Drage moje, super za bebice da su sve ok.. Sretno na pregledima dalje.
Dalmatinka, ne zavidim ti na bolovima.Zelim ti da bebac sto prije odluci izaci van i da to prode brzo i sto manje bolno!
Neo, bit ce beba velika izgleda. Moj Noa je u 37tt bio 3050g, na porodu 4240g..
Tko je od vas pisao da mu je beba poprecno u trbuhu? Jel se bebac okrenuo?
Nou su uhvatili grcevi i skok u razvoju sa 3 tj, pa imamo popodnevne koncerte u trajanju od 2h. Zbog skoka nacicava satima, povrati u mlazu i trazi dalje sisati. Izmedu toga svega vristi.. Al zato noc odspava sa 1 ili 2 budenja, tad ga presvucem i posisa sto misli pa nastavi dalje spavati. Sutra imamo kontrolu kod pedice i cijepljenje. Bas me zanima koliko je napredovao od rodenja..
Ajoj dea, nemoj me plasit da ce bit velika beba...i ovako me strah poroda...tko ce to istisnut 😱😱😱
url=https://lilypie.com]
fala puno na savjetu.... možda ću ga onda još malo skratiti i samo priložiti uz dokumentaciju pa kaj bude, bude... po principu od viška glava ne boli.... :-)
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Hip_Hopsica cula sam za jednu zenu koja je koristila gel i bilo je ok ali ona je i masirala medicu pa neznam sto je zapravo pomoglo...
Patronazna mi je rekla neka se masiram i radim Kegelove vjezbe prije poroda, to ce povecati elasticnost.
Pijem i caj lista maline, jedem datulje.
Sto se tice masiranja medice, pocela sam prije cca 6 dana sa domacim maslinovim uljem i mene to pece kad rastezem 😳 Da nastavim? Pregled mi je 05.01.
Hip_Hopsica cula sam za jednu zenu koja je koristila gel i bilo je ok ali ona je i masirala medicu pa neznam sto je zapravo pomoglo…
Patronazna mi je rekla neka se masiram i radim Kegelove vjezbe prije poroda, to ce povecati elasticnost.
Pijem i caj lista maline, jedem datulje.
Sto se tice masiranja medice, pocela sam prije cca 6 dana sa domacim maslinovim uljem i mene to pece kad rastezem 😳 Da nastavim? Pregled mi je 05.01.
Orangina ja koliko sam citala i koliko znam, normalno je da pece, i ne treba odustajati, nego samo nastavi. Biti ce ti sve lakse. Jojj zavidim ti sto imas volje, meni se to neda heheh
Plan poroda je ok, ali sve navedeno spada pod normalnu proceduru ako porod tece savrseno uredno, ono skolski po knjizi. Jedino im naglasi cim dodes da zelis epiduralnu.
Npr. na mom prvom porodu ovakav popis nebi uopce imao smisla jer je svaka stavka bila obrnuta. Od pocetka s brzim bezbolnim otvaranjem gdje nije trebala ni epiduralna ni nikakve intervencije se pretvorilo u porod s dripom, bez lijekova protiv bolova, uz poradanje bebe na vakum i nalijeganje na trbuh.
Tako da je cesto u teoriji jednu, a u praksi totalno druga situacija.
Neda se ni meni, i nezgodno je da se namjestim, trbusina smeta 😂 Ali rekla sam sama sebi da cu pokusati sve jer se uzasavam rezanja...onda cu nastaviti, hvala 😉 Nokte skroz treba skratiti i samo polako, uz ogledalo.
Jesu vama rekli kad dodete u box/radaonu da necete smjeti jesti ni piti? Zbog toga imam spremno Labello, vlazne maramice i vodicu u spreju za osvjezenje, moze se i spricnuti u usta.
Za pratnju kovanice za kavu, boca vode i nesto za pojesti (a i za mene nakon poroda).
Fala Vam puno cure na savjetima i komentarima... kak se stvari približavaju kraju, tak mi je sve to sve realnije i sve me više frka... Jasno mi je skroz, da ovo kaj sam napisala vrijedi samo u slučaju školskog poroda, a ja se nadam da će tako i biti... :-)
Kegelove vježbe već radim, a od sutra krećem i sa ostalim aranžmanima... masiranjem međice, čajem o lista maline... ja ću sa svoje strane sve napraviti da porod prođe što bolje, a kaj će od svega toga pomoći i biti, budemo vidjeli...
Orangina i ja sam čula da se ne smije jesti, al da se može malo vode popiti, pa sam si pripremila u dijelu torbe za rađaonu i bocu vode od pola litre... a kaj se klope za poslije tiče, to svakako treba imati... :-) od viška glava ne boli...
P.S. baš me zanimam kak će ići to masiranje međice... sa ovakvim trbuhom to mi izgleda kao mission imposiblle...
02/2017..... spontani pobačaj
02/2018..... stigla naša curica :-)
04/2019..... spontani pobačaj
07/2019..... spontani pobačaj
02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik
Fala Vam puno cure na savjetima i komentarima… kak se stvari približavaju kraju, tak mi je sve to sve realnije i sve me više frka… Jasno mi je skroz, da ovo kaj sam napisala vrijedi samo u slučaju školskog poroda, a ja se nadam da će tako i biti… :-)
Kegelove vježbe već radim, a od sutra krećem i sa ostalim aranžmanima… masiranjem međice, čajem o lista maline… ja ću sa svoje strane sve napraviti da porod prođe što bolje, a kaj će od svega toga pomoći i biti, budemo vidjeli…
Orangina i ja sam čula da se ne smije jesti, al da se može malo vode popiti, pa sam si pripremila u dijelu torbe za rađaonu i bocu vode od pola litre… a kaj se klope za poslije tiče, to svakako treba imati… :-) od viška glava ne boli…
P.S. baš me zanimam kak će ići to masiranje međice…sa ovakvim trbuhom to mi izgleda kao mission imposiblle…
Ja sam vodu imala sa sobom i pustili su me piti.
A sta se tice plana poroda…prvi pit nisam ni razmisljala o tome, a i sve se odigravali tolikom brzinom da je dibrimda sam u bolnicu stigla na vrijeme… ma kakav klistir, lopte i mjenjanje polozaja tokom trudova… NIJE BILO VREMENA!
Hahaha Tea zamisljam kak letim u bolnicu a beba vec u autu na pola vani... to mi je najveca mora 😂😂😂 kaj ak ne stignem.... 😁
Hahaha Tea zamisljam kak letim u bolnicu a beba vec u autu na pola vani… to mi je najveca mora 😂😂😂 kaj ak ne stignem…. 😁
Ahahahaaa, a ziva istina… Sad drugi put stvarno moram ranije krenut… A jbg, svi su mi rekli da prve trudove nepravilne ibavezno budem doma jer da cu u predrađaoni riknut od dosade… I kad su krenuli oni pravi, dok sam se otusirala i dosla do bolnice, vec je bilo pri kraju…
Sortiraj odgovore
Najstariji