Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    15. Studeni 2017. 12:10

Mela

@ Frau bravo za cicu, brz oporavak još jednom.

@Aymee odlično, super za bebicu i tebe. Ja sam vadila TSH samo na početku trudnoće i nije mi više govorio da bi trebala raditi. Nalaz je bio uredan. Nisam još uvijek radila ogtt.

Melice, neka te ne zabrinjava sto nisi ogtt radila, vjerojatno ces dobiti uputnicu na sljedecem pregledu. Iako, do prije par godina (kazu moje iskusne frendice) to nije bila redovna pretraga. A danas pricam sa med. sestrom, u 1. njenoj trudnoci je glukoza iznad 10 bila "blaga intolerancija na glukozu" a danas je sve iznad 5,1 zabrinjavajuce. Vjerujem da je to "dobar posao farmaceutskih kuca"...

Aymee

dea32
    15. Studeni 2017. 12:13

Frau, drago mi je da je sad puno bolje..
    Aymee, TSH je u trudnoci kao i secer, smanjili su vrijednosti za trudnice iako je to van trudnoce normalna vrijednost.. Bolje iskontrolirati nego da beba ima posljedice, a nisu nimalo bezazlene..
    Dazi, super da si nasla tako dobru doktoricu, danas su nazalost rijetkost..

15. Studeni 2017. 12:17

Aymee

Dazi

Predobra je stvarno, ona ako sumnja na nesto,ona odmah pod svoj mikroskop stavlja i gleda,kud ces dalje hehhehe prejaka je zenica.
    Ajmeeee pa mi smo si maltene terminuse hihihi
    Daaaa,kad krenemo, to ce ja mislim svaki dan biti po jedna bebica hehe
    A iz rijeke si, blizu smo si hehe Ja sam bila pet godina u rijeci i nisam bas odusevljena, ona kisa i ono mi se nikako ne svidja ☺️

Da, bas sad gledam da smo u par dana.. 😉 Ja sam se vec navikla na kisu, iako da pokucam, ova jesen je jako lijepa.. Kad najavljuju pogorsanje vremena, znam bolje od Vakule: "uz obilje kise na sjevernom jadranu, osobito na sirem rijeckom podrucju…" Od kuda si, ako nije tajna?

Tocno to,da hahahhahaha
    Iz umaga sam ja 😅 i tu mi je predivno, stalno nam je sunce. Nekada da bude kisa,ali rijetko ☺️☺️ vjerujem ti, zna biti lijepa jesdn u rijeci,iako mi je proljece tamo lijepo, jer nije full toplo,ali nije ni hladno. Po mom gustu 😁
    Marijana drzim fige da ovaj put bude bolje, zao mi je da si to prosla. 🙁

Orangina
    15. Studeni 2017. 12:18

Dazi eto super sad ne moras strogo mirovati ali svejedno drzi se sporijeg tempa, nece naskoditi 😉 

Frau znala sam da ces se javiti s dobrim vijestima! Ne brini za profilne, cekaj kad dode mlijeko 😜😁 

Aymee drago mi je za pregled, da beba dobro napreduje 😊 A za TSH ja ga kontroliram redovito jer godinama imam problem s usporenom stitnjacom, bila sam na terapiji Euthyrox koja iskreno meni nije pomagala sve dok nisam pocela mijenjati prehranu, izgubila nesto kila itd. Malo pomalo i sad sam bez terapije godinama ali zbog povijesti bolesti ju kontroliramo pogotovo u trudnoci. Malo je TSH povisen (kazu bolje da je nizi) ali svejedno sam bez terapije.

Na zadnjem vadenju krvi mi je zeljezo bilo nisko, dobila sam tablete 80mg zeljeza svaka dva dana. A jedem raznoliko, meso, povrce, voce...

LittleOne
    15. Studeni 2017. 12:21

Dazi i Frau, super vijesti 
    Sad ima cikle za kupit, skuhat i na salatu, odlicno za zeljezo (bar tako moja baka kaze 

dea32
    15. Studeni 2017. 12:22

Frau_Mund6

Hej dobro jutro!! Tj, dobar dan 😉 meni je danas super! Cica se sve vise vraca na staro 😄 moram priznat da mi je sad malo zao da se nisam poslikala bar onak iz profila da jednom h zivotu imam takve cicu 😁 ali nisam bila bas za takvu zaj… ovih dana 🤣🤣🤣🤣
    Dazi bravo za slobodu 😊 samo nemoj pretjerati , da se to obavit i kroz nekoliko dana 😉
    Neo ja sam u domu zdravlja naletila na nrke grupe za doilje, organiziraju ih jednom mjesecno, sad ne znam jel to samo u zg… raspitaj se! Ako ne onda davi patronaznu da ti pomogne dok ne usvojis gradivo 😊 koliko sam shvatila vecina zena krivo doji pa iz tog razloga prestaju, a manji je postotak onih koje nemogu. Sad smo na tecaju o tome pricale i bas je bila jedna koja je imala takav problem u prvoj trudnoci. U svakom slucaju bolje ne dizat paniku prije vremena 😄 i mene je bilo strah mkje lijeve uvucene bradavice pa eto sta sam prizvala mastotis… nena vise, dojit cemo obje i djelit iskustva na forumu

