Zimske bebe 2015./2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dulcinela
    25. Srpanj 2015. 10:07

Visnjass, ja imam 35 godina, samo malo sam mladja od tebe.
    Ja sam googlala i ono sto sam nasla je da se uzima 1:250 kao neka granicna vrijednost da se naprave daljnje pretrage, triple test i amniocenteza. Naravno da to sto bas imas granicne vrijednosti ne mora nista znaciti i nije sigurno neka panika, ali najbolje bi bilo da odes onda kod dezurnog ginica, jer tvoga nema, da ti pojasni nalaz. Zbog godina ili eventualno losijeg nalaza ovoga testa mnogi salju na amniocentezu svakako, ali nemoj biti u stresu, to su sve samo vjerojatnosti. Zato su neke tj.mnoge mladje cure i odbile ici na kombinirani probir, da se izbjegne nepotreban stres. Samo polako i predlazem ti da nazoves dezurnog ginica. Na mome nalazu nema ovih pojedinacnih vrijednosti za svaku trisomiju, samo ukupan rizik.

• mama@
    25. Srpanj 2015. 10:37

Ne kuzim sad nista vezano za taj kombinirani probir. Mene gin nije ni poslao na to niti mi je ponudeno.
     Imam 29 godina pa ni ne znam dali je to vezano uz godine ili gin procjeni dali ici ili ne

visnjass
    25. Srpanj 2015. 11:07

dulcinela tek kad sam pročitala godine onda sam se sjetila da si već napisala. Ne namjeravam više nikakve testove raditi pa kako mi dragi Bog da.. pogotovo ne amniocentezu koja najčešće završi spontanim pobačajem, osim toga čitala sam post ali ne znam na kojoj temi točno kako je curi bio loš test pa je radila amniocentezu i imala spontani i stigao joj nalaz da je beba bila zdrava.. prestrašno, treba to preživjeti. 
    Ispričavam se svima zbog crnog posta, znam da to nitko ne voli čuti pogotovo ne trudnice. 
    U ponedjeljak idem kod dežurnog ali mislim da se cijelo vrijeme bezveze živciram

https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png

allegrazg
    25. Srpanj 2015. 12:06

Mama, mislim da oni šalju od 30-te nadalje pod obavezno. Par frendica je rodilo prije 30-te i nisu ih slali, a s drugim djetetom poslije su ih slali. 
    Jel se nekom od vas zna grčiti maternica? Par puta u danu, a nekad uopće ne. Sinoć sam se baš uplašila, jer su me u jednom trenutku uz to počela i leđa boljeti, a curka mi se odlučila na tulum u tibi. Više nisam kužila jel me crijeva ubijaju ili marernica ili kaj je...Na pretprošlom pregledu je doktor rekao da je to normalno i nemam brige, a sad kad sam bila neki dan sam ga zaboravila pitati.

lady6
    25. Srpanj 2015. 12:22

Allegra, ne brini...to su bh kontrakcije i normalne su...i meni se dogada...ali primijetila sam da kad mi je i probava u pitanju boli drugacije nego prije (slicno kao kad se grci maternica...samo onda moram na wc)

allegrazg
    25. Srpanj 2015. 13:58

lady, hvala, sad mi je lakse..iako mi ginekolog nije nista spominjao da su to bh kontrakcije nego samo da je to normalno. mislila sam ak su kontrakcije da treba mirovati ili nekaj, ali kaj se toga tiče zatvorena sam i tvrd mi je cerviks, pa nemam brige hvala Bogu

• mama@
    25. Srpanj 2015. 14:20

Lady ma vidim ovdje na forumu da je nekima ponudeno/preporuceno iako imaju i manje od 25 godina. Zato mi nije jasno. Znam jedino da se prije to nije radilo niti spominjalo. Zato sam ostala zatecena malo. 
    Svakako ne bih pristala na taj pregled al eto da pitam.

Pepita2109
    25. Srpanj 2015. 14:44

Meni je ponuđen taj test iako imam 22god (još malo 23),ali iz tog razloga jer u mojoj obitelji ima osoba sa downovim sindromom, a u obitelji mog dragog

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.