Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pepita2109
    05. Srpanj 2015. 15:20

Ma mislim da ću si ga i ja priuštiti

Tyna24 "U prvom tromjesečju nema problema s položajem jer se maternica nalazi u maloj zdjelici i ne smeta pri spavanju, dok u drugom tromjesečju maternica izlazi iz male zdjelice i otežano je spavanje na trbuhu, ali ne šteti bebi koja je zaštićena i pliva u plodovoj vodi. U trećem tromjesečju maternica je veća i tada trudnice teže spavaju. Spavanje na trbuhu gotovo je nemoguće i preporučuje se spavanje na boku", kaže dr. med. Marta Lajtman Križaić, spec. ginekologije i opstetricije, ali naglašava da spavanje na leđima nije preporučljivo.Ne samo kad spavaju, nego i kad leže neke trudnice mogu osjećati i slabost i imati osjećaj nedostatka zraka, a razlog je pritisak na donju šuplju venu koja ometa cirkulaciju krvi. Zbog poremećene cirkulacije krvi majke to se može reflektirati i na dijete pa u tom slučaju možemo primijetiti da dolazi do snižavanja broja otkucaja srca djeteta, prilikom ultrazvučnog ili CTG pregleda u ležećem položaju. Zato trudnica mora ležati na boku, a najbolje je na lijevom boku. Prema istraživanjima, na lijevom boku je najbolja cirkulacija krvi, tako beba dobiva najviše krvi, kisika i hranjivih tvari i tada se najbolje razvija", savjetuje ginekologinja i dodaje da trudnica kad spava može staviti trudnički ili jastuk za dojenje između nogu ili ispod trbuha na boku i namjestiti se kako joj je najugodnije.

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• mama@
    05. Srpanj 2015. 15:32

Pepita ovo kao da sam ja sastavljala hahahaha.
    Sto vise citam o njemu vise mi treba 
    Ja takoder ustajem iz kreveta uz povike/uzvike i to O BOZE, O BOZE...hahaha
    Znam tocno sto me ceka kasnije i zato ga moram vec jucer imati 

Pepita2109
    05. Srpanj 2015. 15:56

mama baš to  o znam kako ti je ponekad se ne mogu od prve dignuti, mene je bivši posao zeznuo pa ću sada najeee..drapati...

🙏👸👸🙏❤️

• kikica91
    05. Srpanj 2015. 16:18

E curke neki dan sam si kupila caj od lista brusnice.... i tek kasnije skuzim da na poleďini pise da nije preporucljivo za trudnice i dojile... wtf??? Kak vi mislite? Mislim da su to gluposti, bas cu sutra pitat ginica :/

• mama@
    05. Srpanj 2015. 16:46

Za list brusnice sam i ja cula.. ja koristim samo plodove za cajeve. Opcenito niti jedno lisce navodno nije preporucljivo za T. Sad dal je istina ili ne ne znam

Tyna24
    05. Srpanj 2015. 17:12

Pepita, onda valjda mene to čeka sve što si napisala, ali još uvijek hvala bogu mogu spavati bez problema i bez bolnih leđa i svega ostaloga.. zanimljivo mi je vidjeti ovo "kaže dr. med. Marta Lajtman Križaić, spec. ginekologije i opstetricije" ( to je moja ginekologica )

kikica- u trudnoći ti se preporuča čaj od kamilice i šipka. ostali su štetni. tako sam barem ja čula

Pepita2109
    05. Srpanj 2015. 17:28

kikica91 ja pijem običan čaj od brusnice i čisto sumnjam da su u njemu plodovi ikakvi, ginekolog mi je rekao dakle sam je rekao da pijem čaj od brusnice pa mislim da bi isto tako svakako napomenuo da moram samo čaj od plodova,ali sad si i mene pošteno uplašila 
    Tyna24 ma da supeeeer  ma ja tako neke zanimljive članke copy paste u word pa imam podsjetnike pa tako i tebi to kopirala 

🙏👸👸🙏❤️

visnjass
    05. Srpanj 2015. 17:52

Google 

Za LAKŠI POROĐAJ preporuča se kroz cijelu trudnoću piti čaj od lišća maline i čaj od lišća kupine (osima ako nemate zatvor) te matičnjaka i zobene slame. Njihovi kemijski spojevi se vežu na receptore maternice, opuštaju je, dakle smiruju grčeve i mogući pobačaj.

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

Pepita2109
    05. Srpanj 2015. 18:58

Tyna24 srećom moj nije takav i može ga se bilo šta pitati i rado će poslušati ma super je, dok mu kod kolege ide sve kao na traci hahah nema pitanja, gužve ni zadržavanja, a meni je ovaj moj presuper po tom pitanju

🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.