Moja frendica je dojila malog mjesec dana, imala mlijeka u potocima.. Izgubila se totalno u prvom skoku u razvoju, mali je stalno trazio dojiti i bio nervozan (sto je zapravo normalno u tom razdoblju) i pokleknula je pred pritiscima obitelji, susjeda i muza da dijete izgladnjuje, da joj je mlijeko slabo i vodeno (sto ne postoji). Na kraju se mlijeko i smanjilo jer nije bilo podrazaja bradavice od strane djeteta jer ga je skroz prebacila na bocicu.
Tako da je po meni podrska okoline itekako bitna, jer ako ti oni krenu govoriti kako ne valja to sto radis (a svaka majka zeli svom djetetu najbolje) sve pada u vodu, pogotovo kod prvog djeteta kad si ionako nesigurna da li sve radis kako treba.
Da se razumijemo, nemam ja nista protiv boce, adaptiranog mlijeka i sl.. Ali cu uvijek prvo dati priliku prirodi da se potrudi dati najbolje, a ako ne ide, ne ide. Hvala Bogu pa ima alternative..
Marijana, zao mi je sto ti je dojenje ostalo u sjecanju kao trauma..
Slazem se!! Ima moja sveki odlicnu izreku "put do pakla poplocan je dobrim namjerama". Koliko sam se puta uvjerila da je moja dobra namjera bila losa za nekog drugog. A tako je sa svima ostalima u rodbini. Sto vise imas ljudi oko sebe to je veca konfuzija u svemu. Svaka majka treba slusat sebe i svoje iskustvo. Mozes poslusat savjet ali ga itekako treba uzet sa rezervom.
Isto tako nisam za odbacivanje drugih metoda, ako nesto ne ide i stvara veliki problem, mijenjaj!!! Zato postoje moderna pomagala da nam olaksaju 😉 a definitivno se majcinstvo ne mjeri s duljinom podoja 😁
url=https://lilypie.com]
Dea hvala na opsirnom pojasnjenju za epi i spin. Meni samo nije jasno kako kod nas kazu nema anesteziolog za epi a ima za spin 😁 vjer im se ne da 😐
Dalmatinka mislim da je zeljezo 5 jako nisko😟 uglavnom se gleda hemoglobin. Meni je bio 100 za sto mi je dokt rekla da je nisko i vec 2 mj uzimam zeljezo - Ferro sanol duodenal. Jos mi vise pogorsava mucnine al sta je tu je. Ja ga uzimam u popodnevnim satima jer ujutro povracam.
A dojenje- ne zelim se unaprijed opterecivati ... ako islo islo... ako ne ... milijuni su prezivjeli na formuli, neke frendice nisu mogle nikako dojiti pa su im bebice zive i zdrave i sve je ok 😊
Potpis Frau.
Dalmatinka, već je 9 donja granica za željezo. Pila sam 300 ili 350 mg željeza kada sam imala tako nisko, ne znam od koga. Išlo na recept. Odličan ti je Floradix, tonik sa željezom.
Evo mi se sirimo.... Jos uvijek stanem u zimski kaput pa sam happy 😁
Sad mi je zao sto nemam slike s pocetka trudnoce da pratim promjene, bilo bi fora napraviti neki kolaz slicica za uspomenu. Jel vi slikate po tjednima, mjesecima?
Mama Troje thnx! Dobro je to cuti od iskusne mame 😘
Orangina, mozda se sirite ali itekako dobro izgledas 😉 A slika je super ispala u ovom zakrivljanom ogledalu, slobodno ju uvrstis u kolaz 😄 ja bas i nemam slika, al cekam profi fotografa da me dode pofotkat tak da imam koju za uspomenu.
url=https://lilypie.com]
A hvala draga Frau 😘
Daj mi reci koliko ces platiti slikanje, to dode doma kod tebe? Bude i dragi ili se extra placa? Cini mi se kao bas dobra ideja!
