Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pinkypik
    01. Listopad 2015. 14:31

A mužića ni ja ne bi tražila da ide da ne želi. Ali ovisi kakav je tko tip. Sigurno ga ne bi vukla da mi se tamo sruši. On meni uvijek pomaže i smiruje me, a nije ni gadljiv ni strašljiv pa mislim da mi treba tamo. Bar da mu govorim daj mi ovo i dodaj mi ono 😋
    A vani se može biti i na carskom...kraj glave lijepo...nije fer. Pa to je i njegova beba ipak. Nek nosi malo 😛

Mrkvica2
    01. Listopad 2015. 15:00

Bas kao sto dillb kaze pola tih testova je bespotrebno ponavljati.. bas evo ta senzibilizacija, ja sam pozitivna i sve okej ali svejedno napisu na nalazu ponoviti u 8mj. Bezveze, pa sigurno mi se nece rh faktor promjeniti u nekoliko tjedana 

Bome priblizavaju nam se polako termini.. ja jos za sebe nemam nista osim grudnjaka za dojenje i purelana hehe. Nebi ni to imala da nisam dobila.. dns bi trebali po kindac ici i bar sam onda koliko toliko za bebu spremna..

Moj muz nece biti samnom. Rekao je da jednostavno smatra da nece biti u stanju podnjeti i postujem to, ne zelim ga tjerati. Zao mi je samo sto ako cu biti dugo u predradaoni nece nitko biti samnom ali Boze moj sama sam se i rodila prezivjet cu.. mislim da je veliki plus za tate koji su na porodu bas taj prvi trenutak s bebom. Neznam da li pustaju tate koji nisu bili na porodu odmah kod mame i bebe kada bebica izade?

• mama@
    01. Listopad 2015. 15:39

Vidim polako krecu pripreme za nas... weeeeee

Nisam doslovno nista pripremila za sebe osim Byvacin spreja 2 kom i to je sve.
    Planiram ubrzo krenuti i s time 

Aspirator za nos: imam doma na usisavac i ne bih ga dala za nista. Mislim da mi na usta ne mozemo povuci koliko moze usisavac, a olaksanje bebe kad prodise nakon toga vrijedno je i kratkog placa ako je potrebno.

Kadica; gledala kojekakve anatomske, s postoljem, bez postolja, s umetcima i sl... i nisam se odlucila za nijedno. To planiram zadnje kupiti 

UZV: netko je spomenuo broj uzv-a u trudnoci... inace vidim da vecinom ovdje imate cesto uzv.. ja npr. sam do sada imala 2 i vjerojatno jos 1 u 30 i nekom tt i to ce biti to. Osim ako ne bude potrebe za vise. Ugl . gin nije za cesto koristenje uzv zbog moguce stetnosti. Ja sam tu samo da postujem njegovo misljenje 

Lijep i topal dan vam zelim

Pepita2109
    01. Listopad 2015. 15:55

mama a reci koliko često se bebici nosić mora čistiti je li se mora svaki dan?

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• mama@
    01. Listopad 2015. 15:58

Ne svaki dan... po potrebi.. bebin nosic "svira" kad treba ciscenje.
    Ja kombiniram malu pumpicu i stapice za usi s cime cistim nosic kad je 'stvar' vec vani, a aspirator kad osjetim da je nesto negdje u dubini.
    Ma skuzi se 

• mama@
    01. Listopad 2015. 16:00

Ja prakticiram ciscenje nakon kupanja. Dok su mali ne kupam svaki dan a pogotovo ne zimi

dillb
    01. Listopad 2015. 16:26

Mrkvice, i na mom nalazu senzibilizacije piše ponoviti u 8 mj trudnoće. to je samo rutina, ali nemam namjeru ponavljati jer nisam ni u prvoj trudnoći. 

Pepita, što se tiče učenja disanja, za početak ti je bitno duboko disati - duboko disanje opušta. dakle vježbaj ovako: pronađi neki udoban položaj i opusti se. dok udišeš lagano broji do 4, kad izdišeš do 8. udah ide kroz nos, izdah kroz usta. disanje mora biti jednostavno i ne bi trebalo umarati. 
    druga vježba: to je kod jačih trudova, kad primijetiš da se grčiš umjesto da dišeš. tada dišeš kratko. udah i izdah na usta, dok izdišeš usta oblikuješ u slovo "u" ili "i" (jer se usta manje suše). možeš kombinirati oba samoglasnike jer ćeš si na taj način stvoriti neki ritam i dodatno se opuštati. 

ako muževi ne žele ići s vama, pronađite neku prijateljicu ili mamu koja želi. raspitajte se u rodilištu da li dopuštaju pratnju ili imaju neke uvjete. znam da su nedavno ukinuli nekakva glupa pravila odijevanja pratnje, i znam da se radilo na tome da se ukinu i uvjeti kao što je tečaj - ali ne znam jesu li u tome uspjeli. 

dillb
    01. Listopad 2015. 16:29

bila sam danas kod ginekologa i sestra je čak znala i moje prezime. rekla mi je dajte mi one papire od jučer pa ću vam napraviti nove. čula se sa pravnom službom i kao to je nešto novo i nisu joj javili na vrijeme. ja sam joj samo odgovorila da se na službenoj stranici hzzo taj podatak nalazi već mjesecima (nisam rekla godinama). 
    zahvalila sam se i otišla. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.