Pozdrav curke. Ispričavam se što upadam ali kako vi stojite s lažnim kontrakcijama i cerviksima. Ja sam prije 7 dana bila na pregledu zbog kontrakcija koje nisu prestajale. Dobila sam spasmex i normabel. Cervikometrija 4.5cm…zatvorena sve 5. Jučer ponovno kontralcije otišla do bolnice …Ušće smekšano i zatvoreno. Cervikometriju nije radio. Mirovanje i čekam nalaze briseva i urinokulture. Šta mene zanima ima ovdje koja cura sa svakodnevnim kontrakcijama…nakon mokrenja, kod stajanja, kod ležanja na istom boku dugo itd…
Ikyri nemam problema s kontrakcijama, ali sam bila na strogom mirovanju mjesec dana, upravo zbog,izmedju ostalog, omeksanog cerviksa. Koji se nakon mjesec dana strogog mirovanja vratio u normalu. Tako da bih ti svakako preporucila da mirujes i poslusas dr u tome. Jer ja bas i nisam, rkela mi je dr da pola dana lezim, pola obavim sto trebam,ali ja nisam lezala i onda je doslo do problema i obaveznog strogog mirovanja
Evo i mene, još smo 2u1, sutra idem opet na pregled da vidimo kakva je situacija.. i dalje naotekle noge i tlak, 3 metildope dnevno.. možda bude carski.. zna li netko koliko dugo nakon carskog ne bi trebalo zatrudnjeti ponovno, najmanje godinu dana, jel?
Neki optimalan period je 2 god da sve stigne zarasti i onda mogu pokusati prirodan porod. Mozes i ranije, ali se najcesce te trudnoce vode kao rizicne zbog kratkog perioda od carskog. Mislim kako je bolje i za tebe i za bebu da bude duzi period izmedu 2 trudnoce. Moze druga trudnoca biti savrsena i ranije, a mogu se i javiti komplikacije.
Pozdrav curke. Ispričavam se što upadam ali kako vi stojite s lažnim kontrakcijama i cerviksima. Ja sam prije 7 dana bila na pregledu zbog kontrakcija koje nisu prestajale. Dobila sam spasmex i normabel. Cervikometrija 4.5cm…zatvorena sve 5. Jučer ponovno kontralcije otišla do bolnice …Ušće smekšano i zatvoreno. Cervikometriju nije radio. Mirovanje i čekam nalaze briseva i urinokulture. Šta mene zanima ima ovdje koja cura sa svakodnevnim kontrakcijama…nakon mokrenja, kod stajanja, kod ležanja na istom boku dugo itd…
Mela
Rado cu pomoci ako mogu.
Frau, za ubuduce malo upozorenje. Probiotik se uzima najmanje 2h nakon ili prije antibiotika. Ako ga uzmes odmah, antibiotika ga unisti kao da ga nisi ni popila.. I drago mi je da se malena javlja, uzivaj u tim slatki udarcima.
Hvala cure. Ma ja imam curku od 21mj. mirovanje mi je SF. Trudim se ne dizat malu i mirovat. Sretno cure... mi vas vec polako pratimo kako vam se termini bliže...
Hvala cure. Ma ja imam curku od 21mj. mirovanje mi je SF. Trudim se ne dizat malu i mirovat. Sretno cure… mi vas vec polako pratimo kako vam se termini bliže…
Vjerujem ti ikyri,da,,al svejedno se pokusaj maksimalno cuvati, koliko god je to moguce uz curkicu ☺️
Hvalaa, vrijeme je bas proletilo, sad ce proljece i vasi terminici hehhe ❤️
Evo i mene, još smo 2u1, sutra idem opet na pregled da vidimo kakva je situacija.. i dalje naotekle noge i tlak, 3 metildope dnevno.. možda bude carski.. zna li netko koliko dugo nakon carskog ne bi trebalo zatrudnjeti ponovno, najmanje godinu dana, jel?
