ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hani

Broj poruka: 889

Prijavi adminu

Ooo, mikio, čestitam na vrtiću! 🎉
    Beba, kako tvoja ekipa? Jel se promijenilo brojčano stanje kod tebe😊

• Zarica

Broj poruka: 2628

Prijavi adminu

Hej Beba, kako si ti, sta ima? Evo moja curka navrsila dvije nedavno. Klinci su super, mi smo super :) Cak su i dugo vec oboje zdravi, nadam se da je mljadja isto sve vec ispucala i da bude ovo zdrava godina :)
    mikio, kako je prosao prvi tjedan vrtica? Jel N uziva s prijateljima? Moj malac i dalje uziva u vrticu, al iako su nase tete najbolje na svijetu, a i vrtic je stvarno na mjestu, ja se nikad necu pomirit s tim omjerom od 22 djece na dvije tete (prije je bilo i vise djece). Mislim da nam je obrt u koji ide mladja bila jedna od boljih zivotnih odluka. 

• miki00

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

Nama je jako lose krenulo, N nikako nije sjela promjena, sama je cijelo vrijeme, place, ne zeli jesti nista... to je utjecalo i na ponasanje doma pa imamo 10 tantruma dnevno, odbija svu hranu, place, dere se... dijete se promjenilo do neprepoznatljivosti. 
    Ona je inace jako drstvena i otvorena (cak i previse ako se mene pita), uvijek si nade nekoga i sprijatelji se ali ovo su vec formirane grupe i ona je nova i nemoze se uklopiti nikako. Tako da smo na sto muka.
    Isto ih je 23 na 2 tete. Vidjet cemo kako ce ici dalje al za sad nam je svima teski stres  🥺
    Onaj obrt nam vise nije bio opcija jer sad bi bile 4 bebe od 2 godine i ona. Ipak joj trebaju vrsnjaci sad. 

Red Fox

Broj poruka: 1385

Prijavi adminu

Isla sam slucajno provjeriti forum i nemate pojma kolko me razveseli kad vidim te nase zimske bebe 🧡
    Mikio bas mi je zao da je N tak prihvatila vrtic 😞 al bit ce to bolje vjerujem, daj joj mjesec dana. Mala N je s tobom doma?
    Mi smo super, seka nam vec ima 7 mjeseci, papa sve kaj joj das za razliku od brata 😂 jos se hvatam da kucanskim poslovima, nemamo mjesta u stanu 🫣 N mi nije cijelo ljeto bio u vrticu, pa je sad malo lakse.
    Beba tebe sam se sjetila kad sam joj krenula davati dohranu, prvo sam joj dala bananu jer smo bili na moru i bilo mi je najzgodnije, a ti si svojoj dala prvo bananu pa sam se ja cudila kak banana prva, kao nece nikad htjeti povrce 😂
    Zarica ne mogu vjerovati da ima vec 2 godine, kak vrijeme leti. Kod nas ih je isto tak 22 u grupi i jos su djeca bas nekak neodgojena i bas se vidi kak pokupi neka ruzna ponasanja iz vrtice. Zato sam ga i ostavila cijelo ljeto doma. Nisu mi bas sjeli ni roditelji u toj nasoj grupi. U vrticu im je bas neka cudna atmosfera, jedna teta nam je dala otkaz pa su dobili novu.
    Ko zna kak je Mrgud, kak se snalazi.

