Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    visnjass
    23. Srpanj 2015. 18:48

Dobrodošle nove okruglice 

dillb kakav ultrazvuk treba biti za anomaly scan? Ordinacija mog ginekologa je još iz NDH, a ultrazvuk vaginalni onak crno-bijeli.

Stigao mi nalaz krvi  od kombiniranog probira, sve ok osim; dobni rizik 1:180 a granični rizik 1:250 
    Dobila sam laičke informacije da mi je rezultat takav zbog godina (36) i da se zapravo nemam što brinuti.. naravno, brinem se a 
    kod svog ginekologa idem tek za 2 tjedna

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

allegrazg
    23. Srpanj 2015. 20:29

visnjass, meni su isto objasnili da to ide prema godinama, kao što si stariji omjer je manji
    Sonja, samo ti vade krv na tom prvom, kada se radi anomaly scan radi samo taj detaljni ultrazvuk gdje gleda sve organe, posteljicu, plodnu vodu, prstiće, sve premjerava

23. Srpanj 2015. 23:23

Pozdrav, citam vas cijelo vece,cestitam svim   ;)
    Moj termin je 7.1,idem kod dr tek za dva tjedna i jedva cekam

MoonLight3
    24. Srpanj 2015. 00:33

Hvala na dobrodoslici 
    Vidim prica se anomaly s., kod nas se vise koristi naziv nuhalni nabor i radi se izmedju 11. i 14.tjedna. mi smo naruceni u ponedeljak tad cemo biti 12+3 nestrpljivo cekam, a ujedno je i tremica prisutna 
    Okruglice kad ste osjetile prve leptirice ili bebine pokrete u drugoj trudnoci?

lady6
    24. Srpanj 2015. 08:08

Jutro, okruglice! Meni je prva trudnoca i bebu sam osjetila u 18.tj. Sto se tice anomaly scana...ja sam u 12.tj.vadila krv (kombinirani probir) i tad mi je radila mini anomaly scan (isto sve mjerila) i ponovo radila anomaly scan sad u 21.tj. (bilo je sve ok).

Pepita2109
    24. Srpanj 2015. 08:37

Dobro jutro okruglice

White dobrodošla, čestitam i želim ti ugodnu trudnoću 

Šta se tiče anomaly scana,  radio mi ga je svaki put do sad dakle mjerenje bebe i sve šta dolazi uz to 

Odbrojavam još 4 dana do pregleda ajmeeee ovo na kraju najduže traje hehe

kako ste mi vi? jučer je kod nas fino zahladilo i napokon sam prodisala, za sada ujutro iako je sunce ima i zraka i nadam se da će tako i ostati 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

lady6
    24. Srpanj 2015. 13:07

Znamo kako ti je....kod mene paranoja i dalje traje...i vjerojatno nikad nece stati......vadenje krvi nije obavezno, ne brini ako je ovako vidio da je sve ok i bit ce tako....kod nas ba zalost ni kise ni zahladenja, samo malo oblaka (to valjda tak imam srece, odem iz zagreba na more da mi bude lakse i onda ovdje jedva disem). Pepita, i meni na svakom pregledu provjeri malo konstrukciju i dimenzije...

dillb
    24. Srpanj 2015. 13:21

pozdrav svim novim i starim okruglicama. 

visnjass, za anomaly je doktoru potreban 2d, odnosno crno-bijeli uzv. tako bar moja doktorica sve provjerava i gleda. tek kasnije se prebaci na ove druge verzije čisto da vidimo kako bebać izgleda i da ga meni pokaže na drugačiji način. 

a što se tiče kombiniranog probira... taj test se gleda na osnovi nekoliko pretraga. u odnos se stavljaju mjere uzete uzv-om, zatim podaci iz krvi i na kraju godine. da se gledaju samo godine, i ja bih bila u rizičnoj skupini, ali obzirom na sve ostalo - nema brige. to preporučam i tebi, nemoj se brinuti dokle god ti doktor ne pročita i pojasni nalaz. slobodno ga pitaj da ti to lijepo i laički pojasni. 

moj sljedeći pregled je za 4 tjedna jer je doktorica na godišnjem. na zadnjem pregledu me pitala imam li njen broj moba i da slobodno zovem. 
    na sljedećem pregledu ću biti u 30-om tt. ajme meni.... već....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.