Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dillb
    01. Listopad 2015. 11:04

Tyna, slažem se s tobom u potpunosti. sama pomisao na tu pretragu nam stvori stres, od stresa nam poraste šećer i onda nam postave krivu dijagnozu.

slažem se da gastacijski može prouzročiti neke komplikacije u trudnoći, ali pravi gastacijski - ne ovaj njihov umišljeni. isto kao i testovi senzibilizacije koje spominje Mrkvica. ako je krvna grupa +, čemu ponavljanje? moje osobno mišljenje je zbog troškova.

samo nam kompliciraju živote bez veze. sljedeći put kad ostanem trudna, obavit ću samo one preglede i pretrage koji su zaista potrebni. ništa više od toga.

Tyna24
    01. Listopad 2015. 11:08

dillb, kak ti još sitno brojiš
    jedva čekam da čujem tvoje dojmove,mislim da budeš ti prva u grupi koja će roditi

tak su ti mene šetali sad kad mi u firmi nisu produžili ugovor.. nosila sam doznake od ginekologice na hzzo.. kad mi zvoni telefon za 3 dana, zovu s hzzo da nisam donesla dobre doznake, nek donesem druge.. dođem ginekologici, veli sestra da su dobre doznake, ali mi isprinta još jedne nek nosim. donesem na hzzo, žena se tamo smije i veli da nisu dobre.. opet ja kod ginekologice, pa opet na hzzo..poludjela sam...ali na kraju je ionak tako kako vele u hzzo... te "sestre" su jako pametne, a na kraju ispadaju glupe. ali glavno da se nas šeta ko mlade majmune

dillb
    01. Listopad 2015. 11:26

da... ja još sitno brojim 28 dana!!! jedva čekam. doula je na raspolaganju. dijete od sljedećeg tjedna ide u vrtić tako da se ja lagano mogu početi pripremati za porod i prinovu. vježbati disanje, pripremiti i oprati robicu i pelene, možda nabaviti nekakve spavaćicu na kopčanje za rodilište i napokon spakirati torbu.

Pepita2109
    01. Listopad 2015. 11:44

Pozdrav drage okruglice.. moja mama u 8 trudnoća nijednom nije išla na taj Ogtt, bila na samo 3 uzv cijele trudnoće, ma danas samo stvaraju stres trudnicama svime time..
    šta se tiče senzibilacije, tj ponavljanja u 8mj trudnoće, meni je ginekolog prošli put rekao da ne moram da se to radi samo kod negativnog rh...
    dillb stvarno jako malo ti je ostalo weee  bliži nam se kraj, ja sam jučer samu sebe pitala ajme meni pa zar ću ja stvarno roditi, još mi to nije došlo do glave hehe

u mom gradu tečaja za trudnice nema  tako da sam pomalo izbezumljena.. kao nema dovoljno zainteresiranih, ja sam sad u bedu.. kako da ja sama naučim disati? i sl.? joj komaa..

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Anaheja
    01. Listopad 2015. 12:03

Mene ogtt ceka sutra, dosao je na red... A nece mi se. Vec od same pomisli da moram biti tamo 2 sata i ni makac sam zivcana ko pas... 
    Bila sam danas na pregledu i zeza me doktor da sam se konacno pocela debljat 
    Dobila sam 3 kg u zadnjih mj dana i sad sam ukupno 9 u plusu. A ultrazvuk je tek 16og.... Daleko je to...

axia
    01. Listopad 2015. 12:14

pozdrav svima :D
    ipak nisam danas išla na ogtt, sutra idem, tak da i dalje držite fige :D

anaheja, ne koliko često ideš na ultrazvuk? ja sam ga dosad obavljala svaki put kad sam imala kontrolu, dakle svaka 4 tj. jel to prečesto?

Tyna24
    01. Listopad 2015. 12:34

ja imam pregled svakih 4 tjedana, i do sada samo jednom nisam bila na uzv... to zavisi od doktora...
    kolko sam skužila večinom rade uzv svaki drugi put...
    meni nije prečesto, ja bi svaki dan bebicu gledala al inače vele da kao, malo zrači uzv ali ništa nemože biti plodu... tak da neznam...

Pinkypik
    01. Listopad 2015. 13:13

Ma ja želim na taj tečaj samo da mi mužić dobije potvrdu jer ne znam kako bi sama na porodu... 😱
    Ako budem na carskom ionako ne može samnom,uzalud mu potvrda, a ja bi da bude kraj mene! 
    Samo bih voljela znati idem li na carski ili prirodni, da se znam psihički pripremiti. To je ionako najbitnije. Ali čini se da ću još morati pričekati...

Anaheja
    01. Listopad 2015. 13:20

Moj ginekolog nema vlastiti ultrazvuk, kod njega se naplacuje 100 kn, pa idem u bolnocu. A radim ga svakih 6- 8 tjedana. Dakle, duplo rjedje nego ti axia 
    A sad, kazu da ako nema naznaka da nesto nije u redu nema potrebe precesto radit uzv jer nije dokazano steti li bebi ili ne.... Pa budi pametan... A jedva cekam da vidim pikulicu . I jos vise da je konacno primim u ruke 

• buffy
    01. Listopad 2015. 13:25

Dobar dan okruglice...
    Meni je moj rekao da na ogtt me vise nece slati, beba mi je veca po ultrazvuku za jedno 10 dana nego po zm..tako da i to ovisi od doktora..
    Da se malo pozalim.. mislim da cu izluditi. Ne znam kako vi ali ja vise ne mogu o nicemu misiti osim o bebi i stvatima za bebu.. moj mozak sad samo za to sluzi.. i trudim se nesto drugo misliti, pricati, raditi al mi ne ide. Mislim da svima oko sebe idem na zivce jer idem i sebi.. uzasna sam, vise nikoga ne mogu slusati niisliti o njihovim stvarima, ... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.