Moja frendica je dojila malog mjesec dana, imala mlijeka u potocima.. Izgubila se totalno u prvom skoku u razvoju, mali je stalno trazio dojiti i bio nervozan (sto je zapravo normalno u tom razdoblju) i pokleknula je pred pritiscima obitelji, susjeda i muza da dijete izgladnjuje, da joj je mlijeko slabo i vodeno (sto ne postoji). Na kraju se mlijeko i smanjilo jer nije bilo podrazaja bradavice od strane djeteta jer ga je skroz prebacila na bocicu.
    Tako da je po meni podrska okoline itekako bitna, jer ako ti oni krenu govoriti kako ne valja to sto radis (a svaka majka zeli svom djetetu najbolje) sve pada u vodu, pogotovo kod prvog djeteta kad si ionako nesigurna da li sve radis kako treba. 
    Da se razumijemo, nemam ja nista protiv boce, adaptiranog mlijeka i sl.. Ali cu uvijek prvo dati priliku prirodi da se potrudi dati najbolje, a ako ne ide, ne ide. Hvala Bogu pa ima alternative..
    Marijana, zao mi je sto ti je dojenje ostalo u sjecanju kao trauma..

dea32
    15. Studeni 2017. 12:26

Orangina

Dazi eto super sad ne moras strogo mirovati ali svejedno drzi se sporijeg tempa, nece naskoditi 😉

Frau znala sam da ces se javiti s dobrim vijestima! Ne brini za profilne, cekaj kad dode mlijeko 😜😁

Aymee drago mi je za pregled, da beba dobro napreduje 😊 A za TSH ja ga kontroliram redovito jer godinama imam problem s usporenom stitnjacom, bila sam na terapiji Euthyrox koja iskreno meni nije pomagala sve dok nisam pocela mijenjati prehranu, izgubila nesto kila itd. Malo pomalo i sad sam bez terapije godinama ali zbog povijesti bolesti ju kontroliramo pogotovo u trudnoci. Malo je TSH povisen (kazu bolje da je nizi) ali svejedno sam bez terapije.

Na zadnjem vadenju krvi mi je zeljezo bilo nisko, dobila sam tablete 80mg zeljeza svaka dva dana. A jedem raznoliko, meso, povrce, voce…

Normalno je da fali zeljeza, bebaci si uzmu sve sto mogu, pogotovo u zadnjem tromjesecju. Tako da su oni opskrbljeni a mame u manjku..
    Pazi samo da ti razmak izmedu zeljeza i mlijecnih proizvoda, kave i caja bude minimalno 2h jer blokiraju apsorpciju zeljeza. Isto tako uz zeljezo uzimaj vit c

Teddy Bear
    15. Studeni 2017. 12:32

Pozdrav zene moje. Ja sam vam cijelo jutro u domu zdravlja bila. Radila OGTT i pored njega sam morala i KKS i urin. Kako mi je dosadilo bilo cekati,vise od 3h sam bila. Iz obje ruke su mi vadili krv,ali eto i to se zavrsilo Bogu hvala. Sutra ce mi nalazi biti gotovi.
    Jos sam nocas lose spavala,nista mi nije smetalo,probudila se u 2h da odem piskiti i nikako poslije toga zaspati,jedva oko 5.30h i onda mi je zvonio sat da moram ustati i spremit se za vadjenje krvi.
    Sto se tice hormona stitnjace,radila sam na pocetku trudnoce i tad je bio uredu,nije mi vise spominjano da radim.
    Sto se tice dojenja, ja sam bas tako jako zeljela dojiti svoju kcerkicu,imam skroz uvucene bradavice,ziva patnja je bilo,jedino uz one nastavke sam mogla,barem sam mislila da je dojim dovoljno,izdojiti nisam mogla nikako,beba je plakala punih 6 tjedana a i ja sa njome,nisam htjela odustati niti joj dati AM,sve dok nisam otisla kod pedijatrice gdje je na kontroli mi receno da beba ne napreduje nikako,u biti bila je na istoj kilazi,50g manje nego kad je pustena iz bolnice. 
    Uglavnom,bas mi je bilo tesko,ali kako sam uvela AM bebica je napredovala i smirila se. Ovaj put sam rekla smirene glave krenuti sa dojenjem,pa sta da bude. Ne mogu vise taj stres prozivljavati,jer i na dijete se sve prenese. Boze zdravlja samo da se ona meni rodi ziva i zdrava.

Marijana07
    15. Studeni 2017. 12:32

Joj je..ta bol kad se sve upali uzas...porod mi je bio nista poslije tog....ali pokusat cemo opet...nadam se da ovaj put nece biti problema..ako bude..nista opet se izdajati i na bocicu davati...koliko ga ima..ostalo dohrana...

Orangina
    15. Studeni 2017. 12:37

Jedino volim kiselu ciklu, nikako drugacije 😂 

Dea hvala na info! Doktorica je spomenula caj, da tein/kofein blokira, i da popijem casu narancinog soka i sl.uz tabletu a ovo za mlijecno nisam znala! Puno ti hvala! Danas sam iscjedila pola limuna u casu kao i svako jutro,uzela tabletu, pojela palacinke sa sumskim vocem a nakon toga 1 kiwi i bananu. Inace ujutro znam pojesti zobenu kasu kuhanu na mlijeku. Ili jogurt/sir, casu kakaa, pa cu moram malo mijenjati dorucak ili se vratiti na dugogodisnji klasik JAJA u svim oblicima 😁 
    Znas zasto bi trebala piti zeljezo ujutro a ne npr.za rucak? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.