Neki optimalan period je 2 god da sve stigne zarasti i onda mogu pokusati prirodan porod. Mozes i ranije, ali se najcesce te trudnoce vode kao rizicne zbog kratkog perioda od carskog. Mislim kako je bolje i za tebe i za bebu da bude duzi period izmedu 2 trudnoce. Moze druga trudnoca biti savrsena i ranije, a mogu se i javiti komplikacije.Pozdrav curke. Ispričavam se što upadam ali kako vi stojite s lažnim kontrakcijama i cerviksima. Ja sam prije 7 dana bila na pregledu zbog kontrakcija koje nisu prestajale. Dobila sam spasmex i normabel. Cervikometrija 4.5cm…zatvorena sve 5. Jučer ponovno kontralcije otišla do bolnice …Ušće smekšano i zatvoreno. Cervikometriju nije radio. Mirovanje i čekam nalaze briseva i urinokulture. Šta mene zanima ima ovdje koja cura sa svakodnevnim kontrakcijama…nakon mokrenja, kod stajanja, kod ležanja na istom boku dugo itd…
Ja sam od 27tt bila na mirovanju zbog smeksanog cerviksa, uz dijete od 2,5 god nisam bas mirovala. Od tada sam imala i kontrakcije koje su u principu cisto stezanje misica maternice i meni nisu bile bolne vec neugodne jer bi bio pritisak u trbuhu. Uzimala sam mg direkt i to mi je pomoglo. Imala sam ih i do 10tak u danu. Sad sam 6 dana do termina, otvorena 2 prsta, cerviks mi je na 1 clanak, znaci da se jos nisam u potpunosti ni otvorila. Miruj, ne dizi tesko, uzimaj mg, ne moze stetiti.. Prouci i caj od lista maline, u svim clancima koje sam procitala od fitoterapeuta, pomaze ocuvanju trudnoce, opusta maternicu i ostale misice. Ja ga pijem tek od 36tt, taman kako sam prestala piti mg i odlican mi je..
Dea a dali se moze magnezij u kombinaciji s listom maline ili bi to bilo previse? Sad uzimam 300mg dnevno, nekad pomogne a nekad ne, sinoc se nisam naspavala uz kontrakcije i lupanje
Mela
Rado cu pomoci ako mogu.
Frau, za ubuduce malo upozorenje. Probiotik se uzima najmanje 2h nakon ili prije antibiotika. Ako ga uzmes odmah, antibiotika ga unisti kao da ga nisi ni popila.. I drago mi je da se malena javlja, uzivaj u tim slatki udarcima.
Draga Dea mene grčevi ubijaju već nekoliko noći. Pijem redovno magnezij ali ništa. Bila sam povećala dozu, ali sada sam opet na jednoj vrećici.
Mela
Rado cu pomoci ako mogu.
Hmhmh nisam znala, mene je mama cijeli zivot ucila da se tablete piju s jogurtom ili kefirom.. da ne padnu teskk na zeludac i da probiotik ima ucinka 😊 ali eto neke stvari smo propustile 😁 thnx!!!
url=https://lilypie.com]
Neki optimalan period je 2 god da sve stigne zarasti i onda mogu pokusati prirodan porod. Mozes i ranije, ali se najcesce te trudnoce vode kao rizicne zbog kratkog perioda od carskog. Mislim kako je bolje i za tebe i za bebu da bude duzi period izmedu 2 trudnoce. Moze druga trudnoca biti savrsena i ranije, a mogu se i javiti komplikacije.
Ja sam od 27tt bila na mirovanju zbog smeksanog cerviksa, uz dijete od 2,5 god nisam bas mirovala. Od tada sam imala i kontrakcije koje su u principu cisto stezanje misica maternice i meni nisu bile bolne vec neugodne jer bi bio pritisak u trbuhu. Uzimala sam mg direkt i to mi je pomoglo. Imala sam ih i do 10tak u danu. Sad sam 6 dana do termina, otvorena 2 prsta, cerviks mi je na 1 clanak, znaci da se jos nisam u potpunosti ni otvorila. Miruj, ne dizi tesko, uzimaj mg, ne moze stetiti.. Prouci i caj od lista maline, u svim clancima koje sam procitala od fitoterapeuta, pomaze ocuvanju trudnoce, opusta maternicu i ostale misice. Ja ga pijem tek od 36tt, taman kako sam prestala piti mg i odlican mi je..
Dea a dali se moze magnezij u kombinaciji s listom maline ili bi to bilo previse? Sad uzimam 300mg dnevno, nekad pomogne a nekad ne, sinoc se nisam naspavala uz kontrakcije i lupanje
Iskreno ne znam.. Ja sam prestala piti mg da se maternica stigne pripremiti za porod.
"U njenom sastavu su i vlakna, folna kiselina, vitamin K, vitamin E5, mangan, magnezij, bakar, kalij i omega 3 masne kiseline."
[ltr]"Redovno konzumiranje čaja od listova maline tijekom trudnoće jača i tonizira maternicu, sprečava pobačaj, pomaže tijekom poroda i sprečava jako krvarenje nakon poroda."[/ltr]
Iako ona sadrzi magnezij, pretpostavljam da ipak nije u dozi u kojoj ga ima u npr mg direktu, tako da vjerujem da se smije. Ono sto sam pronasla je podatak da 100g ploda maline sadrzi samo 30mg magnezija, tako da vjerujem da je u susenom listu manje od toga..
Sortiraj odgovore
Najstariji