ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    07. Travanj 2025. 10:48

Hej žene... meni nikako se nije htjelo ulogirati zadnji dana, al sad sam uspjela paaa da se javim.
    Meni što se trudnoće tiče je ok, rekla bi vrlo slična kao sa M, međutim sad sam izredala od samog početka bolesti počela sa nekom crijevnom virozom koju smo pokupili bili na krstarenju, zbog čega se sad mojoj gin upalila lampica da me možda na listeriju testira, neznam dal ima smisla nakon toliko mjeseci, ali bolje da testiramo nego da se što dogodi. Onda sam imala virusnu upalu pluća, šta je uvjetovalo užasno pogoršanje astme, pa koronu, nakon toga kao komplikaciju tešku upalu sinusa, i sad zadnje gripu koja me bila skršila skroz na skroz. Od početka imam problema sa jako niskim tlakom 90/50 što je uzrokovano lijekovima za astmu, a i heparinom na kojem sam, i to se ne poboljšava iako su očekivali da će bar sad kad sam krajem 2. tromjesečja se riješila svih bolesti. Zadnjih dana pak imam problema što se bebač bacio na desni bok, stoji vodoravno i pritišće mi šuplju venu čak i dok sjedim samo, tako da sam sva pogrbljena na lijevi bok već par dana, ali vajda se bude maknuo. 

Grizli
    07. Travanj 2025. 10:49

Beba drago mi je da si se javila. Nadam se da će ti se ispuniti želja za novu trudnoću. ja ti imam još malo 39, koliko ti imaš? Jesi ti ono mlađa od mene?

MIkioo joj M je oduševljena, ona ne može dočekat da se rodi beba. Nismo joj rekli da stiže braco, ali vjerojatno budemo prije poroda, iako drugima oko nas ne govorimo kao ni s njom. Prvo je u glavi imala ideju da će ona dobiti seku jer svi u grupi njenoj vrtićkoj dečki imaju braću, a cure imaju sestre pa je tu ostala zbunjena kad smo rekli da to nema veze da nije pravilo i da njen tata ima seku. Pa je dugo vremena govorila da joj je svejedno samo da ne bude zločesto dijete, a sad zadnjih dana spominje da želi brata, jer će se onda malo igrati i muških igra je rekla. Jako se voli igrat i glupirat sa dečkićima, iako je prava dama zapravo, ali nekako se više slaže sa ta 3 dečka u skupini nego sa curicama. One ju iznerviraju kad izmišljaju kojekave gluposti, pa samo bi pričale o lakiranju nokti, a i ismijavaju joj se jer voli više plavu boju nego rozu, iako se sređuje za vrtić ko za modnu pistu, pa nekako pretpostavljam zbog toga da preferira brata dobiti. Vidjet ćemo uskoro kakva će biti reakcija. Oduševljena je činjenicom da nas dvije imamo tajnu da će se beba zvati kako ona želi. Birala je vrlo studiozno ime i muško i žensko i zbilja me iznenadila kako je lijepa imena predložila i odabrala pa smo se dogovorile da to nikome ne kaže i da ću ja tako dat ime bebi. 
    Što se odgovranja tiče već dugo smo u toj fazi raspravljanja i iskazivanja nezadovoljstva, najčešće kad joj nešto ne paše kaže da smo ju razočarali, da tako roditelj ne govori sa svojim djetetom koje voli ili da će se odseliti kod bake. Btw kod bake je u cijelom svom životu do sad sama provela ako je sve ukupno 7 dana, sa nonom 3 dana, a sa tetama niti cijela 24 sata, tako da nema pojma o čemu govori kad spominje selidbu. 

Polako sam počela razmišljati, osvježavati pamćenje što bi nam sve trebalo za bebu. Jako me zbunjuje da će sad biti ljetna beba i da uopće ne znam što od robice pripremiti. Pa ako koja ima koji pametan savjet što treba od robice bebi koja stiže početkom 7 mj slušam... 

E da jel koja od vas se u trudnoći cijepila protiv hripavca? Meni to sad predlažu pa ne znam što napraviti. Navodno na taj način je novorođenče zaštićeno dok ne počne stvarati svoja antitijela. 

Damnarexx 🌺
    07. Travanj 2025. 22:13

Bokić curke!
    Slučajno sam našla link od foruma, rekoh  da vidim jel itko išta napisao 🥰

Grizli čestitke na trudnoći! Baš mi je drago!

Ajme kako su na velika dječica!
    Moja E ima 5god, a dječak 3.5g☺️ i to je to od mene😂 završila sam sa djecom. A po novome radim kao njegovatelj u jaslicama pa tamo guštam sa bebačima🙂

• miki00
    09. Travanj 2025. 07:11

Grizli joj bas te satrale bolesti u trudnoci... 
    Al evo, nama je ova zima bila najgora, sve smo imali sa svim mogucim cudnim simptomima... 
    Drzi se 💪 i bas lijepo da stize braco 😊
    Ja imam.dvije cure i to je sad vec rihtanje, sminka, til i sve na sto ja nisam navikla 😅
    Moja druga curka je ljetna beba, pocetak 7.mj, prve dane sam ju oblacila u pamucno bodi dugi rukav i duge hlacice i carapice, oni nemaju joj samoregulaciju topline razvijenu... a poslije nakon mj dana sam joj samo kratki bodi i carapice. Budes vidjela i procjenila kad ga pipnes. Moja se sva osula od znoja i vrucina pa smo ju skidali vani, a doma je tak bilo ugodno da je bila normalno bodi i hlacice. 
    Najgore mi je bilo dojenje jer smo se ljepile jedna za drugu i cjedio se znoj. Pa izmedu nas tetra pelena... 
    Javi se na fb ako budes trebala kakav "savjet" ili potporu 😊
    Damnarex vau bravo, jaslice! Svaka cast! Jesi to neki tecaj zavrsila ili? 

