Cure, iznad 30-te predlazu uglavnom svima da idu na kombinirani probir, a ako taj test nije u redu, onda salju dalje na ove invanzivnije, kao sto je amniocenteza. Nakon 35-te neki svakako salju i na amniocentezu, ali meni je rekao doktor da ako mi probir bude ok, nece me na ostalo bespotrebno slati.
Visnjass, ova cura kojoj je na amniocentezi u 16.tj otisao plod je bila kikica91, u prvoj trudnoci, a sad je na zalost izgubila bebu i drugi put, prestalo je srce kucati u 9.tj. Ona je, medjutim imala i ureaplasmu koja joj je prvi put uzrokovala upalu plodovih ovoja...jest, rizicna je amniocenteza, ali opet, vjerojatno ima jos cimbenika koji utjecu na gubitak, poput njene bakterije. Ne brini, tvoje su vrijednosti u redu, dokazat ce ti to i ginekolog.
Pepita, sigurna sam da je tebi ponudjen probir zbog slucajeva Downovog u vasim obiteljima, inace mladjima ne predlazu.
Oprostite cure, mi starije smo se malo raspisale o nasim problemima zbog dobi. Nema vise ruznih postova, samo lijepi.
Dulcinela ovdje nema ruznih i lijepih postova. Svaki je bitan na svoj nacin.
Pepita koliko znam ti si taj kombinirani odbila bez obzira na to sto u obitelji oboje imate Downove? Svaka ti cast.
Ja bih svakako odbila takav pregled i da mi je ponuden. Al mi nemamo u obitelji nikoga takvog
Malla, dobrodosla!
Naravno da bih svejedno rodila svoje dijete i da ga volim. Ne bih sigurno isla na tu pretragu da imam manje od 30 god. Ovako sam isla, jer gledam to na nacin da ako mi je vec zbog godina povecan rizik, htjela sam biti upoznata sa situacijom i mozda se lakse psihicki pripremiti na sve, ako je potrebno.
Mama, slazem se, svi postovi su bitni i iz svakoga ponesto ucimo, lijepog ili ruznog.
Malla dobrodosla i cestitam na trudnoci. Sad ces i ti brzo biti mama
Naravno da svakako volis svoje djete bez obzira na probir ali to ipak daje vremena majci i obitelji da se pripreme na razne mogucnosti. Samo neka sve napreduje i da nama bude lakse a ne da idemo unazad
Pozdrav svim okruglicama... A pogotovo White, vjerujem da je bilo dosta nepotrebnog stresiranja... Puno sreće želim i sto brzi povratak kuci :-)
Sto se tiče probira, iako imam 31 nitko mi nije ponudio nego sam se sama raspitala i narucila kod dr na privatni pregled. To je samo vadjenje krvi bez ikakvog rizika (kao npr.amnio) i ne vidim nista loše u tome, ali svatko ima pravo na svoj izbor..i mišljenje. I to poštujem. Ja znam da sam nakon pregleda jos mirnija :-) i moj dragi isto :-)
Kao i sve vi, uvijek nestrpljivo očekujem pregled da vidim malu mrvicu...uvijek me preplave neki posebni osjećaji kad je vidim, bas nesto posebno. :-)
A ne mogu dočekati trenutak kada ce nam reci spol...iako nam je, naravno, svejedno, ali znatiželja je jača.
Grozno za kikicu91, zaista mi je žao, stvarno ima šok za šokom.
Nadam se da je sada sve loše iza nje
Sonja dobro si opisala probirni, nema ničeg lošeg ni nikakvog rizika u tome, obično vađenje krvi a s druge strane eto čisto da se zna
Ja isto kad vidim bebicu ne znam jel se smijem ili plačem i cijeli taj dan kao da sam u oblacima, samo mi je u glavi slika bebice
Eto, upravo pojela svoju zdravu večeru McCountry, pomfrit s hrpom majoneze i pola litre cole.. i onda pitam se pitam zašto moja vaga toliko luduje
Dobrodošle nove okruglice, ne znam kome jesam poželjela dobrodošlicu a kome nisam pa onda sve u komadu da ne izostavim nekoga
https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png
Visnjass nadam se da si dobro spavala nakon zdrave vecere . Barem nisi legla gladna...mislim... ne bi trebala
Ja tamanim po vocu kao luda dok mi ne dosadi a onda me uhvati manija bureka pa kebapa hahahaha. Sve smo mi iste samo u raznim intervalima.
Sutra sam na 5.pregledu kod gin i jedva cekam. Ne znam hoce li mi raditi uzv ili nece
bok okruglice! meni je isto bio ponuđen kombinirani probir makar imam 24 godine i nemam nikoga s down sindromom u obitelji. ali sam ga odbila.i nije mi žao. i drugi put bi odbila
jučer bila u svatovima, baš sam skužila da mi je bilo previše, pa sam hodala odmarat u auto,boljelo me dole u području gdje je beba. a kolko me lupkao.. heheh... valjda mu je bila pre glasna muzika. i sad stalno lupka
kako ste? kod nas je tolko osvježilo, milina... vani je samo 19 stupnjeva, i baš mi paše, konačno mogu disati
Tyna sad ces sve vise osjetiti da manje mozes izdrzati. Vidis, i beba se buni
Kod nas je svjezije ali nije tako mala temp kao kod tebe. Vec se sunce vratilo i ja u haljinici . Sve si mislim da ce sutra vec biti za kupanjac.
Sortiraj odgovore
Najstariji