Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mama@
    13. Prosinac 2015. 23:12

Axia jos uvijek me pomalo hvataju laznjaci. Bas zaboli i bol.proseta od leda na stomak ali prestane. Puno bolje nego onaj dan.

Gagice mislim da si opisala moje tegobe tocno. Samo sto si ti terminom blize. Jedino me muci to sto jos imam dosta dana do dana D a ono vec ovako.

Valjda nece ici na gore dok ne bude trebalo bas.

Mrkvica2
    13. Prosinac 2015. 23:13

Babygirl meni nisu posebno vadili krv za epi. Dosla sestra u predradaonu i pitala tko hoce epiduralnu, a mene ubijali trudovi reko ja. Donjela papire ja potpisala i cim sam dosla u boks bila 4 prsta i odma su zvali anesteziologa. Noge su mi samo utrnute bile a mislila sam da ce se oduzeti skroz hehe i jos oni meni da se na stolu malo podignem. Tako mi je i dolje sve utrnuto bilo samo mrvicu jace. Nagon za tiskanjem zato nisam osjetila ali doktor me pritisnuo na trbuh kada je skuzio da nejde tiskanje napamet i rekao da tiskam kao da zelim podici njegovu ruku. Upalilo je i u tri truda mala je bila vani. Ja nisam imala indukciju ali svejedno bi i za drugi porod potpisala da bude ovakav. Drago mi je da je bilo okej jer onda, bar se nadam, necu u grcu na drugi porod. 
    A sto se tice dojenja dobro kazes snasla sam se sama. Nitko mi nije pokazao, jedino mi je patronazna pomogla oko masiranja i izdajanja. Purelan me spasio kada mi je bradavica pukla. Mazala sam po par puta dnevno i sada namazem navecer poslje tusiranja. Nije skup ni lipe koliko pomogne. A tu bradavicu nisam izvlacila jer je ona bas bila pukla, ali uhodali smo se. 
    Sve u svemu jako sam zadovoljna i sobom i malenom.

baby♡girl
    13. Prosinac 2015. 23:31

Mrkvica ja sam svoje trudove pratila na ctg-u i kako bi mi se trbuh skamenio to je bio trud i tad sam tiskala, a babica je pratila bebicu i isto u tri truda bila vani. Ali eto mrvicu me zapela ramenom, jedan savic. Nikad me to vise nije bolilo. Tako da zbilja sam sretna. Mislim da sam tiskala u onim bolovima da bi si sve dolje zeznula. Ovako opusteno totalno. Jedino sto sam prije epi dobila dolantin koji me zdrogirao da sam muzu govorila da necu vikati, ali da nikome ne dozvoli da me rezu. Haha. Kad se samo sjetim. A on meni spavaj malo bit ce ti lakse. Ali eto kaze da glas nisam pustila prije epi. Mislim da sam si malo kose iscupala i izgrizla jastuk, ali nista strasno. 😅😅😅 eto opet bi to potpisala, kao sto kazes, nije bio najprirodniji ni bezbolan, ali opet bi sve ponovila 😊
    Meni je purelan isto bio spas. 
    Drago mi je sto vam ide dojenje, mazite se i pazite 😍😍
    Mama nadam se da ce laznjaci popustiti da se makar malo odmoris do poroda 💜

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

lillany
    14. Prosinac 2015. 00:58

I ja potpisujem za epi. Divna je to stvar. Kod mene je problem bio sto je trebalo pet sati da se otvorim cetiri prsta i da mi daju epi. Primila sam tri doze. I osjecala sam trudove odnosno nagon za tiskanje bez problema. Mm i ja smo se zabavljali usporedjivanjem ctg-a i onoga sto ja osjecam. Nije bolilo, samo pritisak. Problem br. 2 je bio sto je anesteziologinja otisla na operaciju i mi svi ostali bez epi. Kada je popustilo sve se pretvorilo u jedan trud i ja sam malu doslovce lansirala cim sam osjetila da glavica ide jer vise nisam mogla. Sve pohvale babici i sestri. Babica se trudila masirati me ali ja se nisam mogla suzdrzati. Cak su me htjele bocno ali nisam znala tiskati bez onih rucki.

Sto se dolantina tice tu sam podjeljena. Meni je indukcija krenula gelom i trudovi su poceli da se doktor jos nije ni ustao. Bili su lijepi pravilni minutu trud tri minute odmora. Dolantin je bio zakon prvih dva sata. Lijepo me opustao da se ne grcim u trudu. I pricala sam gluposti u pauzama. Ono boli, ali tijelo ti je opusteno. Onda mi je pukao vodenjak i trudovi su postali jedan trud od tri sata. Iz tog se razdoblja ne sjecam puno. Cimerica mi je pricala kasnije. Mozda bolje da sam bila nadrogirana i da se ne sjecam. Tako da zbilja ne znam bi li ga uzela drugi put.

