla…
Mene je jucer uklijestila desna noga… mislila san proc ce do uj medjutim nista..doslovno san je vukla za sobom… zdjelica mi se doslovno raspada od boli.. simfiza da ne prican…ortoped mi napisa na nalaz da mi ne preporuca vaginalni porod… luda san vise od svega.. sutra mi je termin tako da idem na kontrolu plodne vode…cula san da u Zg rade kontrolu plodne priko uzv? U Splitu guraju neku sondu pa s njom gledaju…neman pojma…
Mislim da bi takva iskustva trebala i morala biti pravilo a ne rijetkost, pogotovo u 21.st. Vrijeme je da rodilista postanu i prijatelji majke!
Meni je zao da te snaslo sve lose vezano za kraljesnicu. Nadam se da ce te isijas putiti brzo, probaj sa toplo-hladnim oblozima, eventualno masaza, nesto protiv bolova..
I nadam se da ce te ipak staviti na carski, mozda bi porod stvarno bio preveliko opterecenje na tvoju kraljesnicu. Razmisli jos jednom..
Meni su u prvoj trudnoci plodnu gledali sa obicnim spekulima za pregled i uperili lampu. Ako si otvorena moze se vidjeti i tako.. Za uzv ne znam
Vezano za spavanje, uzmite u obzir polozaj posteljice. Meni je bila na lijevoj strani pa su mi savjetovali da vise lezim na desnom boku.
Frau, probaj si staviti jastuk iza leda da te sprijeci u okretanju na leda. Mislim, nece biti nista od kratkog lezanja na ledima, nije da si cijeli dan na ledima.
Aymee, stvarno je bitno slusati babice. Meni je tocno diktirala, sad tiskaj jako, sad samo malo, odrzavaj pritisak tako, sad opet jako tiskaj.. Tako da mi je medicu uspjela sacuvati bez rezanja, a to je za oporavak i mobilnost jako bitno. Na prvom porodu sam imala i unutarnje i vanjske savove (tad jos nisu pazili na to), oporavljala sam se mj i pol, tek tada sam prvi put normalno sjela da nisam visila na stranu. Sad sam nakon 2h iza poroda vec isla pod tus, hodala po sobi i sl..
Saljemo svima puse..
Ja kad citan tvoje iskustvo tako san sritna da ipak ima takvih primjera…ugl slusam losa iskustva…
Bas mi je drago da si dobro prosla…
Mene je jucer uklijestila desna noga… mislila san proc ce do uj medjutim nista..doslovno san je vukla za sobom… zdjelica mi se doslovno raspada od boli.. simfiza da ne prican…ortoped mi napisa na nalaz da mi ne preporuca vaginalni porod… luda san vise od svega.. sutra mi je termin tako da idem na kontrolu plodne vode…cula san da u Zg rade kontrolu plodne priko uzv? U Splitu guraju neku sondu pa s njom gledaju…neman pojma…
Mislim da bi takva iskustva trebala i morala biti pravilo a ne rijetkost, pogotovo u 21.st. Vrijeme je da rodilista postanu i prijatelji majke!
Meni je zao da te snaslo sve lose vezano za kraljesnicu. Nadam se da ce te isijas putiti brzo, probaj sa toplo-hladnim oblozima, eventualno masaza, nesto protiv bolova..
I nadam se da ce te ipak staviti na carski, mozda bi porod stvarno bio preveliko opterecenje na tvoju kraljesnicu. Razmisli jos jednom..
Meni su u prvoj trudnoci plodnu gledali sa obicnim spekulima za pregled i uperili lampu. Ako si otvorena moze se vidjeti i tako.. Za uzv ne znam
Nazalost rodilista su prijatelji majki i beba samo na papiru...nigdi drugo...
A u Splitu guraju tu neku sondu s kojom gledaju, neovisno o otvorenosti..svi kazu da je neugodno :/
Sutra cu im bas dat nalaz od ortopeda pa cemo vidit... mada nekako mislin da se nece puno obazirat na to...