• Zarica

Prijavi adminu

Ajoj mikio, bas mi je zao. Nadam se da ide situacija na bolje...Kod nas je dvoje djece doslo s cca 3 i pol godine, i sada jedna s 4 u grupu. Oni su se tak lijepo integrirali, iako su isto vec svi po grupicama. Al valjda su tete tu odigrale ulogu pa im nekak pomogle. Vjerojatno ce tako s vremenom i s N. Pogotovo s obzirom da je po prirodi drustvena.
    Red Fox, joj pa i tvoja curka je vec velka😀 Ja sam tu hranu isto skroz drugacije sa malom. Nisam nis gledala sto kada, vec sam joj bez zadrske davala sve od starta. Mislim da joj je jaje ala kajgano bila jedna od prvih namirnica, a sjecam se kak sam s malim sve nesto mrva zumanjka, pa cetvrtina zumanja, pa postepeni bjelanjak, i to jos sve tek s negdje godinu dana Kod nas ima i divne djece i katastrofa klinaca. I bas je taj jedan najzesci njegov najbolji kompic. A nemres tu nis osim doma sto puta iste stvari ponavljat. A sok mi je bio kad smo krenuli na novi sport pa sam cula klince kak psuju i kak pricaju. Ko da sam ocekivala da ce to tek kasnije doci...
    Ne znam kak je mrgud, a po fotkama koje povremeni objavi na instacu cini se da uziva s klincima :) 

mrgud_zg

Broj poruka: 2188

Prijavi adminu

Pozdrav ženske! Ja sam prije češće znala provjeravat forum, nekak me vrijeme pregazilo zadnje vrijeme pa se ni ne sjetim 🙈 Al bas je lijepo vidjet da se netko javi 😁
    Mi smo ok. Bila sam s klincima 2,5 mj na moru kod svekrve. Totalno mix emocija 😂 kao super da nismo u ZG, a opet ti komentari, petljanja, pitanja, sve vam je jasno 🙈 a još je moja svekrva fkt ok 🤭
    Evo malac će za 2 dana imat rođendan. Meni završio porodiljni i sad sam još mjesec dana na godišnjem. Fkt ne znam gdje je proletilo. Užasnao mi je još  beba. Imam dojam da je puno vise beba nego sto je mrgud bio s godinu (mrgud je hodao, ovaj ne hoda, mrgud je bolje jeo, ovaj još dosta doji 🤦‍♀️ i to nikako ne mogu izbacit 🤦‍♀️, i možda najgore kaj se ne zna sam uspavat, a i još mi je na 2 spavanja nikak prec na 1) a možda je i to sto mi je mrgud fakat velik (možda i njega pogrešno često doživljavam kao da je velik jer mi ogroman naspram malog a ustvari je isto mali) pa mi je zato mali još vise beba 🙈
    Ugl mali bi trebao krenut u vrtić za mjesec dana. Totalno sam u komi zbog toga. Mrguda je pola godine čuvala moja sestrična pa je krenuo s 1,8 g i to mi je nebo i zemlja od ovog sad. Al fkt sad nemamo nikakvu opciju, mužu nikako sad ne pase ic na porodiljni a ustvari je i do ljeta tak dugo da se nikak nebi mogli skrpat. A nisam razmatrala tetu čuvalicu jer nemam nikog na preporuku a ne mogu si zamislit da ostaje cijeli dan s nekim nepoznatim, to je problem u mojoj glavi 😂..

mrgud_zg

Broj poruka: 2188

Prijavi adminu

Našu vrtićku grupu su prisilno napravili engleskom, pa dio ljudi nije pristao i sad je ostalo njih 10 u grupi sto je u jednu ruku super jer su na 2 tete Al uvijek su tu naravno spajanja zbog bolesti i slično pa onda nis od programa 🙄 Al nema veze. Mrgud je krenuo na sport, to mu je super. On mi je i ovo ljeto proplivao pa smo ga sad dali bas u skolicu plivanja, to su nam preporučili i fkt je super, traje 2 tj i bas rade tehniku. Preporucam 👍
    Mikio kako je sad u vrticu? Jel se popravilo?
    Zarice malac vise ne nosi kacigu? Zbaci sve je ok? Svaka čast kak ste izdržali 👍  jesti spremna za dalje? 😂 vidim mala ima 2 god, znam da si pričala da želiš veliku obitelj 🙈🙈😁 
    Red jel lakše kad se veliki vratio u vrtić? Svaka čast kak si izdrzala cijelo ljeto 🙈😂

