Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivanche2
    10. Studeni 2015. 08:56

Cure može pomoć? Doktor mi nije rekao kada mi je termin poroda. A na svakoj slici od ultrazvuka pišu hrpa datuma. Kako znam koji je onaj "zakonski"? Trebam za računanje odlaska na porodiljni jer sam na komplikacijama i bitno mi je zbog punjenja godine dana radnog staža. Zadnja M je bila 09.04. a termini koji pišu su 
    EDD 15.01.
    EDD 16.01.
    EDD 17.01.
    EDD 19.01.

..Great things take time...

axia
    10. Studeni 2015. 08:59

dobro jutro, tipkalice :)
    opet sams e noćas budila, ali sam se uspjela nekako namjestit i ponovno zaspat... namještanje u krevetu mi je postalo noćna mora... nekad sams e obožavala gnjezdit pol sata kad se probudim, sad samo gledam kak da pobjegnem iz kreveta....
    shimmer, lijepo ti svog draog treniraš :) zato sa ja torbu riješila, jer ako mi ju on bude pakirao, hodat ću po rodilištu u negližeu il tak nešt xD
    curke, postoji li uopće pravilo od kad šalju u TA i koliko često se radi ctg? ja vam ne mogu opisat kolio se to meni neda... znam, zločesta sam i lijena, to je za dobrobit moje bebice, al kad mi se neeeeda.

axia
    10. Studeni 2015. 09:04

ivanche2, po mojoj računici ispada 14.1. ... al nisam ti ja neki stručnjak za datume, ja još uvijek i sebi znam ić redom od zadnje m brojat olko sam trudna, čisto reda radi xD

• mama@
    10. Studeni 2015. 09:08

Ivanche ne trebas se zamarati tim datumima. Doktoru ce kompjuterski izbaciti datum koji po uzv u tom trenu odgovara za otvaranje porodiljnjog. Tvoji su datumi barem par dana razmaka.
    Upravo neki dan sam ja imala slican problem jer mi je po prvom termin 08.01 a sad ispalo 22.12.
    Jucer mi dr rekao da se ravna po prvom uzv i tako ce mi 45-ti dan otvoriti porodiljnji.
    Isto sam na komplikacijama

baby♡girl
    10. Studeni 2015. 09:10

Dobro jutro djevojke i dobro jutro vasim velikim trbuscicima 
    Kad pogledam ove vase tickere i vidim da vam zbilja ostaje jos jakooo malo sva se raznjezim 💖
    Ne mogu popamtiti tko je sta pitao, vec me snaslo zaboravljanje i glupavost. 
    Axia ja sam u TA otisla jednom i to kad sam vec usla u 40 tjedan. Do tad sam redovno isla kod svog ginekologa. Ionako sami kazu sto manje pregleda to bolje, ovih vaginalnih. Npr u bolnici su me jednom pregledali vaginalno, a na ctg me stavili tek kad su mi dali gel. Samo sam brojala zjake tamo 😅 i taj jedan jedini put sto sam dosla su me odmah htjeli ostaviti 😢 a bila sam zacementirana, bez trudova, ni cep mi nije tad bio ispao. To cekanje na pregled od 8 do 13 mi se uopce ne svidja. 
    Nadam se da Pepita spava. Nesto se ne javlja jos 

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

Mrkvica2
    10. Studeni 2015. 09:13

Jutro i od nas dvije.. eto ja se jos izlezavam nekako sam lijena ustati.

Ivanche nemoj gledati na tim slicicama nego na nalazima sa pregleda, neznam jel ti upisuje u trudnicku knjizicu ili dobivas samo papire ali na svakom bi trebao pisati ocekivani termin poroda.

Pinky a nemam ti pojma.. zadnji put sam pitala za vag pregled i otpilio me doktor. Kao ne radi ga.. pa otkada radi onda.. ma neznam ti po kojem kriteriju oni salju. Vidis da je lillany par dana samo ispred mene pa su njoj sve obavili. A u TA sam otisla jer me moj gin poslao da u 37tt pocnem odlaziti tamo. Kod njega mi je zadnji pregled bio u 34tt.

Axia a vidis da svatko drukcije.. mene je poslao u37tt.. ali mislim da rijetko kad salju prije 35tt. Negdje ides do poroda kod svoga kao npr pepita.. ctg ocito isto tako ide kako kod koga. Negdje citam ide se od 36, negdje od 37 a negdje kad napunis 38tt tek.. ovisi valjda gdje ides u TA. Ali svi ga rade redovito kada preneses to znam.

axia
    10. Studeni 2015. 09:13

baby girl, hvala ti, uvijek me nekako utješiš :) nadam se da ću moć i ja toliko otegnut :) valjda se uzima u obzir što je do sad sve školski...
    kažeš, čim manje vaginalnih? a zaš onda ovaj moj dr svaki put nekog jarca čeprka? ma joooj :/

Sonja8
    10. Studeni 2015. 09:16

Dobro jutro svima!
    Axia, hvala za link na uloške od ZMajcice, vjerujem da su divni kao i pelenice. Ja sam vec koristila dnevne od Dolise i moram reci da su odlični i da mi sad super dodju u trudnoći... Naručila bih ja par i ovih, ali mi je glupo samo to uzeti jer za sad ne planiram uzeti pelene, skupila sam ih dosta, nego mozda kasnije kad vidim sto mi fali. Ti ćeš naruciti? 
    Sto se tice trudnickih tegoba prijavljujem bol u preponi, teze hodanje, kontrakcije (pogotovo kad se preforsiram) i staaaaalni odlazak piskiti! I hm nespavanje...nakon noćnog/jutarnjeg odlaska u wc ne mogu zaspati vise!
    Super su vam linkovi, uvijek dodjem u napast naručiti i sebi
    Ugodan vam nastavak dana!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.