Dobar večer...imam pitanje...ja sam sad na komplikacijama u trudnoci termin mi je 19.11. A komplikacije sam otovrila u radnom odnosu a ugovor sam imala do 31.7 danas mi je doktorica otvorila porodiljni a bila sam na komplikacijama i do sada...jel ja moram ic na burzu ili??
mislim da ne moraš, jer porodiljni idea nebi bilo loše nazvat i pitat preko hzzo, a ne poslodavca ili burze, ali mislim da nebi bilo loše nazvat i pitat...
Cek, cek, cek!!!!!!! Kaj je sad to da zadnjih 45 dana nemamo pravo na naknadu???????????????????????
Mislim, ja sa ovim kaj sam na bolovanju imam god i pol staza i ako mi netko kaze da necu imat pravo na naknadu, ubit cu nekoga tamo!!!
Kad smo vec kod toga, taman su mi stigli papiri doma i sutra to idem rjesavat....
anaheja, nažalost... ako si izgubila posao u međuvremenu kao ja, pod komplikacijama imamo pravo na naknadu, isto kao i kad smo bile pod ugovorom... a na porodiljnu 45 dana prije nemamo...
vjeruj mi, ja sam je htjela zadaviti več pred mjesec dana kad mi je to objašnjavala....
pravo na porodiljnu naknadu imaju samo zaposlene žene...
zato sad sve glasat za karamarka, hahahaha, bar da potegnemo tih 1000 eura što nudi za svako dijete
Znaci sad se moram ja priajvit na burzu…sutra pem na zdrastvo pa budem vidla kaj bude…
tyna, možda si se nespretno izrazila. porodiljnu naknadu primaju svi, jedino iznos ovisi o radnom odnosu, stažu itd.
a pepita, ako sam dobro skužila ti si svoj porodiljni otvorila 45 dana prije termina?
meni je doktorica jučer (između ostalog ) rekla i da to više ne dopuštaju?
ja ću usmeno pitati u hzzou kad budem nosila doznake krajem mjeseca, ali ću poslati i službeni upit na mail hzzoa pa kad mi odgovore fino isprintati i odnijeti na sljedeću kontrolu
link za torbu ću staviti čim naručim, a i za ostale koje sam gledala.
što se tiče prekrivača i jastuka, sama sam se sebi smijala danas. peglam posteljinu i uvlačim poplun u navlaku i mislim si "kojeg ja vraga ovo radim kad ga ionako neću koristiti"
na više izvora sam pročitala da krevetić u kojem je beba ne smije imati nikakve igračke niti deke, jastuke, gaze. tek kad beba bude veća i bude mogla micati glavicu. tako da ćemo radi svog gušta sve fino urediti, a onda goli madrac i na njemu beba u jastuku ili vreći za spavanje.
If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.
https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing
Sortiraj odgovore
Najstariji