Omerta

Broj poruka: 1496

Prijavi adminu

👋🏻

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Zarica

Prijavi adminu

Mrgud, a malisa, nadam se da dobro podnosi vrtic ako ste vec krenuli. Meni je zbilja neki obrt sa intimnijom atmosferom jedino prihvatljivo za tak male klince. Mada na kraju najcesce nit ne mozes birat i sam se molis da te bar neko primi. Nemnrem se pomirit s tom vrtickom situacijom kod nas. Na pocetku svake vrticke godine me bas potrese ta situacija u  jaslicama iznad kojih zivim. Cujem te neke curice koje se jos nisu prilagodile, one placu vani objesene za ogradu i ako ih ne cujem bar par stotina puta da zaplacu 'Mama, dodji'. Fakat mi bude uzasno to slusat. U tih sat i pol, 2 dok su vani apsolutno ih niko ne ferma, a oni 'Mama dodji mama dodji'. Inace je problem manjka teta, al ovdje ih vidim kak cavrljaju sa strane i totalni ignore na ove neutjesne. I dok pisem me tuga obuzima, ne moze me nitko uvjeriti da to nece ostaviti trajne posljedice na tu djecu.
    .
    Jos nemamo prinova :) Iako bih ja rado. Trenutno nam je u fokusu moguca selidba. Dobili smo jako uzbudljivu priliku za posao vani, pa sad smo vec  u pregovorima mjesec, dva. Cini mi se ipak da na kraju cijele price vise naginjemo ostati, ali i dalje nismo odlucili sto posto. I ostanak i odlazak ima bas dosta pluseva i minuseva i teska je odluka.
    .
    Malac je skinuo kacigu, ponovo krenuo na sport, ostavili smo to iza sebe. Iako i dalje kada padne ili se udari uvijek sumnjicavo promatramo tu glavu. Al zbilja bi sada trebalo to biti ok. Ide na sport s kojim smo jako zadovoljni i jos neke aktivnosti. Curka nam je krenula na engleski, bas ga voli.  
    .
    Bok Omerta :)

• miki00

Broj poruka: 5

Prijavi adminu

Omerta bok! 😊 jel to 4.beba na putu? 
    Zarica uff, teske odluke... jel to privremena selidba tipa do skole od malog ili trajnije?
    Red fox jao kako vrijeme leti, i vec na dohrani 😱 
    Da, ja sam isto s drugom skroz drugacije isla s tim uvodenjem... ona je totalna blw beba, nije dala da ju mi hranimo pa nismo imali izbora, jede sve sto i mi skoro pa od samog pocetka jer "svoju beblju" hranu nikad nije prihvatila, kao ni bocicu. Totalna kontra od seke. Al zato ona sad jede ko termit sve pred sobom, sta smije i nesmije a seka je jako teski izbirljivac. Malo me to i brine sto sa zdravstvene strane N, a sto jer mala kopira nju i kad ova kaze bljak i glupira se za stolom i mala ostavlja hranu i imitira i prestaje jesti. 
    .
    Vrtic generalno ide na bolje, malo nas bolestine usporavaju, al ok, teze ude, skriva se, drzi za nogu, al onda dodem po nju pa nebi bas tad doma. Problem je i dalje jer su ona i jedan decko jedini nespavaci pa se ucrva u 2 sata lezanja a mora lezati. Al nekad joj tete daju slikovnicu pa nekako prode i to. Krenula je i na ritmiku skupa s curicama iz grupe da se malo bolje povezu iako vidim da ju bas ne fermaju jer su one grupica od prije i privatno se druze. Al nasla si je jednu djevojcicu u grupi pa se onda njih dvije igraju. Bar to da nije sama cijeli dan tamo. 
    .
    Pitanje, jel vasi imaju nocne more? N je bas u fazi teskih nocnih mora, place, vristi, otima se, nemozemo ju probudit i objasnit da sanja, ujutro se nista ne sjeca... traje po pola sata i onda zaspe ko da nista nije bilo. Nije ono da se probudi i kaze mama ruzno sam sanjala nego bas tesko vristanje i plakanje. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.