Draga Dalmatinka, bas bas mi je zao što sve to prolaziš.
Mislim da je to preveliki bol da te jos muče i prirodnim porodom. Držimo fige i šaljemo puno pozitivne energije da se sto prije okonča na najbolji način za tebe.
Dobro jutro svima 😊
Dalmatunka, cure su ti pisale sve sto misle, ja se nadam da ce sve na kraju ispast dobro i da ce ubrzo grlit svoju bebicu 😙 seljem ti zagrljaj! Izdrzi jos malo koliko treba
url=https://lilypie.com]
Evo mene opet :)
Dalmatinka, uf, bas mi je zao. Ja sam se nocas prebacivala s jednog boka na drugi i nesto je krcnulo. Nakon toga me bolila leda, desni guz i dole u peti sam osjetila bol. Mislila sam da necu moci hodati, ali nije strasno. Mazem Perskindolom. Ja sam zbog toga bas bila lose volje, nisam mogla spavati...stoga ne mogu zamisliti kako je tek tebi. Stvarno jedva cekam da cujem kako si rodila na carski i da je dobro proslo!
Dea, ti si legenda:))) bas je lijepo slusati infons tvone strane. Ostani tu na forumu i dok mi u 3 mjesecu pocnemo radati :))) (da te iskoristimo hehehehe)
Nažalost i ja se mučim sa sinfizom al blaži oblik, a kaj se tiče živca u desnim guzu (išijas), s tim sam imala velikih problema. Bila sam skroz, na skroz nepokretna! Morali su mi kahlicu nositi i troje ljudi me držati. Strava i užas! Bol za pasti u nesvijest... onda se smirilo i sad pred kraj se ponovo javlja... boli cijelo vrijeme al nije onak kritično kak je bilo. 04.01. Imam pregled pa ću reći doktorici i pitati je kako će sam proces porod utjecati na taj živac.
Imam i uputnicu od fizijatra od prošlog puta, al me nije htjela niti pogledati. Rekla da nemre niš mi pomoć dok ne rodim.
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Jao cure drage, kad citam s kakvim se vi problemima borite, moja zgaravica je jedna velika 0!!!!!!
Ja da nemam malo trbuha i te zgaravice skiro nebi ni znala da sam trudna!! Jucer bila na koncertu na trgu, i bez problema izdrzala do 2 ujutro vani(a mali me probudio u 8 i u akciji je cijeli dan),sutra planiramo na docek kafic/trg…
Svaka vam cast kako se borite sa svime…
url=https://lilypie.com]
Jutro svima. Kako ste noc provele?
Mi smo imali goste na veceri,6 odraslih i 3 curice,bas smo se fino proveli,djeca na svoju stranu,igrali se,dosta kasno sam legla,dok smo sve sklonili,po prvi put u ovoj trudnoci su mi ruke i noge otekle,kad sam legla,tocno se vidjelo,valjda od umora. Sve sam kontala duze cemo spavati,ali sipak,bez obzira sto mi je djevojcica isto legla kasno,probudila me prije 8h. Ne gine nam duze poslijepodnevno spavanje😊, pa opet veceras u akciju,kod prijatelja idemo na druzenje za docek Nove godine.
Dalmatinka,meni je stvarno zao sto imas takve bolove, nadam se kako ce sve ubrzo proci. Zao mi je sto se tako patis, sve se nadam da si vec imala carski rez i da je bebica sa mamom svojom.😚😚😚
Jutro! Mi odspavali 3h, nikako se namjestiti a ruke i kukovi me bole od lezanja na boku.
Beba stuca, pa udara pa kontrakcije....
Teddy ajde super da ste se lijepo proveli, naradila si se sigurno pa danas vise odmaraj. Mi totalno zaboravili da je Stara godina 😂 Tv i krevet, jbg.
Cure zao mi je sto se mucite s bolovima i ostalim tegobama 😳 nek nam je svima bolje u Novoj!
Sortiraj odgovore
Najstariji