ajoj Anaheja... baš ti je to trebalo sad... nadam se da bude sve oke s bakom... ti se probaj čim manje živcirati, nije dobro za bebu
allegra, tog se i ja bojim... ali ja to očekujem i od svekrve i od mojih
mislim da ću poludjet onda
Evo posta kojeg sam sinoć napisala a nisam objavila...
Mrkvice, ja sam nju dojila najviše svaka dva sata, ali sad kako je mlijeko poteklo, ona se fino napapa i spava i preko 3 sata. da je probudim vjerojatno bi samo zaspala na cici sto ionako radi. Ali danas smo se vagali i dobili smo 140 g 5 dana 😁 sto znači da je sve kako treba biti.
Masiranje mi stvarno pomaze, pogotovo pred podoj da bolje ide ☺️ Razbijem vecinu a ostalo ona povuče. Zasad je to meni sve ok, pogotovo ako kažeš da to kroz par tjedana prođe. Izdržat cemo 😊
Axia, ja sam se bojala da necu na vrijeme prepoznati trudove obzirom da sam se 4 cm otvorila a da nisam znala kako, međutim nema zabune. Pravi su pravilni i sve češći i nećeš roditi čim krenu. Imas dovoljno vremena uvjeriti se da je to to i na vrijeme krenuti u rodilište. Ja sam cijeli dan mislila da li je to to ali na kraju sam definitivno znala i dosla u pravi cas. Ako ti pukne vodenjak velika je vjerojatno da ce ti dati drip, a to navodno nitko ne želi. Ja ga nisam probala i drago mi je da nisam
Allegra, meni se učinilo da su mi konci počeli ispadati 4. dan i tada me počelo i jače boljeti. Već sam mislila da sam ja nesto zeznula i palo mi je napamet da mi se rana moze inficirati. Čak sam se rasplakala na wc-u od boli, ali sestra kaze da je tako i njoj bilo i da je to normalno kod ispadanja konaca. sad samo mirujem i cekam da prođe.
Cure, moj novi izazov su hormoni 😕 već dva dana plačem zbog gluposti 😭 sva sreća da je vikend pa je dragi doma da me utjesi. Onda se skupa smijemo mojim glupostima 😁
Juicy prode i to brzo, meni sada preko noci i nekada preko dana budu tvrde i ev bude neka kvrga ali ne masiram jer je sada u stanju sve izvuci. A onda maloga nemoj buditi ako mozes izdrzati.
Ovo za hormone je normalno, to se valjda svima dogada. Ja sam uzasno placljiva bila ali proslo je..
Allegra nemoj biti tuzna i probaj se ne sekirati. Beba to osjeti.. vjerujem da je tesko ali probajte se nekako maknuti da imate mir.
Anaheja zao mi je zbog bake i nadam se da ce sve biti okej. Drzi se.
Linakarolina ta probadanja su uzasno neugodna. Mene je bolilo tocno ko da me neko iglom za strikanje ubode. Najgore mi je bilo kada sam stajala dugo, znam da me kod pranja suda redovito uhvatilo.
Anaheja t
i s ne zivciraj..to prepusti drugima i mislim da je u redu i da te drugi istovremeno ne opterecuju. Baka ce biti ok!
Allegra meni je zadnji koncic otpao nakon 2 tjedna i jos je neko vrijeme rez bio natecen ali izgledao je neprimjetno iako sam ja imala osjecaj da je dolje katastrofa.
Sto se tice maltretiranja od strane ukucana i ostalih to treba odmah na pocetku sasjeci i zauzeti stav..jer si svatko uzima za pravo da moze reci sto hoce,doci kad hoce..
Mene je jedino svekrva nervirala svojim hodocascenjem kod nas ali i to smo sasjekli u korjenu tako da se na kraju sve svodilo na poziv smiju li doci.
Naravno da ti bude tesko nakon poroda i treba ti pomoc ali ne maltretiranje.
Naostrite muzicu zube i ne daj te se..
anaheja, nadam se da će baka biti dobro... znam d je teško, ali pokušaj se ne živcirati...
juicy, toga se nekako i držim. danas sam imala bajnu epizodu. uhvatili me poprilično uvjerljivi lažnjaci, a ja sa dragim u autu na putu u sisak. skužio je da se nešto događa, htio se okrenut da idemo kući, ali nisam dala. rekl sam mu ak treba, mogu rodit i u sisku :P
Pozdrav ekipa!!!
