@ Frau bravo za cicu, brz oporavak još jednom.
@Aymee odlično, super za bebicu i tebe. Ja sam vadila TSH samo na početku trudnoće i nije mi više govorio da bi trebala raditi. Nalaz je bio uredan. Nisam još uvijek radila ogtt.
Melice, neka te ne zabrinjava sto nisi ogtt radila, vjerojatno ces dobiti uputnicu na sljedecem pregledu. Iako, do prije par godina (kazu moje iskusne frendice) to nije bila redovna pretraga. A danas pricam sa med. sestrom, u 1. njenoj trudnoci je glukoza iznad 10 bila "blaga intolerancija na glukozu" a danas je sve iznad 5,1 zabrinjavajuce. Vjerujem da je to "dobar posao farmaceutskih kuca"…
Očekujem da će mi dati uputnicu na narednom pregledu. Upravo tako, ali nažalost živimo u takvom svijetu gdje je sve potrebno i ako što ne radiš ispadaš i glup i zaostao, a u stvari mnoge stvari nisu radile ni naše babe ni naše mame.
Kako god na nama je prilagoditi se vremenu u kojem živimo.
O da.. Slazem se ja i s Deom da je bolje da su neke vrijednosti za trudnice snizili, ali sam isto tako sigurna da industrija radi svoje.. Gledam jucer, kao sad je vec visok tlak onaj 130/80, kako je krenulo, za koju godinu ce i moj 90/60 biti rizican, na granici sa visokim, 😂😂
Aymee
Bravo za objasnjenje 👏👏
Al nazalost u situaciji kad ti triba platila bi i vragu samo da dobijes sta triba… u tom trenu najmanje razmisljas o pravdi..
Kakvo ti je bilo iskustvo s epi?
Odlicno..
Za samo pikanje je bitno slusati anesteziologa, dobro se namjestit (koliko je to uopce moguce sa trbuhom do zuba).
Meni je prva doza trajala oko 1,5-2h, uz nju su mi drip pojacali na najjace, tako da kad je krenulo popustat prvo sam pocela osjecat kao lagane grceve pa sve jace, dok nije popustilo skroz i nastao pakao..
Uz nju sam hodala, skakala po pilates lopti (jer se beba nije spustala u porodajni kanal), hodala oko kreveta..
Druga doza je trajala nesto krace, treca najkrace-oko pola sata mozda ali sam poslije saznala da su dali manju dozu jer je bilo pred sam izgon tako da je dosta bolilo, ali prezivi se.
Uglavnom je pod njom kao da si na drogama i kao da se nista ne dogada. Drugi dan su mi izvadili tu cjevcicu koja je bila u ledima, dobila flaster i mogla pod tus..
Ja pijem sirup Legofer, tablete su mi tesko sjedale na zeludac i izazivale zgaravice i grceve u zelucu..
Kakav ti je hemoglobin? On prvi padne ako nema dovoljno zeljeza u krvi. Ovo sto si ti vadila je kontrola zeljeza u 'zalihama' i taj moze bit dobar a da osjecas posljedice nedostatka u krvi (vrtoglavice, glavobolje, gubitak apetita i sl..)
Al ste se raspisale...jedva vas pohvatala...
Ja nisam do sad nista pila za zeljezo...nije mi gin uopce to spominjao...nadam se da je onda valjda ok...
Jeste posebno vadile za zeljezo ili je to u sklopu kks?
url=https://lilypie.com]
Al ste se raspisale…jedva vas pohvatala…
Ja nisam do sad nista pila za zeljezo…nije mi gin uopce to spominjao…nadam se da je onda valjda ok…
Jeste posebno vadile za zeljezo ili je to u sklopu kks?
Meni je hemoglobin u kks-u bio nizak pa mi je propisao sirup..
Danas prvi dan, tablete Tardyferon 80mg.
Kako ti je lose? Sirup ne pomaze? Nizak tlak?
Za žene koje imaju tri i više djece: je li lupanje po trbuhu imalo veze s temperamentom djeteta kasnije? Moje prvo dijete sam malo osjetila i ona je i dan danas vrlo mirna. Drugo malo više, a takav je i kao dijete. Sredina.
A sad ovo koje imam stalno nešto lupa. Na momente kao da igra nogomet. Da se ne bi penjalo na plafon već s pola godine.
Za žene koje imaju tri i više djece: je li lupanje po trbuhu imalo veze s temperamentom djeteta kasnije? Moje prvo dijete sam malo osjetila i ona je i dan danas vrlo mirna. Drugo malo više, a takav je i kao dijete. Sredina.
A sad ovo koje imam stalno nešto lupa. Na momente kao da igra nogomet. Da se ne bi penjalo na plafon već s pola godine.