Red Fox
    09. Travanj 2025. 22:59

Grizli bas mi je drago zbog vas i vidjet ces kad dode braco kolko ce M uzivati.
    Za listeriju se odi testirati sto prije, molim te, ja cim cujem za nju jeza me prode.
    Dobro da te ginekologica salje, valjda je to znak da su postali svjesniji opasnosti, ima je sve vise. 
    Damnarex super za posao. Jesi zadovoljna? Kak ti ide sa fotkanjem?
    Ja sad muku mucim di da upisem malu u vrtic, kod nas je koma stanje, tete odlaze, danu otkaze. Razmisljam da ju upisem u Montessori grupu ili u drugi vrtic. Al opet ne bi N sad prebacivala u predskoli pa mi je malo nezgodno da mi budu na dvije lokacije. 
    Na poslu mi se isto puno toga promjenilo pa mi se bas i ne vraca 🤦🏼‍♀️ pa si nekad mislim da jos ostanem doma godinu dana. Ne znam ni sama.
    Ne znam kak je vama s drugim djetetom al ja imam manje vremena nego ikad, bas nis ne stizem. A mala je sad pocela sa protestiranjem, nece se voziti u kolicima, kad hoda ne da ruku nego bi ona di si zamisli pa se baci na pod i lupi glavom namjerno. Mislim da mi je ovo najtezi period od 1-3 godine.

• miki00
    10. Travanj 2025. 12:57

Red fox je, evo jedino vrijeme koje imam je sad dok mala spava a N je u vrticu i to ako pola sata... ne stizem nista, izgledam ko beskucnik... imam osjecaj da samo gledam na sat i jurim, ni ne okrenem se vec je vecera i spavanje i opet ispocetka. 
    A sve se vrti oko djece i njihovog rasporeda i aktivnosti. 
    I da ,prije 2 tjedna smo spakirali kolica jer su 4 mj stajala na hodniku, nije se htjela vise voziti... postala je mali pubertetlija 😅
    I kod nas je koma stanje s vrticem, prijavit cu al sumnjam da ce dobiti mjesto, uvijek je 200njak djece ispod crte. 

Red Fox
    10. Travanj 2025. 13:38

Mikio tak i ja ko beskucnik 🤦🏼‍♀️ jos sam ja bila i prije malo neorganizirana tak da sam sad bas u kaosu, ormar mi je u kaosu, kuhinja, sve😂 trebala bi to sve dobro organizirati, pobacati a nemam kad. Mislim da cu ostati jos dva mjeseca doma kad krene mala u vrtic da se zbrojim.
    Poslala sam ti bila poruku na fejs za posao kod mene pa ti nije stigla poruka. Al sve u svemu bolje da se nisi prijavila 😂 mislim da bum i ja otisla 😂

• miki00
    11. Travanj 2025. 13:52

Red fox joj, hvala ti sto si me se sjetila uopce 🙈 
    Meni je crko mob sredinom 11.mj i kupila sam novi i evo do sad nisam stigla jos sve aplikacije ukljuciti pa tako i messenger jer se ne sjecam lozinki 😜 budem 🙈
    Sta neces biti 3 godine doma?
    Bas sam s muzem imala raspravu neki dan i ni samo neznamo dal da izguram jos 2 godine doma da odradim i prvu godinu skole s N doma pa.onda da krenem traziti posao ili prije. Naravno pod uvjetom da mala dobije jaslice.
    Ja sam bas ovu zimu rjesila vecinu ormara, doslovno stvar, dvije po danu. Nemozes sve odjednom, pogotovo ak imas malo smetalo uz sebe. 😏
    I ja ludim na to jer sam doma a ne stizem nista, na kraju samo cekam muza da ih preuzme, onda se ja ubijam od posla. 

Red Fox
    11. Travanj 2025. 14:51

Ma mislila sam, al nam je ipak premalo novaca.ne znam jel ja previse trosim, al sve je tak skupo postalo. Dok poplacam N trening, engleski, sebi trening, rezije,ode skoro cijela naknada. A opet se ne bi odrekla tih nekih stvari. Jos smo sad uzeli konacno nas auto, cekam da stigne.nismo vise mogli samo sa sluzbenim. Tak da se ja isto moram prisjetiti voznje pa i to moram nedje ugurati 🤦🏼‍♀️ sve i svemu vrijeme mi leti, a nisne stizem.

Red Fox
    11. Travanj 2025. 14:51

Ja bi na tvom mjestu slala molbe i trazila natjecaje. Ak nis drugo bar se malo vjezbas na tim razgovorima, al dobijes kaj super, ak ne imas iskustvo vise

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.