Da se javim, nisam dugo.
I ja sam još 2 u 1. Zadnji pregled u petak je bio dobar. Pomak je taj što sam sada otvorena tijesnih 3cm do glavice. Dr zadovoljna s time. CTG ne pokazuje nikakve trudove mada loše spavam od kojekakvih bolova. Pretpostavljam da je to najviše zbog proljeva koji imam već tri dana, popraćeno mučninama. Nemam pojma je li to neki znak da su hormoni počeli raditi svoje ili sam skupila kakvu virozu. Ali u svakom slučaju se osjećam loše i malaksalo.
Trudim se odlaziti u šetnje, ali to me tako brzo umori jer je pritisak uh, uh, uh..... Nekako sam uvjerena da ćemo dočekati Božić 2 u 1, mada me dr tješi da ću ja prije termina. Hm, hm, hm....
Ja još uvijek nisam odlučila bih li ili ne bih epiduralnu, kad ne znam što uopće očekivati. A rekli su mi da je najbolje na vrijeme odlučiti ako hoću epiduralnu kako bih mogla naglasiti odmah da je želim jer bi moglo biti prekasno kada krenu žestoki trudovi. Dakle, valjda će po tom pitanju presuditi kako će porod krenuti i koji dan će biti, jer u Zadru preko vikenda, kažu, ne daju epiduralnu jer nema dovoljno anasteziologa, grrrrrrrrrrrrrrr...........
Šaljem svima pozitivne vibre
Pozdrav okruglice! 😃
Drago mi je da se družimo na drugoj temi za nastavak 😄
Ja moram pohvaliti moju patronažnu koja je danas opet navratila jer je bila usput...divna je. Mi smo joj jedina beba u kvartu pa može,ali ima i volje za pomoć i praćenje očito. I sve obavijesti i upute mi je na mail poslala. Došla je već par puta i baš mi pomogne i s dojenjem i s pupkićem. Jedva čekam da se možemo kupati! 😁
Od dojenja je najlakše odustati...jer je teško i bolno u početku...ali nemojte!
Ti bolovi prođu,mažite purelanom stalno,i kvrge masirajte ili se izdojite pa izmasirajte (jer je lakše masirati kad su prazne). Mene je izdajalica spasila. Par puta i sad je više ne koristim. Papamo ko veliki 😍
A za epi preporučujem vikati od ulaska u bolnicu! 😂
Anaheja, stvarno se nadam da će ti baka biti dobro. Teško da se možeš isključiti iz toga ili se ne živcirati,samo misli na bebicu da ona ipak to sve osjeti. 😖
Imala sam i ja poslije povratka kući fazu plakanja i deranja po svima koji nisu mm. To je valjda normalno. Ah...par dana pa prošlo. Uostalom,treba ih istrenirati da ne dijele savjete koje ih nitko nije tražio. 😎
ja se predomišljam za epiduralnu... vi curke je tu sve hvalite, a ja sam čula samo negativne stvari u mom kraju... i iskreno plašim je se. kao, opasna je, možeš ostati invalid ako te pikne u krivo mjesto, bla bla... ima puno nedostataka pa je ni nedaju baš. nemam pojma iskreno, ja se nadam da ću izdržati bez nje. a niti drip mi baš ne miriši
Pinky ovo sto si za dojenje napisala potpisujem od rijeci do rijeci. Pocetak je tezak ali isplati se i drago mi je da vam ide.
Kupanje je nama posebno veselje, malena se obozava kupati. Nadam se da cete i vi tako uzivati.
Tyna ako je nesteziolog strucan i zna svoj posao mislim da nebi trebalo biti problema.. svi rizici pisu na papiru koji potpisujes i sve sam ih procitala ali ucestalost je toliko mala da mene uopce nije bilo strah. Uostalom kada je meni anest davao epi studentima je objasnjavao sto i kako i jedan je pitao sto ako ubodete u krivo mjesto i on je rekao da jedino moze uzrokovati apsolutnu oduzetost donjeg dijela tijela ali to nije opasno jer isto tako daju kod carskog reza. Ne ostanes invalid.. a bol u ledima je laz mene je bolilo prvi dan dva mjesto uboda a sada nista ne osjecam. I uvijek ti na pocetku da probnu malu dozu.
Sve u svemu jos malo prouci pa razmisli.. vidjeti ces kako ti bude tekao porod i trudovi.
Sortiraj odgovore
Najstariji