Moja cura je udarala na sve strane od 16tt pa do kraja, znala me udarati u rebra da sam mislila da ce mi ih slomit.. Ritala se i na stolu u radaoni, sa svakim trudom je bila blize mojim rebrima nego izlazu. Na odjelu u djecjoj sobi je bila najglasnija, nista joj nije odgovaralo i meni su rekli da imam jako temperamentnu bebu. Sad sa 2,4 god je isto takva, temperamentna, divlja, tvrdoglava.. Da imamo luster popela bi se na njega..
Sad se decko rita ali ne toliko, migolji se vise nego sto udara, pa se nadam da ce on biti mirniji..
Moja cura je udarala na sve strane od 16tt pa do kraja, znala me udarati u rebra da sam mislila da ce mi ih slomit.. Ritala se i na stolu u radaoni, sa svakim trudom je bila blize mojim rebrima nego izlazu. Na odjelu u djecjoj sobi je bila najglasnija, nista joj nije odgovaralo i meni su rekli da imam jako temperamentnu bebu. Sad sa 2,4 god je isto takva, temperamentna, divlja, tvrdoglava.. Da imamo luster popela bi se na njega..
Sad se decko rita ali ne toliko, migolji se vise nego sto udara, pa se nadam da ce on biti mirniji..
I da, radala sam ju 16h, da bi na kraju dr rekao 'e mala jesi nas namucila'..
Dazi eto super sad ne moras strogo mirovati ali svejedno drzi se sporijeg tempa, nece naskoditi 😉
Frau znala sam da ces se javiti s dobrim vijestima! Ne brini za profilne, cekaj kad dode mlijeko 😜😁
Aymee drago mi je za pregled, da beba dobro napreduje 😊 A za TSH ja ga kontroliram redovito jer godinama imam problem s usporenom stitnjacom, bila sam na terapiji Euthyrox koja iskreno meni nije pomagala sve dok nisam pocela mijenjati prehranu, izgubila nesto kila itd. Malo pomalo i sad sam bez terapije godinama ali zbog povijesti bolesti ju kontroliramo pogotovo u trudnoci. Malo je TSH povisen (kazu bolje da je nizi) ali svejedno sam bez terapije.
Na zadnjem vadenju krvi mi je zeljezo bilo nisko, dobila sam tablete 80mg zeljeza svaka dva dana. A jedem raznoliko, meso, povrce, voce…
Normalno je da fali zeljeza, bebaci si uzmu sve sto mogu, pogotovo u zadnjem tromjesecju. Tako da su oni opskrbljeni a mame u manjku..
Pazi samo da ti razmak izmedu zeljeza i mlijecnih proizvoda, kave i caja bude minimalno 2h jer blokiraju apsorpciju zeljeza. Isto tako uz zeljezo uzimaj vit c
Meni je cikla odlicna namirnica, ali od kad sam imala vrt i prvi put je sadila vise je ne kuham. Sad skoro svakodnevno popijem smuti od cikle, blitve, avokada, maslinovog, soli i limuna 😄 prefini je!!! Ali nisam znala da treba pazit ny kavu i mlijecno, thnx Dea
url=https://lilypie.com]
@ Frau bravo za cicu, brz oporavak još jednom.
@Aymee odlično, super za bebicu i tebe. Ja sam vadila TSH samo na početku trudnoće i nije mi više govorio da bi trebala raditi. Nalaz je bio uredan. Nisam još uvijek radila ogtt.
Melice, neka te ne zabrinjava sto nisi ogtt radila, vjerojatno ces dobiti uputnicu na sljedecem pregledu. Iako, do prije par godina (kazu moje iskusne frendice) to nije bila redovna pretraga. A danas pricam sa med. sestrom, u 1. njenoj trudnoci je glukoza iznad 10 bila "blaga intolerancija na glukozu" a danas je sve iznad 5,1 zabrinjavajuce. Vjerujem da je to "dobar posao farmaceutskih kuca"…
Očekujem da će mi dati uputnicu na narednom pregledu. Upravo tako, ali nažalost živimo u takvom svijetu gdje je sve potrebno i ako što ne radiš ispadaš i glup i zaostao, a u stvari mnoge stvari nisu radile ni naše babe ni naše mame.
Kako god na nama je prilagoditi se vremenu u kojem živimo.
O da.. Slazem se ja i s Deom da je bolje da su neke vrijednosti za trudnice snizili, ali sam isto tako sigurna da industrija radi svoje.. Gledam jucer, kao sad je vec visok tlak onaj 130/80, kako je krenulo, za koju godinu ce i moj 90/60 biti rizican, na granici sa visokim, 😂😂
Hahahahahha,
Imaš pravo, možemo sve očekivati
Sortiraj odgovore
Najstariji