sram me uopče pitati, ali o kakvom to tečaju govorite? kakva potvrda je potrebna? ja nemam pojma o bilo tome
Tnya ja nisam ni s jednim djetetom isla na tecaj i to nije obavezno. Barem kod nas. Kod nas jedino moras ici na tecaj ako zelis da ti muz bude prisutan na porodu.
mozda grijesim
dillb nadam se da će ti kašalj proći pomoću tih kuglica.. ajme sigurno je divan osjećaj
Tyna24 tečaj nije obavezan, ali ukoliko te zanima najbolje je nazvati bolnicu u kojoj misliš roditi i pitati kad se održava tečaj za trudnice..
ivonnna i ja sam to sanjala prije možda dva tjedna i san je bio extra stvaran baš hahah i u snu sam govorila dragom da mi masira sise da se ne upale hahahah preeekoma
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Jutro, curke! Pepita bas me zanima kad cemo roditi...mozda na kraju isti dan....ja cu rodit u petrovoj ali muz vjerojatno nece biti na porodu...bez obzira mislim ic na tecaj i on samnom u slucaju da se predomisli i da saznam mozda kakve korisne informacije...koji pritisak u zraku danas bas se lose osjecam
odoh pojest koju palacinku
lady bilo bi fora da je na isti na dan, ali da i mene zanima, voljela bih da bude i prije,ali ako sam na svoju mamu prenjeti ću hahah
ja ću ako Bog da, da sve bude u redu roditi u Sinju u rodilištu (poznajem babicu pa bih voljela) a ako ne, onda u Splitu, a to me trta jer sam ja iz Zg-a bojim se da ih neću ništa razumijeti hahah, moj dragi ozbiljno razmišlja o tome,ali mislim da ću na kraju ostati sama
da i tu je pritisak, skroz je čudno vani, držim se kuće i vode i kreveta.. to je najbolje.. ja pojela dva snickersa nisam dugo pa eto da si malo želju ispunim
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Pozdrav svimaaa..... vidim da se svi drzimo kuce.. ja ludim od ovih vrucina, a jos nisam navikla bit u kuci cijeli dan
sto se tice tecaja meni je medicinska sestra rekla da zovem kad budem u 16 tjednu, tako da sam ja pretpostavila da je to obavezno
Pozdrav cure! Da, uzasno je vruce, treba se drzati hlada i piti puno tekucine.:-)
Dillb, nadam se da od ovih kuglica manke kasljes.
Pepita, samo pojedi nekad slatkis, moramo nekad kad nam organizam trazi.
Buffy, kao sto kaze mama, mislim da nije tecaj obavezan. Ja ne mislim ici, a ne planiram imati ni muza na porodu. Mozda se predomislim, ali za sada tako razmisljam.
Biserova zena, imam i ja isjedak od pocetka, zuckaste boje, nije preobilan i ne svrbi, ne pecka i nije neugodnog mirisa. Ginekolog mi je rekao da je to sasvim normalno zbog pojacanog rada hormona i dok se jos stvara posteljica. Prvo sam se brinula, ali on me umirio i rekao da je vazno da nema tamnog iscjedka ili krvarenja.
meni je sad par dana bilo super, i taman mislila da je kraj mučninama, kad ujutro čim sam otvorila oči, povračanje. katastrofa... nadam se da je to bilo zadnji put... več sam stvarno iscrpljena od toga...
pozdrav drage moje trudnice. eto mene na godišnjem, još sam uvijek kod kuće zbog nekih svadbi i rođendana. nadam se da ćemo u nedjelju zapaliti za liku. što se tiče vrućina, blaženi moj muž koji je ugradio ventilator, i moj svekar koji je napunio bazen na dvorištu. pijem puno vode i jedem neke osvježavajuće namirnice (jučer sam pojela krastavac s jogurtom). od ostalog, kašalj me rastura i dalje. sve me boli. ako je ginekologica u pravu - još 4 tjedna i prestat će.
tečaj za trudnice ili buduće roditelje je meni bio koristan. naravno da nije obvezan, ali se mogu saznati mnoge korisne stvari. meni je najkorisnija bila tema o dojenju. danas sam malo pametnija zbog iskustva, ali te savjete imam namjeru koristiti i sa drugim djetetom.
od korisne literature bih spomenula "Mliječnu stazu" (Rode) i "Moja trudnoća" (primalje), naravno ako imate mogućnosti pročitajte literaturu koju potpisuje Ina May Gaskin (svjetki priznata primalja) i Michel Odent (svjetski priznati ginekolog). ja se ovih dana spremam do knjižnice po knjigu od ovog zadnjeg.
još nešto, raspitajte se kod svojih ginekologa ili gdje već, ali u nekim gradovima patronažne sestre dolaze na savjetovanje sa trudnicama i prije poroda pa se možete s njima razgovarati o svemu.
Sortiraj odgovore
Najstariji