Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Studeni 2017. 18:02

Elena288

Dea hvala na opsirnom pojasnjenju za epi i spin. Meni samo nije jasno kako kod nas kazu nema anesteziolog za epi a ima za spin 😁 vjer im se ne da 😐
    Dalmatinka mislim da je zeljezo 5 jako nisko😟 uglavnom se gleda hemoglobin. Meni je bio 100 za sto mi je dokt rekla da je nisko i vec 2 mj uzimam zeljezo - Ferro sanol duodenal. Jos mi vise pogorsava mucnine al sta je tu je. Ja ga uzimam u popodnevnim satima jer ujutro povracam.
    A dojenje- ne zelim se unaprijed opterecivati … ako islo islo… ako ne … milijuni su prezivjeli na formuli, neke frendice nisu mogle nikako dojiti pa su im bebice zive i zdrave i sve je ok 😊

Hemoglobin 103 :/
    Ajme strah me tih mucnina ufff
    Ne triba mi pored sve muke jos i to 🙉🙊

15. Studeni 2017. 18:04

MamaTroje

Potpis Frau.
    Dalmatinka, već je 9 donja granica za željezo. Pila sam 300 ili 350 mg željeza kada sam imala tako nisko, ne znam od koga. Išlo na recept. Odličan ti je Floradix, tonik sa željezom.

Da mi je taj Floradix al cula san da crne zubi od zeljeza a i tabletu mi lakse popit haha.. mada nez sta je bolje za zgaravicu i opcenito za zeludac..
    Meni na nalazu pise 8 donja granica ali gin govori da su u trudnoci te vrijednosti nize.. pa sad nezzz... al ne moze mi rec da je to ok jer osjecan da nije.. da je ok ne bi mi stalno bilo lose... 

15. Studeni 2017. 18:05

Orangina

Evo mi se sirimo…. Jos uvijek stanem u zimski kaput pa sam happy 😁

Sad mi je zao sto nemam slike s pocetka trudnoce da pratim promjene, bilo bi fora napraviti neki kolaz slicica za uspomenu. Jel vi slikate po tjednima, mjesecima?

Od pocetka svaki tjedan tj svaku subotu 😍

• Frau_Mund6
    15. Studeni 2017. 19:00

Orangina

A hvala draga Frau 😘
    Daj mi reci koliko ces platiti slikanje, to dode doma kod tebe? Bude i dragi ili se extra placa? Cini mi se kao bas dobra ideja!

Necu platit 😄 imam sestricnu kija to radi i radi fenomenalne slike, ali nije u zg pa ju moram docekat... al bas je stigla i racunam da ce me poslikat vec sutra 😉 
    A imam i frenda koji se bavi amatetski, isto je dobar, pa cu i njega iskoristit jednom prilikom 😀

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    15. Studeni 2017. 19:02

Dalmatinkaa

Orangina

Sad mi je zao sto nemam slike s pocetka trudnoce da pratim promjene, bilo bi fora napraviti neki kolaz slicica za uspomenu. Jel vi slikate po tjednima, mjesecima?

Bravo za ustrajnost 😉 ja sam krenula prije pregleda ali sam putem izgubila ritam 😂😂😂😂

url=https://lilypie.com]

15. Studeni 2017. 19:10

Frau_Mund6

Dalmatinkaa

Orangina

Bravo za ustrajnost 😉 ja sam krenula prije pregleda ali sam putem izgubila ritam 😂😂😂😂

Haha bilo mi je zaj propustit..

dea32
    15. Studeni 2017. 19:25

Dalmatinkaa

dea32

Dalmatinkaa

Bravo za objasnjenje 👏👏
    Al nazalost u situaciji kad ti triba platila bi i vragu samo da dobijes sta triba… u tom trenu najmanje razmisljas o pravdi..
    Kakvo ti je bilo iskustvo s epi?

Odlicno..
    Za samo pikanje je bitno slusati anesteziologa, dobro se namjestit (koliko je to uopce moguce sa trbuhom do zuba).
    Meni je prva doza trajala oko 1,5-2h, uz nju su mi drip pojacali na najjace, tako da kad je krenulo popustat prvo sam pocela osjecat kao lagane grceve pa sve jace, dok nije popustilo skroz i nastao pakao..
    Uz nju sam hodala, skakala po pilates lopti (jer se beba nije spustala u porodajni kanal), hodala oko kreveta..
    Druga doza je trajala nesto krace, treca najkrace-oko pola sata mozda ali sam poslije saznala da su dali manju dozu jer je bilo pred sam izgon tako da je dosta bolilo, ali prezivi se.
    Uglavnom je pod njom kao da si na drogama i kao da se nista ne dogada. Drugi dan su mi izvadili tu cjevcicu koja je bila u ledima, dobila flaster i mogla pod tus..
    Ja pijem sirup Legofer, tablete su mi tesko sjedale na zeludac i izazivale zgaravice i grceve u zelucu..
    Kakav ti je hemoglobin? On prvi padne ako nema dovoljno zeljeza u krvi. Ovo sto si ti vadila je kontrola zeljeza u 'zalihama' i taj moze bit dobar a da osjecas posljedice nedostatka u krvi (vrtoglavice, glavobolje, gubitak apetita i sl..)

Eritrociti 3.70
    Hemoglobin 103
    Hematokrit 0.318
    Zeljezo 5.6
    Ostalo je dobro
    Ugl porod uz epi je ludilo. Bas mi je drago. Predpostavljan da ces je opet trazit haha

Definitivno bi trebala uzimati dodatak zeljeza, ako ti vec neda neki na recept uzmi nesto u apoteci. Beba sebi uzme koliko njoj treba, mama je u gubitku ali u trudnoci je to itekako bitno nadoknaditi..
    Meni je zadnji hemoglobin 109 pa je gin rekao nastaviti piti sirup 2x15ml (2x40mg). I nisu mi zubi crni od njega. 
    A epiduralnu cu svakako opet uzeti, iako se nadam da ce ovaj put krenuti prirodno trudovi i da cu ic u rodiliste sa trudovima na 5 min pa je onda vec kasno za epiduralnu (drzim fige i nadam se takvom scenariju)..

Elena288
    15. Studeni 2017. 22:10

Dalmatinka dosta ti je nizak hemoglobin, a zeljezo prenisko... meni je moja dokt rekla cak suprotno da treba biti iznad donje granice jer beba sve sebi uzima, i vremenom sve vise pada i pada hemoglobin nakon njega i zeljezo. Obavezno uzmi nesto ... Heferol je jako tezak na zeludac pa se raspitaj sta se lakse podnosi...

Elena288
    15. Studeni 2017. 22:35

U

Ovo je bilo 33+1 ☺️
    Orangina super izgledas 😻😻😻 pa samo stomak imas 😻🙌🏼

Elena288
    15. Studeni 2017. 22:36

Dajte jos slicica cure da vidimo stomacice 😁🤰🏻🤱🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.