šta se tiče mučnina hvala za savjet za kamilicu :) nisan znala meni dosta pomogne mineralna… Danas me čak boli malo dolje na predjelu gdje se maternica nalazi pa sam sva zabrinuta al mislim daj je to zato šta raste… bar se nadam :)
nama je termin 16.12 :)
a šta se tiče umora jedva se ustajem iz kreeveta :/ al eto za svoju curicu sve valja izdurat :)
I pozdrav nove majke šta ste se priduzile zimskim bebama , nadam se da cemo uzivat u ugodnim razgovorima :)
Rekla mi je ginekologica u 12 tjednu prema broju nabora da je velika vjerojatnost da je cura.. Ja idem privatno ginekologu pa ne znam očito oni prije kažu ili imaju bolji uzv ne znam :/
obzirom da mi je ovo druga trudnoća pa znam razliku između rada crijeva i pokreta djeteta, prve pokrete sam osjetila oko 14-og tt. u prvoj trudnoći sam prve pokrete osjetila oko 20-og tt.
vekyveee, nemoj se brinuti ako to nije neka strašna i probadajuća bol. to je sve normalno. ja jedva mogu nogu malo odići od poda da obučem hlače. maternica, ligamenti, zdjelica.... sve se to prilagođava novonastalom stanju. bitno je samo da se ne forsiraš.
još sat vremena pa odoh na pregled.....
Curke...pozzz svima...cijelo vrijeme sam pod jesenskim bebama al tamo su cure dosta odmakle od mene...pa evo mene k vama...termin nam je 25.11....danas imamo pregled...nadam se da podnosite ove vrucine
ivonna i lady, dobrodosle!
Hvala svim curama na dobrodoslici nama novima.
Prijavljujem da je meni od sinoc malo mucno. Vec sam krenula spavati i morala sam se ustati iz kreveta i pojesti malo krekera, tek onda mi je bilo bolje...Bas mi se i neka hrana malo manje svidja zadnjih dana. To je valjda ta mucnina. Samo da ne bude previse povracanja, a kao sto kaze Pepita, ako i bude, sve za nase bebe.
dobro nam došla lady.
eto mene s pregleda. frajer je super, doktorica zadovoljna. gledali smo ga kako cucla prst. i doktorica me odmah "utješila", rekla mi je da ova vrsta kašlja može trajati i do 6 tjedana.
mučnina je zapravo vrlo koristan obrambeni mehanizam našega tijela. iako smo kao ljudska vrsta jako evoluirali, ipak su ostali oni neki urođeni prirodni instinkti. mučnina je znak da se hormoni reguliraju i navikavaju na novonastalo stanje, ali nas ujedno štiti od unosa loših namirnica u organizam. zato nam se i jede brza hrana, a ne svježa i zdrava. zašto? zato što je brza hrana termički obrađena, dok je svježa i friška alarm za sve one bakterioze koje se spominju po netu.
joj, baš mi vas je lijepo slušati kako se žalite za te mučnine... nisam zločesta (i ja sam to prošla), ali vas zamišljam kako se mučite, gladite trbuščiće i govorite svjoj bebici "sve će mama istrpiti zbog tebe".
ohoooo već ste se vratili .:))))))) prekrasno…. kad si saznala da je muškić u kojem tjednu? :) maliiii frajerko :)
Sortiraj odgovore
Najstariji