Damnarex zvuči jako zanimljivo tvoj novi posao, ti kao radiš uz odgajateljicu u skupini? Joj ti imas curku pa decka da. I kako se slažu?
Mikio hvala puno. Tako nešto sam i razmišljala od robice za početak, ali kao ljeto je pa ne bi baš ga preutoplila. Nama doduše klima radi 365 dana, jer ljeti bez hlađenja nema šanse preživjeti, ali nam je klima tako locirana da ne puše nikad po nama i uvijek na 26 ljeti da zapravo mislim da ćemo se mi držati stana prvo vrijeme, poseb ako budu neke užasne vrućine.
Joj ja mislim da ne bi mogla ostata doma 3 godine u komadu. Možda da Mikio šalješ molbe pa vidiš stanje uopce na tržištu rada, a i da dobiješ negdje posao uvijek možeš odbiti ako se ne budeš osjećala spremnom. Ja moram priznati da sam brdo više stvari stizala napraviti dok sam radila puno radno vrijeme, sad zbog trudnoće radim samo administraciju u firmi i neke tako laganije stvari, realno efektivno 3-4 h rada dnevno, većina toga od doma i ja ništa ne stiže, meni nije jasno kako. 🫣
Red fox testirala sam se da na listeriju, još čekam nalaze, neznamo koliko dugo treba da stignu, ali već je prošlo mi 8 dana od kad sam krv vadila za to, jos ništa ne javljaju 🤔. Iskreno kad mi je to rekla da bi bilo dobro, ja sam prvo se tebe sjetila i tvog iskustva 😟 i odmah joj rekla da me naruči. Cestitam za auto.
Damnarex, bas zanimljivo. Kakvi su ti dojmovi? Jesi bas odgajatelj ili ona pomoc odgajateljima? Meni to bas zvuci kao jako lijep posao, samo da nije toliko djece po skupinama. Kolko je u tvojoj. Danas smo proveli jutro u skupini kod mog malca, i bas gledam. Tete od jutra uzivaju, sad kad su malo stariji s njima je sve lakse raditi. U podne i pol spremnje za doma.
Grizli, i moja mala je pocetak sedmog. Sve kak je mikio rekla. Vani toplotni udari, a mi s njom prvih par tjedana bili u dugom. Al stvarno su te napale bolestine ajme meni. I ja sam u trudnoci imala koronu (dvaput) i onda tu komplikaciju sa sinusima. Ajme meni, koja je to muka bila. Tolko je sve bilo zacepljeno da kao da mi je bio uzasan pritisak u lezecem polozaju, pa sam nekak polusjedecki morala spavat... Nikad prije ni poslije nisam imala problema sa sinusima pa me iznenadilo kako to gadno bude. Kakvi su ti nalazi bili? Jel to onda ako se nadje listerija onda se lako rijesi ljekovima, ili ipak ne?
Red Fox, a ona opcija pola radnog vremena, jel ti to igra? Moj vjeciti san :) al muz bas nece vise djece, bojim se da se nece nikad predomislit. Prije sam mislia da ce se sigurno jos zazeljet, pogotovo kad vidi kolko ja zelim, al nekak nisam vise sigurna.
Bas dosla vidjeti jel se grizli javila s nalazima...
Grizli kakvi su nalazi? Nadam se da je sve ok... 🤞🏻
Btw kad je termin?
Zarice i moj san je pola radnog vremena...
Bas sam pricala kak bi to trebali omoguciti mamama da biraju jel zele do neke dobi djeteta. Naravno uz sve nedostake istog, financijski, staz, itd. Ja bi odma pristala.
Ja sam sad u fazi kad me osuduju sto sam doma i ne radim, i to uza obitelj... bas tuzno...
A prije su mame domacice/kucanice bile normalan pojam....
.
Pitanje, ako znate, da li mi sad nase klince ako su u redovnom gradskom vrticu ponovno upisujemo u predskolu ili?
Moram to pitati u vrticu iduci tjedan...
I jos nesto me zanima...
Dal su se kod klinaca sad javili neki strahovi koje prije nisu imali?
Npr N se sad boji pasa, proc uopce blizu njih, malih, velikih, svakakvih... boji se igraonica, boji se voziti bicikl...
Moj malac nije razvio nekih novih strahova...Ne cini mi se tako uobicajeno da se krenu bojati raznih stvari odjednom, al opet sto ja znam.
