Ja sam svom dragom objasnila da on mora samnom unutra kao moj advokat. On mora postavljati sva pitanja i tražiti objašnjenja. Ja ću vjerojatno biti iscrpljena/preplašena/u panici i definitivno ne pri zdravom razumu i trebat ću nekoga kome vjerujem da nadgleda situaciju. Dobio je osnovnu edukaciju o tome što se sve radi na porođaju tako da mislim da je spreman postavljati ne preglupa pitanja. Iako mislim da su i glupa pitanja u takvim situacijama dozvoljena. Nekako mislim da cu se osjećati manje bespomoćno ako je on tamo.
Mrkvica nije ni da ja nešto navaljujem, samo sam mu rekla koliko bi mi značilo i zašto, ja sam samo spomenula da muž može biti na porodu bez problema tu kod nas i nije rekao da neće ići ni da hoće zato se nadam potajno da hoće hahah, još je jučer kad smo gledali neku seriju gdje žena mužu slomila dva prsta tokom poroda rekao da ću tako i ja njemu hahaha
Pinkypik ma oni ne razumiju šta mi želimo i koliko nas je strah i koliko ćemo biti bespomoćne tada, oni nam trebaju kao potpora i kao naši zaštitnici..
lillany pa točno to...
moj je mislio da on mora gledati kako beba izlazi xD pa to ne bih ni ja gledala a kamo da bih dala svom mužu da gleda hahaha vidjeti ćemo šta će biti
danas je otišao na stražu i trebao je biti do utorka,ali zbog glasanja im traje do ned, pa onda krećemo na poticanje otvaranja i tako
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Pozdrav okruglice. vidim da ste i dalje revne u ispisivanju stotina stranica u rekordnom roku. ne stignem sve čitati, sigurna sam da ste me spominjale, pa da vam se javim.
rodila sam svog kapitalca u četvrtak, na termin, u 22:12. velik 52cm i težak 4000g. trudovi su počeli oko 13h, kad sam bila na naručenom uzv. vidjela sam na ekranu procjenu težine bebe koja je počinjala sa 45..g. doslovno sam se prepala od straha i započeli su trudovi. dakle, sve skupa je trajalo nekih 9 sati. doma sam odradila sve. dovršila torbu za rodilište, doručkovala, oribala krokse za rodilište. disala konstantno. otišla sam se okupati, zamolila sam muža da obrije međunožje. oko 17h sam oprala wc školjku i umivaonik. doula mi je došla oko 18h, stiskala mi kukove u trudovima, masirala. cijelo vrijeme sam bila na koljenima, malo sam ležala na boku zbog odmora. kad sam počela lagano tiskati, krenuli smo u rodilište. na prijemu u rodilište me uhvatio trud pa sam i taj odradila na koljenima, sestra je izašla i potrpala me na kolica i odvezla u rađaonu. kad me dovezla kolegama je predala moje papire i rekla "ova me dočekala na koljenima". sestre su me požurile na stol u pomogle da se skinem. na stolu me uhvatio trud. ja dišem, a doktorica pregledava "diletacija kompletna". da ne duljim previše.... rodila sam sina u istom boksu u kojem sam rodila i prvoga. primalja je bila fantastična, doula - to ne mogu riječima opisati. sinek mi je bio na prsima 2h nakon poroda, pupčana je otpulsirala prije rezanja.
nisam brijana, nisam dobila klistir, nisam dobila nikakve ljekove, nije bilo epiziotomije. imam 3-4 šava jer me pogrebao na izgonu. rodila sam u majici - ni grudnjak nisam skinula. trudovi su bili žestoki ali ne i bolni. disanje koje sam postala prije nekoliko stotina stranica me spasilo.
jedina boljka s kojom se borim je hemeroid koji je nabubrio pri porodu. eto, ako neka ima problem s hemićima, ponesite kremu sa sobom u rodilište.
Pinkypik ukratko sve sto je tyna na popis stavila za bolnicu imam i ja u kuferu. Mene je zanimalo dali ponjeti stvari za bebu i trebam li dvije torbe ili jednu. Uglavnom u torbi za bolnicu imam: 4 spavacice (jedna namjenjena za radanje), dva rucnika, torbica sa stvarima za osobnu higijenu (nisam uzela sampon), dva paketa jednokratnih gacica, papuce, tri para carapa, dva paketa vlaznog wc papira, nekoliko jednokratnih podloga (cesto su kratki s posteljinom), manji paket pampersica, krema za guzu i vlazne maramice, dvije tetre (desi se i da za bebe fali posteljine pa je prakticno imati), krema za bradavice, punjac, o grudnjaku za dojenje se jos omisljam, domestos vlazne maramice za brisati dasku u wcu, nekoliko plasticnih casa. S time da sam u poseban dzep odvojila jednu spavacicu, jednokratne gacice i ulozak da sestra lakse nade poslje poroda kada mi budu pomogle obuci se.
Stvari vozaju za tobom, a papire cu ponjeti u osobnoj torbi kao i vodu da mi bude pri ruci jer daju da se pije. Robicu za bebu i sebe za izlazak sam pripremila dragom u posebne vrecice da ponese. I paket chicco ulozaka nosim sa strane s koferom jer su preveliki da stanu unutra, pogotovo kraj paketa pelena. Nadam se da sam pomogla
Evo nam dillb napokon a i nase prve bebice
Cestitam to draga na pisulincu i drago mi je da ti je porod ispunio ocekivanja. Uzivaj sa zlatom svojim sada
ajme Mrkvice, pa ti imaš koferčinu! sreća pa u Perovoj ne treba niša osim stvari za osobnu higijenu. ja sam bila u pidžami i nitko mi nije riječ rekao. ručnikom bih se obrisala i proslijedila dragom na pranje, tako da je to donosio čisto svaki dan i dodatni paket uložaka. ostalog mi nije zafalilo. ponesite toalet papir.
bilo bi savršeno da sam "posao" mogla dovršiti u bilo kojem drugom položaju a ne u "kraljevskom" (ležećem). ali neću se žaliti, imala sam podršku. bilo je i zabavno - šalili smo se i tijekom trudova i nakon poroda. čak me mališa i popišao dok je ležao na meni u rađaoni.
Dillb, draga, mislim da ljepšu vijest nisam dugo čula!!! :D presretna sam zbog tebe, presretna jer ti je sve prošlo glatko :) ljubi i grli svoju mrvu u moje ime, dobro nam došao!!! skroz sam se rastopila, a ovaj put nisu krivi hormoni :D Jeeej
Sortiraj odgovore
Najstariji