Dazi eto super sad ne moras strogo mirovati ali svejedno drzi se sporijeg tempa, nece naskoditi 😉
Frau znala sam da ces se javiti s dobrim vijestima! Ne brini za profilne, cekaj kad dode mlijeko 😜😁
Aymee drago mi je za pregled, da beba dobro napreduje 😊 A za TSH ja ga kontroliram redovito jer godinama imam problem s usporenom stitnjacom, bila sam na terapiji Euthyrox koja iskreno meni nije pomagala sve dok nisam pocela mijenjati prehranu, izgubila nesto kila itd. Malo pomalo i sad sam bez terapije godinama ali zbog povijesti bolesti ju kontroliramo pogotovo u trudnoci. Malo je TSH povisen (kazu bolje da je nizi) ali svejedno sam bez terapije.
Na zadnjem vadenju krvi mi je zeljezo bilo nisko, dobila sam tablete 80mg zeljeza svaka dva dana. A jedem raznoliko, meso, povrce, voce…
Normalno je da fali zeljeza, bebaci si uzmu sve sto mogu, pogotovo u zadnjem tromjesecju. Tako da su oni opskrbljeni a mame u manjku..
Pazi samo da ti razmak izmedu zeljeza i mlijecnih proizvoda, kave i caja bude minimalno 2h jer blokiraju apsorpciju zeljeza. Isto tako uz zeljezo uzimaj vit c
Sta pijete vi cure od zeljeza? Meni je zeljezo 5. Gin kaze da je to ok.. a meni je svejedno lose stalno… da mi je neki sirup od dietpharma
Ja pijem heferol skupa sa vitaminom C, kazu da se bolje apsorbira tako
Uzela san i ja Heferol 350 mg i Bio-C 500 uz njega
Ja sam završila sa željezom, popila sam sve kapsule. Ionako mi je zlo bilo.
Nadam se da više neće biti potrebe za njim
Blago ti se haha ja tek krecem...mada ok na kraju san trudnoce pa cu izdrzat 😂
Orangina super izgledas 😁😁
Ja sam se koji put uslikala,ali sada zadnjih dva mjeseca. Nisam prije i malo mi je zao
Frau super mi je slikanje sa profi fotografom,mi smo vec najavili curi sto nas je za vjencanje slikala,da kad se rodi pahuljica i dok malo stasa imamo slikanje s njom. 😄
Bravo za objasnjenje 👏👏
Al nazalost u situaciji kad ti triba platila bi i vragu samo da dobijes sta triba… u tom trenu najmanje razmisljas o pravdi..
Kakvo ti je bilo iskustvo s epi?
Odlicno..
Za samo pikanje je bitno slusati anesteziologa, dobro se namjestit (koliko je to uopce moguce sa trbuhom do zuba).
Meni je prva doza trajala oko 1,5-2h, uz nju su mi drip pojacali na najjace, tako da kad je krenulo popustat prvo sam pocela osjecat kao lagane grceve pa sve jace, dok nije popustilo skroz i nastao pakao..
Uz nju sam hodala, skakala po pilates lopti (jer se beba nije spustala u porodajni kanal), hodala oko kreveta..
Druga doza je trajala nesto krace, treca najkrace-oko pola sata mozda ali sam poslije saznala da su dali manju dozu jer je bilo pred sam izgon tako da je dosta bolilo, ali prezivi se.
Uglavnom je pod njom kao da si na drogama i kao da se nista ne dogada. Drugi dan su mi izvadili tu cjevcicu koja je bila u ledima, dobila flaster i mogla pod tus..
Ja pijem sirup Legofer, tablete su mi tesko sjedale na zeludac i izazivale zgaravice i grceve u zelucu..
Kakav ti je hemoglobin? On prvi padne ako nema dovoljno zeljeza u krvi. Ovo sto si ti vadila je kontrola zeljeza u 'zalihama' i taj moze bit dobar a da osjecas posljedice nedostatka u krvi (vrtoglavice, glavobolje, gubitak apetita i sl..)
Eritrociti 3.70
Hemoglobin 103
Hematokrit 0.318
Zeljezo 5.6
Ostalo je dobro
Ugl porod uz epi je ludilo. Bas mi je drago. Predpostavljan da ces je opet trazit haha
Sortiraj odgovore
Najstariji