Kad sam vec kod drogestina. Spazmex je isto okej. Nista ne znaci za bolove ali pomaze da se cerviks smeksa.

Da zaokruzim mislim da cu za bebu broj 2 poceti vikati da hocu epi na ulasku u rodiliste. Ma vraga, na ulasku u bolnicu. Vjerojatno cu i taxistu obavjestiti o tome. Evo vec sam pocela.

gagicamamica
    14. Prosinac 2015. 02:14

Nece me spavanje...stezucka i bolucka...kunjam izmedu... Ali vec toliko puta prozivljen scenarij da neocekujem nista osim sutra mamurnog dana zbog ovakve noci...
    Mama neka te jos 2 dana da napunis 37 pa onda moze van. 😁Samo sto nikad neznas...

Mene ovo sve pocelo zekat posteno od 35.tj. Vidjet cemo dokle ce.... Do 45.??😂😂

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

Mrkvica2
    14. Prosinac 2015. 04:28

Iillany te rucke su i meni bile spas, neznam kako bi bez njih tiskala pogotovo jer nisam osjecala nagon za tiskanjem. Meni su epi dali brzo kako su me doveli u radaonu ali i to sto kazes trebalo je doci do 4 prsta.. nakon noci trudova dosla je kao spas. Ja sam primila samo dvije doze ali sam se brzo jako otvarala pa nije bilo potrebe za vise. Vidis mene nitko nije masirao ali eto imala sam srece. Dolantin nisam dobila tako da o njemu nemam pojma.
    A malena ti je prekrasna, jako puno kosice ima 

Sonja8
    14. Prosinac 2015. 05:49

Jutro drage moje kuglice i mamice 
    Ja evo vec sat vremena blejim  u strop nakon noćnog odlaska u wc  Ima li jos takvih? Nadam se da ste vi bolje sreće noćas 
    Mrkvice, vidim da si otvorila temu na bebama, sad cu pratiti paralelno obje str na mobitelu iščekujući da se i mi prebacimo tamo... Danas nam počinje teći zadnji mjesec do termina i krajnje mi je vrijeme za sve pripreme prije dolaska princeze... Sinoć sam peglala dio robice koju sam oprala, dio pelenica je opran i posložen, a danas i sutra cemo ostatak... 
    A i torba za rodilište se treba popuniti i čekati spremna. 
    Kako dani prolaze, osjećam se sve teze i teze, stomak mi je ogroman, a sinoć sam si gledala kako su mi se i gleznjevi malo zaokružili  Pretvaram se u pravu lopticu. 
    Dobar početak tjedna želim svima, a u iščekivanju novih vijesti od naših mamica i kuglica koje su nam sad na redu 
    Puno pusica svima!

Anaheja
    14. Prosinac 2015. 07:53

Dobro jutro spavalicama i onima manje uspjesnima u tome!

Ja sam nocas ipak fino odspavala, drago mi je da me nesanica ipak ne muci bas svaku noc. Jucerasnji dan sam jedva prezivjela radi nje... 

Takodjer odbrojavam zadnjih mj dana do termina i jos uvijek mi se cini tako daleko... Jos uvijek nismo sklopili zipku niti slozili police u ormaru... Jos imam 2 masine djecje robice za oprat+ jedna masina tetri... Torba za rodiliste stoji u vrecici kako sam je donjela doma... Jos nisam zapravo nista pripremila... Nadam se samo da se malena nece zurit da to sve jos stignem odradit 

Ne znam da li ste imale ikakav feeling kada bi mogle roditi, ali ja ga jednostavno nemam. Imam osjecaj da jos imam vremena i da cu sve nekako jos stici tempom kojim sam zamislila...

I cisto da znam... Znam da se vec spominjalo, ali demencija je na djelu . Kako ste ono rekle da treba raspodjelit stvari po torbama? Kaj za radjaonu i kaj za rodiliste?

Sorry na poduzem postu 

LinaKarolina
    14. Prosinac 2015. 08:48

jutro mamice

Lillany curica ti je predivna !

Mama imas jos dva dana pa ulazis u termin..znaci sve je moguce

Kada pricate o epiduralnoj zvuci mi kao znanstvena fantastika..kod nas u OS se vise nitko i ne trudi je traziti.
    Ali dobro..moji porodi su bili brzi i izdrzljivi pa se nadam da cu i treceg malca brzo lansirati van
    U vecoj je boli MM od mene

Anaheja znam kako ti je. Ja sam ispred radaone vadila stvari van

• mama@
    14. Prosinac 2015. 08:59

LinaKarolina da jos 2 dana. Vrijeme leti a ja bi da sam se vec rijesila 
    Neka njega i do 40-og tjedna...nemam nista protiv samo da me ne zezaju ovi laznjaci. Umorilo.me to sve.

Lillany bebica je preslatka

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.