Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines24
    14. Prosinac 2015. 19:30

Kod nas epi ni ne daju, valjda je samo jedan anesteziolog ns cijeloj bolnici tako da praktički nemam tu opciju izbora, ali zanima me kako dolantin djeluje? Vjerujem da ga je neka od mama primila pa zna...

Zanima me isto tako dal se prilikom šivanja epiziotomije daje kakva anestezija? Užasna sam kukavica po pitanju igli, to mi predstavlja najveći strah pri porodu 

Anaheja
    14. Prosinac 2015. 20:13

Jos uvijek nemam informacija o baki. Starci su nakon 3 sata uzaludnog cekanja otisli iz bolnice i dobili broj kojeg da sutra nazovu i provjere... U svakom slucaju na podu je bila od subote... Mama se jucer cula sa njom i baka joj nista nije rekla... Imala je telefon i nikoga nije niti zvala da joj dodje pomoc... Uopce ne znam kaj da mislim... 

Smirila sam se, nisam zivcana... Samo ne znam kak da se postavim prema tome...

Cure, ako mislite da ce vam uz epi bit lakse podnjet porod, uopce nemojte dvojit o tome. Ja i dalje zamisljam prirodni. Bez icega. Nadam se da cu izdrzat do kraja bit doma i da nikakvi zahvati i lijekovi nece biti potrebni.

LinaKarolina
    14. Prosinac 2015. 20:43

Ines naravno da pri sivanju daju anesteziju.Meni je bilo tako fino kada mi dr. prije sivanja dala duplu dozu da sam je pitala imaju li toga da mi spakuju kuci
    Ali osjetis kako te sivaju..samo ne boli..

LinaKarolina
    14. Prosinac 2015. 20:43

Ines naravno da pri sivanju daju anesteziju.Meni je bilo tako fino kada mi dr. prije sivanja dala duplu dozu da sam je pitala imaju li toga da mi spakuju kuci
    Ali osjetis kako te sivaju..samo ne boli..

tweety91
    14. Prosinac 2015. 20:59

Meni nisu ni ostavili neki izbor po pitanju epiduralne, podrazumijeva se da ju uzmem. Poslao me ginekolog na pregled kod anesteziologa, imam ga u ovu srijedu pa cu znati vise... Ali u principu ovdje epiduralna nije nikakva privilegija niti opasnost, nego sasvim normalna stvar.

[/u

LinaKarolina
    14. Prosinac 2015. 21:03

Ja da je mogu izabrati ne bih se dvoumila ali kada kod nas u bolnici ne daju pa eto..tko te sisa..trpi! Doduse prode sva bol i zaboravis ali voljela bih bar jedan porod u smijehu proci..

MaliV
    14. Prosinac 2015. 21:07

Vecer cure...

Citam vas kad stignem, nesto sam cijeli dan jucer i danas u pripremama, sutra pregled, pa ako se nesto pokrene da sam mirna da je sve spremno ☺️ S tim da mi je zadnja masina vesa za maloga sva u mucicama, jos nisam otkrila u cemu je problem jer bi isti tren bacila taj bodi/ trenirkicu/ vrag... Popizdila sam, tri ona rollera za mucice sam potrosila i tri sata 😒 

Anaheja, nadam se da ce baka biti dobro, hvala Bogu pa se ima tko pobrinuti sad za nju, ti se probaj zivcirati sto manje...

Sto se tice epiduralne, ja isto racunam na nju i veselim joj se 😄 par puta mi je palo na pamet da probam prirodno, bez icega, mozda i u vodi, ali u tom slucaju ne bi htjela muza pored sebe, jer mislim da tu traumu ne bi mogao izbrisati iz pamcenja, mislim da bi se previse prepao 😄

tweety91
    14. Prosinac 2015. 21:08

Al stvarno je grozno sto zenama nedaju uopce izbor. Svaka cast onima koje zele prirodan porod, ali bilo bi fer da se onima koje ne zele omoguci epiduralna  :)

[/u

gagicamamica
    14. Prosinac 2015. 21:10

Ja bas nisam odusevljena s epi. Na prvom porodu me nije primala prva doza,druga tek toliko, neznacajno i onda zadnju dozu mi dali i to mi djelovalo ali malo prekasno...nisam uopce znala kad treba tiskat...babica i dr su mi rekli kad da tiskam. Tako da sad nemam u planu ju uzimati. Poslije nikakvih tegoba nisam imala. Eto to je moje iskustvo....
    Zavidim onima kojima je s epi sve islo po planu. 😉 

Sto se dolantina tice i to sam iskusila....druga rijec za to droga. 😂 iako nikad drogu probala. Strasno mi se vrtilo od toga,sve mi se mutilo,povracala...jednostavno nisam imala snage reagirat na bolne trudove...boli te al bas ti s fućka. Srecom sve skupa traje kratko.

R. 3/2010. Od kada te znam ja vjerujem u anđele...

tweety91
    14. Prosinac 2015. 21:13

Za dolatin mi je je frendica rekla da joj je bilo koma isto. Da se totalno izgubila i postalo joj mucno. Tako da bi ja radije i prirodno nego tak nadrogirano do besvijesti...

[/u

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.