.
mikio, nez sta rec. Uopce mi nije jasno zakaj nekom tamo drugom smeta kak ostali zive, a pogotovo kad se ovako subjektivno osudjuje, valjda samo s ciljem da sipas otrovne strelice. Da se mene pita ja uopce nebi radila - najradje bi doma s klincima bila i sa strane volontirala na mjestima gdje sam uvijek i zeljela. Ako cu ikad biti u mogucnosti da tako okrenem zivot, bome i hocu :)
.
Mi se dosad nismo nikad upisivali da nastavimo s vrticem (kao iz jaslica u vrtic npr). Samo grupa automatski nastavlja. Tako ce biti i sada. Al pitaj za svaki slucaj i kod sebe.
Zarice točno to što opisujes za sinuse koma, s time da ja oduvijek imam problema s njima pa sam već navikla ali definitivno u trudnoći je to druga dimenzija nelagode, boli, bespomoćno jer antibiotik koji djeluje ne smijes... Sad me krenule alergije, moja sezona u punom tijeku ne smijem van izaći koliko se gušim. Opet ono od lijekova što smijem ne djeluje i tako ko kakav debil van kad idem moram stavljati masku. 🙄
Mikio joj mene to osuđivanje okoline uže strašno nervira u zadnje vrijeme i dopustila sam si da im odbrusim kad krenu. Ja recimo da imam opciju pola radnog vremena svakako bi iskoristila, ali samo zato da mogu obaviti kućanske poslove dok su djeca u vrtiću/školi recimo, da popodne mogu biti posvećena djeci. Kućanice ne bi stvarno mogla biti i to ti se divim, imam osjećaj da bi se ja u tome izgubila skroz.
Nalazi još ništa ovaj tjedan 4. pokušaj na kraju idem u Zg osobno na HZJZ i rekla sam im donijeti sve uzorke iz cega rade analize i nek si biraju kako ce i šta raditi samo da nalaz dobijem više. Prvo su mi dali krivu uputnicu, pa slali krv u krivu ustanovu, pa da treba uzorak stolice, pa kad smo to obavili e ne valja mora biti svjež, pa ipak treba krv i raditi serologiju, pa ne nego bris maternice pa sam poslala upit kako misle raditi bris maternice u 28tt, i žena mene zove iz bolnice da sta beba još nije umrla i da onda ništa od brisa. Znači infarkt sam skoro dobila od pitanja. Tako da sam imam u četvrtak termin u Zg i da dođem sa svježim uzorkom stolice i krv da će vaditi. Katastrofa organizacija za tako ozbiljnu stvar kod trudnica.
M nema neke posebne nove strahove, ali ima češće noćne more.
Vrtić isto nema upisa automatski ide dalje jedino kad se upisuje u školu te godine moramo predati ispisnicu do početka 5. mj, a ima pravo ići u vrtić do 1.8. u godini kad prelazi u školu.
Bas sam sad dosla odgovoriti, oprosrite ostale cure kaj cu vas malo ignorirati u pocetku al ovo me s Grizli bas jako sad uzrujalo. Jesu oni normalni? Kakva stolica i Listeria?? Uzorak se uzima iz brisa cerviksa i salje se na HZJZ ili se nosi (ja sam nosila) tako, na uputnici mora pisati da je iskljucivo za Listeriju. Serologiju kod bas kolko znam nitko ne radi, ja sam slala upite i u privatne laboratorije u sad sa malom. Na kraju sam poludila i kod mene na poslu su mi napravili pretragu, al iz brisa cerviksa.
Idem sad jos to malo prouciti. Al sigurna sam da se moze iz krvi seroloski, bris cerviksa i naravno bris maternice, plodna voda, posteljica, plod ak se vec desi sranje. Bas sam ljuta, mislila sam da je do sad s tom Listerijom stanje postalo bolje u smislu da znaju kaj rade, a ima je sve vise
Zarice razmisljam si o pola radnog vremena, na poslu mi bas nisu odusevljeni tom idejom al briga me iskreno. Znam da si ti pricala da bi troje, mozda se muz predomisli jos 😂
Mikio jel tebi N u drzavnom vrticu? Mislim da onda ne trebas posebno upisivati ako je redovni program, al a nije mislim da trebas.
Moj nema strahove nego je uzasno bahat i bezobrazan zadnjih tjedan dana. Bas mi je danas dignuo tlak 100 puta. Ko da mu je dosadno i ne zna kaj mi sa sobom. Igracke uopce ne gleda, ja se uopce ne stizem igrati s njim, dok sredim po doma, oko male, jos i psa i ode mi dan.
Sortiraj odgovore
Najstariji