Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Frau_Mund6
    28. Prosinac 2017. 10:29

Dobro jutro cure ! 
    Mi smo se bas lijepo naspavale sinoc 😉
    Dalmatinka zao mi je da se boris s tolikim bolovima 😑 sad jos i tlak 🤔 nadam se da ce brzo proci... neba samo sto nije dosla... 
    Cure sretno na pregledima 😗 cuvajte se 

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    28. Prosinac 2017. 10:31

Dea, super da se Noa tako dobro razvija 😉 izdrzi, sve bebe uhvati takvo razdoblje...  slatke brige s ove nase pozocije 

Mela
    28. Prosinac 2017. 11:13

Teddy Bear

Jutro. Ja sam jutros izvadila bris na streptokok,iducu srijedu ce mi biti gotov nalaz.
    @Dalmantika,zao mi je zbog bolova,a javi sta tinje doktorica rekla za tlak.
    @Mela,jesi li jutros mjerila tlak?

Jesam, 132/68. 

Teddy Bear
    28. Prosinac 2017. 11:36

Mela

Teddy Bear

Jutro. Ja sam jutros izvadila bris na streptokok,iducu srijedu ce mi biti gotov nalaz.
    @Dalmantika,zao mi je zbog bolova,a javi sta tinje doktorica rekla za tlak.
    @Mela,jesi li jutros mjerila tlak?

Jesam, 132/68.

Odlican

Hip_Hopsica
    28. Prosinac 2017. 11:50

jel koja od Vas planira ponjeti na porod Plan poroda? ja sam neš pripremila... slijedeću kontrolu imam 04.01. pa ću ga tada i pokazati svojoj doktorici u Petrovoj? jel imate kakva saznananja o tome? kakva iskustva?
    P.S. također me zanima taj Dianatal gel? vidjela sam letak u bolnici kad sam bila na kotroli i pitala sam med. ses. na trudničkom tečaju za to.. rekla je da čula OK iskustva ali ada nije sama osobno sa tim radila pa da ne zna... također ću i za to pitati svoju doktoricu, al me zanima da li se neka od Vas možda već raspitala? ili ima neke informacije?
    P.S. ovo je moj plan porod (ne znam dodati prilog pa sam samo ovak skopirala tekst):

02/2017..... spontani pobačaj
    02/2018..... stigla naša curica :-)
    04/2019..... spontani pobačaj
    07/2019..... spontani pobačaj
    02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;
    15+1- uredan Nifty 💙; 05.11.2020. Podobnik

Hip_Hopsica
    28. Prosinac 2017. 11:51

Plan porođaja

[justify] Ovaj plan porođaja napravili smo sa željom da osiguramo sve najbolje za mene i bebu, ali samo naravno dok niti beba niti ja nismo ugroženi.[/justify]
    [justify]U slučaju bilo kakvih komplikacija vjerujemo da Vi znate što je nabolje i apsolutno ćemo se pridržavati svih Vaših uputa i savjeta.[/justify]
    [justify] [/justify]
    [justify]Priprema za porođaj:[/justify]
    [justify]·       Klizma (klistir) - željela bih obaviti klizmu[/justify]
    [justify]·       Brijanje – obavila sam doma[/justify]
    [justify] [/justify]
    [justify]Porođaj:[/justify]
    [justify]Pod uvjetom da moj porođaj protječe normalno i bez komplikacija i sve dok je sve u redu s mojim djetetom i sa mnom:[/justify]
    [justify]·       Željela bih da mi omogućite da moj partner bude uz mene čitavo vrijeme porođaja[/justify]
    [justify]·       Željela bih se tijekom trudova neometano kretati, koliko će biti moguće[/justify]
    [justify]·       Željela bih epiduralnu analgeziju i ostale lijekove za ublažavanje bolova (dolatin,...)[/justify]
    [justify]·       Željela bih apliciranje Dianatal-a (opstetričkog gela)[/justify]
    [justify]·       Željela bih kontakt koža na kožu sa bebom, ako okolnosti to budu dopustile[/justify]
    [justify]·       Ako okolnosti dopuštaju ne želim drip (infuzija sintocinona)[/justify]
    [justify]·       Ako okolnosti dopuštaju ne želim prokidanje vodenjaka[/justify]
    [justify]·       Ako okolnosti dopuštaju ne želim epiziotomiju (urez međice)[/justify]
    [justify]·       Ako okolnosti dopuštaju ne želim nalijeganje na fundus/trbuh (Kristellerov manevar)[/justify]
    [justify] [/justify]

02/2020..... trudna - Bhcg na 4+2: 386; 4+4: 879; 9+3 Beba br.1: 27mm, beba br. 2 stala s razvojem na 6mm;

Hip_Hopsica
    28. Prosinac 2017. 11:51

[justify]Bitne napomene:[/justify]
    [justify]·       Želimo biti potpuno obaviješteni o svim medicinskim postupcima koji će se provoditi nada mnom i mojim djetetom.[/justify]
    [justify]·       Ukoliko ja nebudem pri svijesti ili u stanju, ovlašćujem svog supruga za donošenje svih odluka umjesto mene.[/justify]
    [justify]·       Ukoliko ipak bude potrebna epiziotomija obratiti pozornost na bartolinijevu cistu na lijevoj strani[/justify]
    [justify]·       Upala išijaznog živca na desnoj strani[/justify]
    [justify] [/justify]
    [justify]Prije ispunjavanja plana smo se educirali i spremni smo aktivno sudjelovati u porođaju kako bi naše želje bile ispunjene u što većoj mjeri. Ovaj plan porođaja samo je okvirni izraz naših želja i svjesni smo da je porod nepredvidivi proces. Ukoliko se porođaj zakomplicira, imamo apsolutno povjerenje u liječnika i primalje te vjerujemo da ćete donijeti najbolje i nužne odluke za dobrobit mene i naše bebe.[/justify]
    [justify] [/justify]
    Unaprijed hvala na Vašoj suradnji i razumijevanju u provođenju našeg plana porođaja.

Hip_Hopsica
    28. Prosinac 2017. 11:54

morala sam ovako rascjepkati jer mi sustav veli da mi je predugačak tekst... heheh
    I kaj velite na plan? treba još kaj dodati? jesam neš bitno ispustila?
    Pozdrav svim curama i sve najbolje Vam želim povodom blagdana!

• Frau_Mund6
    28. Prosinac 2017. 12:52

Hip hopsica, meni je moja ginicka rekla da su to formalnosti i da nam tamo nitko nece bas gledat plan poroda... mozes ga predat ali u njemu bas i nema nekih specificnosti..  mozda ovo da ne zelis drip... a sve ostalo je podrazumjeva 
    Mi jos nismo nista planirali, malo mi se cini rano 😉
    Sve ako bude u redu ionako ce biti po tvom planu.. ako ne bude, opet ce biti kako doktori smatraju da je najbolje 

28. Prosinac 2017. 12:59

Hip_Hopsica ja sam se informirala dosta o dinatal gelu i stvar je slijedeca, kao i sve, tako su i iskustva s njim dosta individualna, i sam proizvodjac kaze da ne djeluje na sve, nego na odredjeni postotak zena. I pitala sam svoju ginekologicu sta ona misli, ona me pregledala i rekla da mi nece biti potreban, da kad bude krenulo otvaranje da ce glatko i brzo ici jer mi je cerviks takav i takav. 
    Moj savjet,da pitas doktoricu, u konacnici, ako mozes, kupi ga, naskoditi ne moze. 😊😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.